Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
GÜN IŞIĞI
Dr.  ÖZLEM MESTÇİOĞLU
Psikiyatri Uzmanı
Yazı Boyutu:
Hoş geldin 2012!

Bir yılı daha eskittik. Herbirimiz pek çok şey yaptık, yapamadığımız bir sürü şey, pişmanlıklarımızla, üzüldüklerimizle, sevindiklerimizle, keşkelerimizle, "Oh be"lerimizle geçen koca bir yıl daha geride kaldı işte...

Eski yılı uğurlarken hüzünleniriz nedense. Sanki hep bir şeyler eksik kalmıştır, yapılamamıştır ya da yaptıklarımız olmamıştır, üzülmüşüzdür, üzmüşüzdür, kızmışızdır,  kızdırmışızdır. Daha çok bunları hatırlarız. Buruk tatlarıyla hatırlanır geçen yıl. Yapılamayanlarıyla, kırgınlıklarıyla, küskünlükleriyle, kayıplarıyla. Hele de kaybettiklerimiz. Yılın son gününde kaybettiklerimizi bir kez daha anarız, yanımızda olmayacakları yeni bir yıla daha girerken...

Bir yandan da güzel bir sevinç vardır içimizde;  öyle ya da böyle geride kalmıştır eski yıl, kapanmıştır eski hesaplar, yapılamayanlar, dargınlıklar, kırgınlıklar... Yeni bir sayfa açılacaktır ve sanki yeni bir yılla her şey yeniden başlayacaktır.

Büyük ikramiye bize çıkacaktır.  İşlerimiz bu yıl yoluna girecektir.  Şans bu yıl artık bize gülecektir. Sağlık sorunları bu yıl peşimizi bırakacaktır.  Biletler alırız, fallara baktırırız, gazetelerin burç köşelerini takip ederiz. Umudumuz sonsuzdur.

Tabii, hepimiz için durum bu kadar da parlak değil. Yeni yıla yeni umutlarla giremeyen, ne yazık ki pek çok kişi var. Umutları sönen, çok zor koşullarla baş etmek durumunda olan. Yaşadığı acıları hala taptaze olan veya hala sürmekte olanlar için yeni yıla giriyor olmak pek bir şey ifade etmiyor. Hatta insanların neşesi onları öfkelendiriyor, üzüyor.

Herkes kendi gerçeğini yaşıyor bir yandan da...  Yaşam, böyle bir şey. Bir yanda acılar hüküm sürerken diğer yanda acılar kol gezebiliyor. İnsan olduğumuzu hiç unutmayalım. Tabii ki eğlenmek, mutlu olmak hakkımız, acı çekenler var diye mutlu olmayacak değiliz. A ncak yakınımızda ya da uzağımızda bizim gibi insanların da aynı anda çok sıkıntı içinde olduklarını hiçbir zaman unutmayalım. Ve bir elimizi hep diğer insanlara dönük tutmaya gayret edelim. Kendimizi düşünebildiğimizin çeyreği kadar başkalarının varlığını ve gereksinimlerini de düşünebilirsek, dünya yaşanabilir ve değerli bir yer olarak kalabilecek ve gelecek nesillere verebilecek değerlerimizi koruyabileceğiz.

İnsan olarak yaşayabileceğimiz uzun, sağlıklı, mutlu yıllar diliyorum. Hoş geldin 2012!

 

 


 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.