Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
AYŞE ÖNER'DEN REHBERLİK
AYŞE ÖNER
Bebek Hemşiresi ve Doğum Koçu
Yazı Boyutu:
Hastane valizinde anne ve bebek için olması gerekenler

Bu ay hastane için valiz hazırlığı ile ilgili bir yazı hazırladım, hastaneye giderken valize anne ve bebek için neler koymalıyız?

30. haftalardan sonra alışveriş yapmaya başladığımızda valize konulması gerekenleri yavaş yavaş yerleştirmeye başlamalıyız.

BEBEK İÇİN:
Bebek için çoğunlukla kaldığınız süre boyunca gerekli giysiler hastanelerin bebek odası tarafından sağlanır: Eğer böyleyse bebeğe yalnızca taburcu olurken giydirmek üzere yedekle birlikte 2 adet iç giyim (body), iki adet tulum (havanın durumuna göre ince veya kalın olabilir ve bebeğin teniyle temas edecek tüm eşyaların yıkanmış olması gerekir.), serin havalarda üzerine giydirmek üzere bir ceket, hava yaz da, kış da olsa mutlak bir şapka kullanmalıyız, bebeği arabada taşımak için otomobil koltuğu, yine havanın durumuna göre üzerine bir de battaniye örtebiliriz.Hastane de kalış süresi boyunca hastane bebek giysisi temin etmiyorsa, bebek için bez, bol iç giyim, tulum, battaniye, alt temizleme mendili, pişik önleyici krem, şampuan, bebek yağı, temizlik losyonu da konulması gerekir.

ANNE İÇİN:
Anne için hastanede kalış süresini en çok 3 gün gibi düşünecek olursak, her gün için bir gecelik konulmalı, pijama çok kullanışlı olmamakta ve altı çok çabuk kirlenebileceği için, ince leke tutmayan emici pamuklu kumaştan yapılmış, önü kolay açılabilen veya askılı gecelikler emzirmede rahat olduğu, kolay yıkanabilir ve kuruyabilir oldukları için tercih edilmelidir. Saten kumaştan gecelikler kullanımı zor ve kaygan olduğundan çok önerilmez.

Omuzlarınıza ihtiyaç duyduğunuzda almak için, bir kırmızı şal doğum sonrası azalan enerjiyi toplamanıza ve yüzünüze renk vererek sağlıklı ve güzel görünmenize yardımcı olur. 1 sabahlık, bolca büyük külot,  toparlayıcı postpartum krem, büyük boy hijyenik kadın bağı, 2 adet emzirme sütyeni, göğüs ucu kremi, göğüs dokusunu koruyan krem, göğüs ucu kalkanları, hatta almışsanız göğüs pompanızı, süt toplama torbası veya kaplarını da valize koymalısınız.

1 çift rahat, kullanımı kolay terlik, 1-2 çift soket çorap, bolca tülbent, diş macunu ve fırçası, şampuan, saç fırçası, tokalarınız, göğüs ve perine dikişi için kullanılacak jel pedler, notlarınız, okuduğunuz kitabınız, doğum sırasında masaj için kullanılacak lavanta kokulu bir yağ veya losyon, bir de kokusuz yağ, (bazen doğum eylemi sırasında kokular sizi rahatsız edebilir, bu sebeple kokusuz bir losyon veya yağ da bulunmalı) gebelik sırasında dinlediğiniz size iyi gelen müzik CD’leri, bir kamera veya da doğum fotoğrafları çeken fotoğrafçı ile anlaşmışsanız telefon numarasını mutlaka telefonunuza kaydedin. Yanınızda olmasından keyif aldığınız size iyi gelen eşya ve objeler, bozuk para,”Ah keşke şunu da alsaydım dememek için” almak istediğiniz şeyleri valize koyun, kullanmazsanız bile yanınızda olduğunu bilmek size iyi gelir. Son yaptırdığınız kan ve idrar tetkikleriniz, kan grubu kartınız, eğer göbek kanından kök hücre toplanacaksa, kurumdan aldığınız kan toplama setiniz, kimliğiniz ve evlilik belgenizi de yanınızda olmalıdır.

Eğer hastanede yanınızda refakatçi olarak eşiniz bulunacaksa, ona da rahat bir kıyafet, terlik, iç çamaşırı, diş fırçası, hatta tam hastaneye giderken valizinize eşiniz için eklemesi gerekenler.

ve kendiniz için de makyaj malzemelerinizi ve el yüz kremlerini de ilave edebilirsiniz. Çünkü doğum mutlu bir olaydır ve sizi kutlamak için yakınlarınız, arkadaşlarınız geldiğinde
onlara iyi görünmek istersiniz.

Bebek odası ve misafir ikramlarını yapacak şirketler de bu hizmeti en güzel şekilde sunmaktalar. Loğusa şerbetleri, çay kahve ikramları, ya sizin ya da bu hazırlıkları üslenen şirket tarafından yapılabilir.

Gördüğünüz gibi kocaman bir valiz hazırlamak gerekiyor, hastaneden taburcu olacağınız gün bebeğinizin araba içinde emniyetli şekilde taşınmasını sağlayan otomobil koltuğunu da getirmeyi sakın unutmayın.

Gelecek yazımda görüşmek üzere hoşça ve sağlıkla kalın…

 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.