Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
HOLİSTİK ESTETİK
Prof. Dr.   AHMET KARACALAR
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Yazı Boyutu:
Brad Pitt’in çenesi ve estetik cerrahi

 

Uluslararası estetik plastik cerrahi derneği tarafından 84 ülkeden 20 bin plastik cerrah ile bir anket yapıldı. Anketin konusu ünlülerin estetik cerrahiye olan etkilerini incelemekti. Anket sonuçları gerçekten ilginç ve sorgulanacak türden çıktı. İşte, bazı örnekler…

Estetik cerrahi için başvuranlar arasında Brad Pitt ve eşi Angelina Jolie en çok benzenilmek istenen iki ünlüydü.
Estetik cerrahi isteyen erkekler arasında Brad Pitt’in karın kasları, göz, burun, çene, alın, dudak ve kalçası  açık farkla en sık istenen yapılardı.
Angelina Jolie,  dudakları başta olmak üzere en sık arzulanan yüzdü.
Göz ve yanaklarda Julia Roberts yüksek orana sahipti.
Kalça için Jennifer Lopez.
Meme için Pamela Anderson ve  Gisele Bundchen.
Burun için Nicole Kidman ilk sırada yer alırken…
Karın estetiği için Giselle Bundchen listenin başındaydı.
Hala örnek gösterilen bazı klasik güzeller de vardı. Sophia Loren ve Elizabeth Taylor. Özellikle de Sophie Loren’in elmacık kemiklerine talep belirgindi.
Sadece kendi ülkesinde tanınan bazı ünlüler,  o ülkenin vatandaşları arasında zaman zaman örnek alınıyordu.

NEGATİF ÖRNEKLER…
Negatif örnekler arasında ise Michael Jackson, Pamela Anderson, Dolly Parton ve Victoria Beckham hastalar tarafından ilk sıralarda gösterilmiş.

Bizim ülkemiz için de anketin bazı bölümleri geçerli. Özellikle Brad Pitt çenesi, Angelina Jolie dudağı, Jennifer Lopez kalçası ve Shakira karnı öne çıkan örnekler arasında. Negatif örneklerin başında Avrupa yakasında, Hümeyra’nın botoks tiplemesi geliyor. Ceylan ve Tanyeli’nin  burnu, Emel Sayın’ın yüz germesi ve Bülent Ersoy tarzı elmacık kemikler de bölgesel negatif örnekler arasında yer alıyor.

Brad Pitt başta olmak üzere erkeklerin giderek artan sayıda Hollywood ünlülerinin sevdikleri yapılarına sahip olma çabaları metroseksüelite  olarak bilinen  sosyal trendin göstergesi. Bu rüzgar bize doğru da esmeye başladı.

ÜNLÜLERE BENZEMEK…
Ünlülere benzeme isteği, onları taklit ederek, onlar gibi olma çabasının bir parçası olarak kabul edilebilir.  Estetik cerrahinin yeterince gelişmediği dönemlerde ünlülerin saçları ve giysileri taklit edilirdi, şimdi ise bedenleri….  Bazen ise  kişiler istedikleri  modeli anlatırken sıklıkla ünlüleri bir araç olarak kullanırlar. “Brad Pitt çenesi istiyorum”  cümlesi öylesine kestirme bir açıklamadır ki, hastanın taleplerini anlamada ve harekete geçmede özellikle hızlı modern dünya için iyi bir yöntemdir. Estetik cerraha hastanın yüzüne uyumlu bir Brad Pitt çene implantı yerleştirmek kalır. Bu açıdan ünlüler hekim-hasta arasında aynı dili kullanma şansını da verir. Modern estetik cerrahi sayesinde kişiler ünlülerin beğendikleri yerlerine sahip olabilme şanslarına sahip. Ancak, istenen taleplerin yüzün oranları ile uyumu ve kişinin psikolojik bir sorununun olmaması operasyon  için öncelikli şartlar arasında…

 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.