Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:
Hangi birini dinleyeceksiniz?

 

Sanmayın ki, çocuklarımızı büyütürken etkisi altında kalınan kulaktan dolma bilgiler, yanlış ve batıl inançlar sadece Türkiye’nin ücra köylerinde geçerli. Büyük şehirlerde, üniversite mezunu anneler bile hamilelik dönemlerinden itibaren hurafelerin etkisinden kurtulamıyor.

Tabii ki, annelerimizin anneannelerimizin tecrübelerine saygı göstereceğiz, bizler o tecrübelerin eseriyiz. Fakat, en doğru ve en yeni bilgilerle büyümek her bebeğin hakkı. Tam da bu noktada yine en önemli görev annelere düşüyor. Anne bilgili olacak, ama iç güdülerine de güvenip dinleyecek ve en yakınları bile önerse bebeği ile ilgili uygulamalarda gerektiğinde herkese “Hayır” diyebilecek... Kolay mı, derseniz? Hayır! Çünkü başta anneniz ve kayınvalideniz olmak üzere hamileliğinizin başından itibaren yüzlerce öneriye maruz kalabilirsiniz. Üstelik, sıkıysa uygulamayın! Önce aile büyüklerine, sonra konunun komşunun, sokaktaki insanın önerilerine “Dur” diyebilecek sağlam bir psikolojiniz olmalı! Hatta geniş olmalısınız! Abartmıyorum! Çünkü ülkemizde herkes bebek bakımı konusunda kendisini uzman sanır, dayanak olarak da “Ben de bebek baktım, ne kel oldu, ne kör oldu” der.

Hiç unutmuyorum, Mayıs doğumlu bebeğimi yaz sıcaklarında emzirirken, ona nasıl da kıyıp su vermediğim konusunda başımın eti yenmiş; Ağustos sıcağında neden çorap giydirmediğim sorgulanmıştı. Anne kucağıyla göğsümde taşıdığım bebeğim, orada rahat olamazdı, beli kakılacaktı, hatta havasızlıktan ölebilirdi. Bu liste ilk 1 yıl yoğun olarak, yıllarca sonsuza uzar. Hangi birini dinleyeyim, diyorsanız, bence hiçbirini. Doktorunuza soracak, güvenilir kitapları okuyacak, annelik içgüdülerinize güveneceksiniz.

İNTERNETİ KAYNAK ALACAKSANIZ...
Tabii günümüz anneleri bir de interneti kaynak alıyor, fakat internet ortamı da her zaman yeterince güvenilir olmayabiliyor. İnternet annelerine  www.anneoluncaanladim.com’dan şaşmayın, derim. Çünkü ben, çocuğuma önermeyeceğim, hiçbir bilgiyi siteye de koymuyorum. Üstelik, yazar kadromuz gerçekten konusunda uzman isimlerden oluşuyor. Yazarlarımız arasına en son Dr. Kadir Tuğcu (Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı) Prof. Dr. Serap Uysal (Çocuk Nörolojisi Uzmanı), Taylan Kümeli (Beslenme ve Diyet Uzmanı) ve Dr. Neslihan İskit (Yoga Eğitimcisi) katıldılar. Hepsini severek okuduğunuzu biliyorum. Ayrıca Yeditepe Üniversitesi Hastanesi de doktorlarıyla sitemize bilgi akışında bulunmaya devam ediyor. Şahsen, bir üniversite hastanesiyle bu tarz bir işbirliği yapmamızı site adına ben çok önemli ve değerli buluyorum.

Bu arada sizin de www.anneoluncaanladim.com’a üyeliklerinizi, Aile Albümü, Video ve Benim Hikayem sayfalarına katkılarınızı her zaman bekliyoruz. Ayrıca, Forum sayfalarına hala girmeyenlerinizin, çok özel bir fırsatı kaçırdıklarını söylemeliyim. Çünkü Forum sayfalarımızda  2 bin anne birbirleriyle ve uzmanlarla çok özel paylaşımlarda bulunuyor. Öyleki Forum sayfaları “Anne Olunca Anladım” annelerinin iyi günü kötü günü ve her türlü bilgiyi paylaştıkları gerçek bir platform haline geldi. Hepinizi bekliyoruz...


 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.