Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
HOLİSTİK ESTETİK
Prof. Dr.   AHMET KARACALAR
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Yazı Boyutu:
Burun estetiğinde değişen kavramlar

Burun estetiği kavramları gelişen teknoloji ve tecrübe birikimi ile değişiyor.  Estetik aynı zamanda bir kültürdür. Geçmişin tek tip ve yapıldığı belli olan yüzle uyumsuz burunları yerine, yüzle uyumlu, özgün ve daha kişisel burunlar ön plana çıktı. Öyle ki “Burnumda biraz kusur kalsın, sadece beğenmediğim birkaç nokta düzelsin, mükemmelin peşinde değilim” cümleleriyle durumu özetleyenlerin olması işin hasta tarafında önemli bir gelişmedir.

Burun estetiği giderek daha ayrıntıya indi. Çok küçük ayrıntıları çok iyi bir şekilde yapınca bütünde iyi bir sonuç elde edilir. Güzel bir burun kişiyi gerçekten güzelleştirir çünkü yüzün merkezindedir ve yüzün bütün yapıları ile ilişki içindedir. Doğru ve iyi nefes alan güzel bir burun ise kişiyi daha da güzelleştirir. Tek başına iyi nefesin güzelleştirici ve yaşlanmayı geciktirici etkisi vardır.

Görme aldatıcı bir eylemdir. Görmediğiniz bir kusur kusur olmaktan çıkar. Büyük burnu daha da küçültme için ince dudağı kalınlaştırmak  bir illüzyondur. Daha önce geçirdiği ameliyata bağlı burnunda düzensizliği olan birisinde ameliyatsız jel dolgular uygulanması düzgün bir burun illüzyonu yapar. Burnu çok ön planda gözüken alt çenesi zayıf birinde çeneyi güçlendirmek burnu geri plana alma illüzyonu yapar.

Burun tamponu olmazsa olmazdı şimdi nerdeyse kullanılmıyor. Tampon yerine yapıştırıcı kullanılmasının sayısız avantajları var. İşlem yapılan yerleri birbirine yapıştırdığı için iyileşme hızlı, şişlik daha az, morluk çok daha az ya da yok, tampon yok ve burun içi dikişlere ihtiyacı da azaltması gibi avantajları var.

Burun estetiğinde burnu zayıflatan kıkırdak çıkarma işlemlerinin yerini burnun desteğini koruyan, kıkırdağı şekillendiren işlemler aldı.

 

 

 


Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.