Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
HOLİSTİK ESTETİK
Prof. Dr.   AHMET KARACALAR
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Yazı Boyutu:
Anne bedeni

 

İdeal kadın bedeninin belirli ölçüleri ve oranları vardır. Bu ideal ölçüler kadınlığın bazı evrelerinde değişir ve sapar. Hamilelik bedeni, hamilelik sonrası beden, orta yaş bedeni ve yaşlılık bedeni gibi. Bunlardan ilk ikisine kutsal anlamlar yüklenebilir. Bir canlıyı dünyaya getirmek için bir bedenin hazırlanıp değiştiğine tanık oluruz. Artık kadın, başka bir ünvan alacaktır: Annelik!..

Hamilelik sırasında beden ile ilgili her şey büyür. Hamilelik sonrası ise bir dönem boyunca her şey küçülür. Küçülmenin ve tersine değişimin durduğu yerde, geride kalanlar hamilelik döneminin anılarıdır. Üst kutbu boşalmış meme tümsekleri, yayılmış, gevşemiş ve hatta sarkmış karın, başta karın bölgesinde olmak üzere bedenin farklı yerlerinde gelişen çatlaklar zor bir mücadeleden kalan yara izleri gibidir. Özellikle yüz ve bedende lekelenmeler, bacaklarda görülmeye başlayan kırmızı ve mor damarlar, bazen tüm bedende gevşeklik, bazen de beden kontürünü bozan bölgesel yağ fazlalıkları diğer önemli değişikliklerdir.

BEDENDEKİ DEĞİŞİM PSİKOLOJİYİ ETKİLER!
Gerçekten değişim çok radikal ve hızlıdır. Bedendeki bu değişim kadın psikolojisini etkiler, özsaygı zedelenebilir, aynalar düşman olur. Genellikle bu bedenden kurtulmak için  bilinçli olmayan bir çabaya girilir. Amaç hamilelik öncesi bedene dönebilmektir. Fakat genellikle yanlış uygulamalar ile bir  süre sonra umutsuz bir kabülleniş dönemi başlar. Bir bölümü annede ise çabalar sürüp gider.

DOĞUM SONRASI BEDEN ESTETİĞİ NASIL ELDE EDİLEBİLİR?
Öncelikle bu yeni bedenin kutsal anlamlar yüklü farklı bir beden olduğunu kabüllenmek ve tamamen hamilelik öncesine dönme ideali yerine, düzgün bir anne bedeni ideali daha gerçekçi olacaktır. Lekeler için lazer tedavileri, meme sarkmaları için dikleştirme operasyonları ya da enjeksiyonlar, karın estetiği için endoskopik kas onarımları ya da lifting işlemleri, çatlaklar için lazer, bölgesel fazlalıklar için lazer lipo, kılcal damarlar için lazer başta olmak üzere deforme olmuş bedene bütüncül (holistik) yaklaşım oranları ve formu ile güzel bir kadın bedeni oluşturulmasına yardımcı olur.

Anne bedeni, kadınlık evresinin diğer basamaklarına göre daha anlamlı ve güzeldir. Kadın bir canlı üretmiştir ve yıpranmışlığın izlerini taşıyan ayrı bir  güzelliğe sahiptir. Bu durumuyla  anne bedeni, Asyalı wabi-sabi anlayışının işlevsel güzelliğidir.

 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.