Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:
Al senin olsun...

 

İhtiyacın olan aslında zaten ve her zaman gözünün önünde... Ve belki de yaşadığın hayat da zaten ihtiyacın olan olduğu için seçtiğindir, kimbilir?..


**********


Mutlu olmak için bir şart koyacaksın devamlı.

İstediğin/ihtiyacın kadar oyuncağa sahip olunca mutlu olacaksın veya daha sonraları istediğin/ihtiyacın olan sevgiliye sahip olunca... Sadece istediğin/ihtiyacın olan kadar paran olunca mutlu olacağını düşüneceksin. Bir süre için ise bu istediğin/ihtiyacın kadar popülerlik olacak. Ah zaten istediğin/ihtiyacın olduğu kadar güzel/yakışıklı olsan zaten senden mutlusu olmazdı. Ve belki bir gün istediğin/ihtiyacın olduğu kadar sağlıklı olduğunda... Tabii ki istediğin/ihtiyacın olduğu kadar güce de sahip olmak mutluluk için çok önemli olacak.

İstediğin/ihtiyacın olan oyuncak senin değilse mutsuz olacaksın. Sevgilin, karın, kocan, seni senin istediğin/ihtiyacın olan biçimde, çoklukta ve istediğin/ihtiyacın olduğu zaman sevmezse mutsuz olacaksın. İstediğin/ihtiyacın olan kadar paran yoksa, en önemli mutsuzluk sebebin para olacak, popüler değilsen de popülerlik... Güzel değil misin ya da sağlık problemin mi var, nasıl mutlu olacaksın ki? Güçlü bir insan olmadığını mı düşünüyorsun, kendini zayıf gören birisi mutlu olabilir mi?


**********


Hayattaki mutluluğun için hep bir dış şart koyacaksın kendine. Ve başına gelen mutsuzluk yaratan sonuç için de, “Şu yüzden mutsuzum” diyeceksin. Ama tabii ki genelde sonuç doğru olmayacak ya da en azından tek doğru olmayacak. Çünkü aslında sana çok da bağlı olmayan birçok şeye bağlı olacak mutluluğun.

Hep dış etkenlerde arıyor olacaksın mutluluğu...


**********


Çok ama çok para kazandıktan sonra, “Hayal ettiğim hayat bu değildi” diyeceksin belki... Kimbilir belki de mutluluğun ilk şartı olan sevgili, senin için sıradan birisine ya da düşmana dönüşecek. Sağlığın ve güzelliğin ne kadar yerinde olursa olsun, hayatın ve zamanın aktığını ve senin bu duruma karşı koyamadığını, gerçek anlamda güzelliğini ve sağlığını koruyamadığını düşüneceksin. Ölümlü olduğunu hissedeceksin iliklerine kadar... Bir ölümlünün sahip olabileceği gücü düşüneceksin sonra...

Beklediğin mutluluk en iyi ihtimalle hep bir adım uzağında olacak... Her attığın adımda mesafe bir adıma inecek (!)...


**********


Mutluluğun tamamen dış etkenlere bağlıysa, hayatında hep mutsuz olacağın, ağır yaşayacağın dönemler olacak.


**********


Ne olur, mutluluğunu dış etkenlere, hayali ihtiyaçlara bu kadar terketme. Aslında ihtiyacın olan hep gözünün önünde...

Önce niyetin mutluluk olsun. Sonra korkma...

Dikkatli bak, düşün, gör; al senin olsun... Ki, o zaten hep senin...




Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.