Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
HOLİSTİK ESTETİK
Prof. Dr.   AHMET KARACALAR
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Yazı Boyutu:
Hücresel yüz germe

Yaşlanmaya götüren nedenlerden birisi dokuların aşağı doğru kaymasıdır. Bu kayış ile birlikte yüzün konturları bozulur. Kaşlar, yanak, ağız köşeleri ve çene kenarları aşağı iner ve yüze yorgun, hüzünlü ya da yaşlı bir görüntü verir. Gençleşme işlemlerinden bir bölümünü yüzün aşağı doğru kayan yapılarını yukarı doğru alma oluşturur.

Günümüzün modern yüz ve gençleştirme yöntemi olan “volümetrik enjeksiyon yöntemi” hücresel yüz germe sağlar. Yüz ve bedendeki yaşlanma belirtilerinin birinci nedeninin hacim kaybı ve kalan hacmin yer değiştirmesi olduğu biliniyor. Deri, deri altı dokusu, yağ dokusu, kaslar ve hatta kemik, yaş arttıkça hacim kaybına uğrar. Zayıfladığımız zaman giysilerimizin üzerimizden dökülmesi gibi, derimiz de bol gelmeye başlar, katlanır ve kırışır.

Doğru teknik yüzün bozulmuş geometrisini düzeltir. Yüzü şekilendirir, yeniden onarımı harekete geçirir ve yapısal destek verir. Kişinin kök hücreden zengin yağ hücrelerini çok hassas bir şekilde alıp, ihtiyacı olan bölgelere daha fazla olmak üzere bütün yüze bal peteği tarzında enjekte edilmelidir.

35 yaşını geçen herkesin koruyucu ya da tedavi edici amaçlı bu enjeksiyonları yaptırmaları tavsiye ediliyor. Yöntem yüze hacim verirken doğru noktalara yapıldığı zaman yüzü germe ve yukarı doğru alma etkisine sahiptir. Bu etkinin bir bölümü mekanik etki ile olurken, bir bölümü ve asıl değerli olanı onarım iledir. Hücreler verildiği pek çok katmanda tamir yeteneği ile sorunları giderir ve doğal bir gençleşme verir.
Kişinin kendi hücrelerinin herhangi bir alerji ya da kistik reaksiyon yapma riski olmadığı gibi, iyileşme hızlıdır ve bu özelliği ile günümüz sosyal yaşamı ile de uyumlu bir tekniktir. Hücresel gençleşme teknikleri diğer cerrahi ya da lazer işlemleri ile de uyumlu olup, bütüncül estetiğin temel taşlarından birisidir.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.