Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
HOLİSTİK ESTETİK
Prof. Dr.   AHMET KARACALAR
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Yazı Boyutu:
Burun solunumu ve burun estetiği

Burun yüzün merkezinde olan yapısıyla görüntü için çok önemli olan bir organdır. Burnu eşsiz hale getiren özelliklerden birisiyse beden ve sağlığı ile ilgili bağlantılarıdır.

Burun yaşam soluğu için çok önemli bir organdır. Burun soluğu sağlık için temeldir. Daha sağlıklı bir yaşam için mucizevi ilaçlar ya da yöntemler peşinde koşmak yerine burun solunumuna önem verirsek sağlık için en temel önlemi almış oluruz. 

Burun ile ilgili en ilginç özelliklerden birisi belki de beyin ile olan bağlantılarıdır. Her bir burun deliği beynin karşı tarafından sinir alır. Değişimli burun deliği nefes tekniği olan pranayama’nın hafızayı arttırdığı, hatta kavrama gücünü arttırdığı ile ilgili bilimsel çalışmalar vardır. Burun döngüsü bilimsel olarak ispatlanmıştır. Bir burun pasajı kanla şişer ve hava akımını azaltır. Diğer pasajdaki mukoza ise kasılır, direnci azaltır ve akımı arttırır. Bu 3-4 saat sürer ve zirve yaptığı noktada tamamen tıkanır. Bu tür bir döngünün iki beyin yarım küresi arasında dengeyi sağladığı düşünülüyor.

SAĞLIĞIN TEMEL KOŞULU DOĞRU NEFES
Burun ve diyafram nefesi sağlığın temel koşuludur. Diyafram göğüs kafesi ve karın arasını ayıran güçlü bir kastır. Karın organlarına devamlı baskı ile karaciğer, safra kesesi, bağırsaklar ve diğer iç organlarınızın çalışması üzerinde çok olumlu etkilere sahiptir. Aslında diyafram nefesi ile doğarız. Ne yazık ki stres başta olmak üzere, aşırı dolu mide ve benzeri sorunlar ile bu doğal akış bozulur.

Burun içindeki dokudaki sinir uçlarının solunumu düzenleyici etkisi vardır. Bu uyaran solunum kontrol edilir. Burun mukozası atlanırsa düzenli nefes bozulur. Hatta nefesin bir süre uykuda durmasına kadar götürür. Ağız nefesi refleks olarak akciğerlerden atılan havayı geciktirmek ister ve mukus adı verilen bir salgı salgılanır.

Burun solunumunun hamilelik sürecinde daha da önemli olduğu çok açıktır.

Havayolu tıkalı  ya da rahat değilse tek çare  fonksiyonel burun estetiğidir. Havayolu tıkanıklıkları çoğu zaman görüntüye de yansır. Bu nedenle  havayolu açma yanında görüntüde bazı düzeltmeler de kaçınılmazdır. 

 

 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.