Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
HOLİSTİK ESTETİK
Prof. Dr.   AHMET KARACALAR
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Yazı Boyutu:
Göz kapağı estetiği


Göz kapakları ince derisi ve göz gibi çok değerli bir çift organı koruması açısından özelleşmiş yapılardır. Hassas derisi nedeniyle yüzün en kolay ve hızlı bozulan bölgesidir. İletişim göz teması ile başladığı için, karşıdaki kişi hakkında pek çok bilgiyi göz kapaklarından alırız. Yorgun, uykusuz, yaşlı, dikkatli ya da  ilgili gibi pek çok duygu sıfatını sadece göz kapakları verebilir.

Göz kapaklarındaki başlıca sorunlar deri fazlalığı, kırışıklık, renk koyuluğu, damarlanma, torbalanma, düşüklük, kıvrımda eşitsizlik, kirpik azlığı ya da yokluğu  şeklinde özetlenebilir.
Üst göz  kapağındaki deri fazlalıkları, görüş alanının üst ve dış bölümünü daraltmakta; okuma ve araba kullanmayı zorlaştırmaktadır. Bu fazlalıklar göz kapağı düşüklüğü olan kişilerde kapağın düşüklüğünü daha da arttırmakta ve sorunu ağırlaştırmaktadır. Görüş alanını arttırmak için bu kişiler aşırı kaş kaldırma hareketi yaptığından, özellikle akşam saatlerine doğru yorgunlukla kendini gösterir. Üstelik aşırı kaş kaldırma hareketi kişinin alın çizgilerini derinleştirmektedir. Göz kapağı sorunları estetik değil, aynı zamanda bir sağlık sorunudur, diyebiliriz. Üst göz kapağındaki fazlalık ve düzensizlikler makyajı zorlaştırmakta, istenmeyen boya kaymalarına neden olmaktadır. Üst kapaktaki gevşeklik kirpiklerin aşağı doğru bakmasına neden olarak, özellikle kadınlarda gözün çekiciliğini azaltır.

GÖZE FARKLI BİR ANLAM VERİR!
Alt kapakta da benzer sorunlar yaşanır. Alt kapaktaki fazlalık, göz kapağını daha aşağıya çekerek, gözün beyazının daha fazla görünmesine neden olur ve göze farklı bir anlam verir. Buradaki derinin gevşekliği uykusuz ya da yorgun bir ifadeye neden olur ve deri renginin daha koyu görünmesine yol açar. Alt deri gevşekliği yanında dışarı doğru fıtıklaşmış yağ torbacıkları, olumsuz bir görüntü verir. Alt kapaktaki ağırlık zaman için göz kapağı dış açısının aşağı inmesine neden olarak; farklı olumsuz etkilere de neden olur. 

 Göz kapağı estetiğinde önemli yenilikler vardır. Alt kapaktaki yağ torbalarının çıkarılması yerine, yayılması ve şekillendirilmesi ve  zayıf olan iskelet desteğinin implant ile güçlendirilmesi bunların başında gelir.  Bu yöntem daha doğal sonuç verirken, kapak ile yanak arasında güzel bir uyum sağlar. Alt kapağa yara izi bırakmadan, kirpiklerin iç tarafından yaklaşmak dikişsiz bir yöntem olarak farklı avantajlar sağlar. Bu yöntem ile iyileşme oldukca hızlıdır. Kişi birkaç gün içinde normal yaşantısına devam eder. Alt kapak deri rengini açan ve deriyi sıkılaştıran lazer ve kimyasal soyucularda kapak estetiğini geliştirir. 

Üst kapaktaki fazlalıkların alın derisinin gevşemesine ve kaşın aşağıya inmesine bağlı olduğu durumlarda üst kapak ile ilgili yeni yaklaşımlar da vardır. Endoskopik estetik cerrahi işlemleri ile alın derisi sıkılaştırılıp, kaş eski yerine alındığında bu sorun çözülmüş olur. Bu tür durumlarda üst kapaktaki fazlalığın alınması, kaşın daha da aşağı düşmesine neden olacaktır.

GENÇLEŞMEYE GÖZ KAPAKLARINDAN BAŞLANIR
Alt kapak ve üst kapak için ameliyatsız bir şekilde bazı dolgu maddeleri ile , sorunlar azaltılıp gizlenebilir ve kapaklar güçlendirilebilir. Bu yöntemde hyaluronik asit jel ya da yağ hücresi kullanılır ve kişinin sosyal hayatını kısıtlamaz.

Yaşlanmanın ilk belirtileri göz kapaklarında  başlar, gençleşme işlemlerininde göz kapaklarından başlaması gerekir.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.