Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

TÜP BEBEKTE KANSER RİSKİ DAHA FAZLA!

Tüp bebeklerin lösemiye yakalanma olasılıklarının doğal yöntemlerle dünyaya gelmiş çocuklara kıyasla yüzde 65, beyin tümörü geliştirme olasılıklarının ise yüzde 88 daha fazla olduğu öne sürüldü.


Aralarında Fransa, ABD, İngiltere ve İsrail’in de bulunduğu 12 gelişmiş ülkede 1990 ve 2010 yıllarında yapılmış 25 tüp bebek araştırmasını inceleyen Dr. Mary Hargreave ve ekibinin bulunduğu Danimarka Kanser Merkezi’nden bilimciler, tüp bebeklerin lösemiye yakalanma olasılıklarının doğal yöntemlerle dünyaya gelmiş çocuklara kıyasla yüzde 65, beyin tümörü geliştirme olasılıklarının ise yüzde 88 daha fazla olduğunu öne sürdü.

Araştırmayı yapan ekibin başında bulunan Doktor Hargreave, “Çocukların neden kansere yakalandığı hâlâ tam olarak bilinmiyor, ancak bu alanda yapılmış en geniş meta analizin sonucunda doğurganlık tedavileri ile çocukların kansere yakalanma olasılığı arasında bir bağlantı olduğunu tespit ettik” dedi.

Araştırmacılar, tüp bebek tedavisi sonucunda ebeveynlerden çocuğa aktarılan bazı genlerin işleyişin değiştiğini ve bunun da kanser oluşumuna neden olduğunu savunurken, doğurganlık sorunları yaşayan çiftlerin genlerinde sağlıklı çiftlerden daha fazla anomali bulunmasının da bu sonuçlar üzerinde etkili olabileceğine dikkat çekti.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.