Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
EVLİLİK SOHBETİ
EBRU TUAY ÜZÜMCÜ
Aile ve Evlilik Terapisti
Yazı Boyutu:
Merhaba sevgili okuyucular!


Şu an benimle bir sohbete ortak olmak için zaman ayırıyorsunuz. Teşekkür ederim.
Bu köşede sizlerden gelen sorular ve yorumlar ışığında, karı koca ilişkisi ekseninde, ilişkilerden bahsedeceğiz.


Yaşamımıza anlam katan ilişkilerimizden; mutluluğumuzun ya da mutsuzluğumuzun sahnesi olan ilişkilerimizden; yeni yaşamların tohumunu besleyecek olan ilişkilerimizden konuşacağız.

Sohbetlerimiz esnasında umuyorum ki, mevcut sorunlarımızı anlamak ve onları çözmek yolunda akılcı, yaratıcı, olumlu tavırlar ve beceriler geliştirmeyi öğreneceğiz.
Ben bu yolculuktaki gönüllü rehberiniz olacağım. O nedenle önce kim olduğumu bilmenizi önemsiyorum.

1973''te Ankara’da doğduysam da  aslen İstanbul’luyum. Erenköy İlkokulu ve Cağaloğlu Anadolu Lisesi''ndeki eğitimimin ardından Marmara Üniversitesi''nde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık okudum. Mezun olduktan sonraki 3 yıl sayın Doğan Cüceloğlu''nun kişisel asistanlığını yaptım. “İnsan İnsana” adlı şirketin kurucularındandım ve iletişim, etkili yaşam, takım çalışması gibi konularda ülke çapında seminerler verdim. Hocam Cüceloğlu''nun bursu ile ABD''de Kaliforniya eyalet üniversitesi Fullerton''da aile ve evlilik terapileri konusunda lisans üstü eğitimimi tamamladım. Yine Kaliforniya''da şiddete maruz kalmış kadın ve çocuklarla çalıştım ve aile içi şiddet konusunda uzmanlık eğitimi aldım.

2001 yılında Türkiye''ye döndüm. Uluslararası bir okulda psikolojik danışman ve ardından ICC''de (International Children Center) aile terapisti olarak çalıştım.

İlk kitabım “Bir İlişki 50 Günde Nasıl Kurtulur?” Remzi Kitabevi''nden 2008 yılında çıktı. Halen Suadiye , Su-Med''de çalışmalarıma devam etmekteyim, ayrıca çeşitli sivil toplum örgütlerinde de gönüllü çalışmalara katılmaktayım.

Yeni diller öğrenip, o dillerin oluşturduğu kültürü daha yakından tanımayı seviyorum. İngilizce, Almanca, İspanyolca biliyorum. Edebiyat ve müzik yaşamımın vazgeçilmezleri arasındalar.

12 yıldır evliyim, ve 2 oğlumuz var. İkisi de yaşamla ilişkisi canlı, cıvıl cıvıl çocuklar. Yaşamımıza büyük zenginlik katıyorlar.

Şimdi yoğun olarak çiftlerle çalışmaktayım, iki kişinin nasıl bir iyi niyet ve mutlu yaşam beklentisi ile bir araya gelip, zamanla nasıl iki yabancıya dönüştüklerinin hikayesi ile sık sık karşılaşıyorum. Güzel olan şu ki, yaşamlarımızı anlamlı ve coşkulu yaşamak için yapabileceğimiz pek çok şey var, kitabımın da ana fikrinde belirttiğim gibi “Anlamlı yaşam şans eseri değil, bilinçli bir çabanın eseridir”.

Burada bu çabayı göstermeye istekli kişilerle buluşmayı dört gözle bekliyorum.

Sevgilerimle…

 


Yorumlar
begonya - (29.04.2009 17:11:27)
Hoş geldiniz. İyi ki geldiniz. Ben de danışabileceğim birilerini arıyordum. İyi niyetle yaptığım bazı şeyler şimdi aleyhime oldu. Nasıl düzeltebilirimin cevabını arıyorum. Şu anda değil ama müsait olduğum ilk anda size yamak istiyorum. Aramızda olduğunuz için teşekkürler
janeausten - (28.04.2009 00:24:35)
Kitabınızla tanıştıktan sonra takipçiniz olarak sizi burada görmekten dolayı çok mutluyum.
yaseminnn - (23.04.2009 10:57:53)
Aramıza hoşgeldiniz...
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.