Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

İŞTE KORONAVİRÜSTEN KORUNMA YOLLARI! UZMANLAR UYARIYOR

Korona virüsü geçtiğimiz 2019 yılının Aralık ayından itibaren tüm dünyayı etkisi altına almış durumda. Covid-19’a karşı korunmamız konusunda uzmanlar uyarıyor!


Covid 19 belirtileri her insanda farklılık göstermektedir. Ancak alacağınız basit tedbirler ile koronavirüsten korunmanız mümkün. İşte coronavirüsten korunma yolları;

• Dışarıda bulunduğumuz her an maskeyi eksik etmemek ve maskeyi ağız ile burnu kapatacak şekilde takmak gerekiyor.
• Dışarıdan alınan ne olursa olsun eve gelince mutlaka dezenfekte edilmesi gerekiyor.
• Gün içinde sık sık en az 20 saniye bol sabun ile birlikte ellerin yıkanması gerekiyor.
• Maske takmayan ve sigara içilen açık alanlardan uzak durmak gerekiyor.
• Kimseyle temas etmemek gerekiyor.
• Sosyal mesafe kurallarına uymak gerekirse toplu taşıma araçlarını zorunlu kalmadıkça kullanmamak gerekiyor.

Klima ve havalandırmaları açık tutmamak gerekiyor. Bolca vitamin almak gerekirse ilaçlar ile desteklenmesi gerekiyor.

Coronavirüs Belirtileri Nelerdir?
Covid-19 belirtileri arasında geçmeyen yüksek ateş, kuru öksürük, boğazlarda ağrı, ishal, kusma, karın ağrısı, mide bulantısı, halsizlik, yorgunluk, yemeklerden tat alamama gibi belirtiler vardır. En yaygın görülen belirtiler ise ateş, öksürük ve yorgunluktur. Tüm belirtiler kişiden kişiye farklılık gösterir. Özellikle kusma ve ishal çok nadir görülen belirtiler arasında yer alır.

Tüm bu belirtilerden kurtulmak için ve Korona virüsüne yakalanmamak için gerekli tedbirlerin alınması şarttır. Vitamin takviyesi yapmak da Korona virüsten korunma yollarından biridir. A plus diagnotics uzmanların en iyi vitamin takviyesi olduğunu, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini söylediği vitaminlerden biridir.

A Plus Diagnotics Nedir?
A Plus Diagnotics uzmanların virüsten kaçmak isteyen vatandaşlara önermiş olduğu etkili bir vitamin ilacıdır. Bu ilaç bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi vücuda vitamin takviyesi yaparak hastalıklarla daha iyi mücadele vermesini ve vücudun daha kaliteli bir şekilde antikor üretmesini sağlıyor. Hastalığın tedavisi bulunmadığı için tüm dünya kendini ve ailesini bu virüsten korumak için çeşitli yollar arayışına giriyor.

Koronavirüs Olunca Ne Yapmak Gerekir?
Covid-19 belirtileri
olduğu durumlarda derhal hastaneye giderek test yaptırmak gerekir. Sonucun pozitif çıkması gerektiği durumlarda doktor yönlendirmesi ile belirtiler hafif geçiyorsa evde kendinizi izole etmeniz gerekiyor.

Ateşin yükselmesi durumunda ve solunum yetmezliği olması durumunda 112 acil çağrılara müdahale yapılması gerekiyor. Belirtiler ağır geçiyorsa hastanın hastaneye yatırılması gerekirse yoğun bakımında tedavi görmesi gerekir. Burada solunum cihazları ile hasta desteklenmeli ve antibiyotik tedavisi uygulanmalıdır.

Evde kalındığı süre içerisinde hastanın kimse ile diyalog kurmaması, dışarı asla çıkmaması ve verilen ilaçları düzenli olarak kullanması gerekiyor. Bununla birlikte yiyip içtiğine dikkat etmesi, sigaradan uzak durması gerekir.

Koronavirüs Tedavisi var mı?
Korona virüsün ülkeye geldiği günden hatta dünyaya yayılmaya başladıktan sonra hala bir tedavisi bulunmamıştır. Önümüzdeki aylarda bir aşı yapılması bekleniyor fakat hala çalışmaları devam ediyor. Son zamanlarda daha önceden virüs geçirmiş kişilerin kanından plazma alınarak virüse yeni yakalanmış kişilere Naki ediliyor.

Bu tedavi yöntemi pek çok kişide işe yarıyor olsa da bazı hastalarda o da fayda etmiyor. A Plus Diagnotics pek çok eczanede satışa sunuluyor, aynı zamanda internetten de temin edilebiliyor. Koronavirüs belirtileri arasından hastanın yaşadığı sıkıntılara yönelik tedavi uygulamıyor, örneğin öksürük varsa öksürük kesici, antibiyotik veya solunum cihazı gibi tedavi yöntemleri kullanılıyor. Kesin çözüm bulunana kadar bu tedavi yöntemleri ile hastalığın belirtileri ortadan kaldırılmaya çalışılıyor.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.