Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:
Bir ben var bende, benden içeri...

16 Ekim - 22 Ekim 2017 haftası

Merkür; algı, okuma, verileri değerlendirme, parçaları bir araya getirme, iletişim, bilgi alışverişi demektir. Bu süreci 30 Eylül’den bu yana terazi burcunda deneyimliyoruz. Algılama daha çok değerler ve değerlilik temelinde! Bize keyif verenler, keyifsiz gelenler, huzurlu hissettirenler, huzurumuzu kaçıranlar... Bize benzeyenlerle benzemeyenler meşgul ediyor gündememizi! İletişim ve bilgi alışverişi bu temeller üzerinden şekil alıyor.

17 Ekim itibariyle Merkür akrep burcuna geçiyor. Merkür’ün güçlü konumda olduğu burçlar başak ve ikizlerdir. Başakta verimlidir, ikizlerde kıvraktır. Terazide geniş bir perspektiften bakıyor, birçok farklı seçeneği görebiliyor ve bir karara varmakta zorlanıyor. Hava elementinin etkisiyle çok derine inmiyor, içsel süreçleri göz önünde bulundurmuyor, beş duyu üzerinden değerlendiriyor. Akrebe geçişle birlikte "duygu" devreye giriyor. Suyun altı ve üstü birbirinden ayrılıyor. Aşağıda kalanlar ve yukarıda olanlar... Bu iki kısmın birbiriyle olan etkileşimi... Düzenleyicisi Mars 22 Ekim itibariyle zarar gördüğü terazi burcuna geçiyor. 22 Ekim’e kadar n’apacaksanız yapın! Sonrasında aksiyon almak o kadar da kolay olmayacak ve yersiz bahanelerin içinde bulabilirsiniz kendinizi!

Bu dönem nasıl daha iyi değerlendirilebilir? Uzun uzun düşünün! Farklı açılardan bakın. Olayın derinliğine inin, sizi bunu düşünmeye iten duyguyu bulun ve onun beslendiğinin ne olduğunu inceleyin. Akrebin gölgesi yönlendirmektir. Bundan kesinlikle vazgeçin. Herkesin kendi yolculuğu içinde kendi cevabını bulmasına izin verin. Cezalandırmayın, suçlamayın, güç savaşına girmeyin! Zekanın karanlık yönünü kullanmaya itenle sağduyu içerisinde gerekli mesafeyi koruyabilin.

Cinsel enerji yüksek, bu boyuttaki arayışlar yoğun; bununla birlikte bir yanımız da bir mutsuz, bir tatminsiz... Sakin olun. Biraz daha anlamaya çalışın kendinizi. Kendinize gerçekten ne istediğinizi ve ne istemediğinizi sorun. Bunun üzerine biraz konuşun. Emin olduğunuz anda harekete geçin. Daha çok hissedin! Dalga dalga yayılmasına, kalbinizden bedeninize izin verin. Zihninizde açılan pencere size çok daha farklı, gölgede kalmış güzellikleri göstersin. "hızlı koş çabuk yorul" zamanı değil! "önce hazırlan ve yaprak yaprak açılanın keyfini çıkar" zamanı! Bedeninizi rahat bırakın ve kafa yorun: Ne içinde, nasıl bir güzellik taşıyor? Ona ne kadar yakınsınız? Neyin varlığına ve bunun sizde uyandırdığı heyecana kendinizi kapattınız?  

Terazi yeniayı "uzlaşma, karar, yansıma, sevgi, ilgi, keyif, güzellik, haz" temalarıyla 5. evde, "kendini ifade, duygularını dışa vurma, aşk, cinsellik, sahne, kalbini açma" deneyim alanında gerçekleşiyor. Hemen karşısında partil bir karşıt ile Uranüs dikiliyor. 11. evden kendini gösteren Uranüs, şu an gerçekleşenin bizi gelecek programına hazırladığını anlatıyor. "gizli güneş" olarak geçen "öz", gerçekleşmekte olan depremlerle daha da görünür oluyor. Kabuklar kırılıyor! Özgürleşme zamanı! "özgür" hissetme, "kendini tüm samimiyetinle ifade edebilme, bu ifadeye karşılık gelenle buluşabilme" halini aldığında, her şeyi yerini buluyor.

Satürn ve ay düğümü ile etkileşim içinde olan Uranüs, "kariyer noktası" dediğimiz MC’nin Neptün ve Pluto ile olan uyumlu açılarını da göz önünde bulundurduğumuzda, "kariyer, statü, toplumsal hizmet, toplumsal kimlik, toplumsal süreçler" temalarında önemli bir eşikten geçilmekte olduğunun altını çiziyor.

Akrep burcunda ilerleyen Jüpiter ve Merkür ile kavuşum, Merkür ve Mars birbirini karşılıklı ağırlamasıyla asalet kazanıyor. Yüksek bir içsel enerji ve sağlam bir analiz kapasitesi! Detaylarda boğulmak yerine büyük resmin farkına varmak ve oradan, altta yatan sebebe doğru yola çıkmak!

Düzenleyici Venüs’ün 6 derece terazide, yöneticisi olduğu burçta ve 4. evde, "iç dünya, yuva, aile, atalar, kökler" evinde olduğunu görüyoruz. "İlişki, kendi karanlığına yolculuktur. Kendinle ilgili görmediğini görmek, bilmediğini bilmek..." Aile miyiz? "yuvada hissetmek" duygusunu paylaşabiliyor muyuz? Bizi bir arada tutan nedir? Aile ile kurulan bağlar... Derinde yatan hikayelerimiz... Bunun bizim için ne anlama geldiği, şu an yaşamımızda neleri, nasıl etkilediği... İçsel gözlem!

Yeniay haritasında yengeç yükseliyor. "maskeler"in ötesine geçebilmemiz, gerçeğimize inebilmemiz ve onun karşılığı olacak seçimi anlayıp ona gidebilmemiz isteniyor. Ne istiyorsunuz, ne istemiyorsunuz, ne kadar dürüstsünüz, kalbinizi açabiliyor musunuz, yoksa güvende olma duygusundan çıkmayayım derken size ait olmayan bir alana mı sürükleniyorsunuz?

Mars, başaktaki arınma ve sadeleşme yolculuğunu tamamlayarak zarar gördüğü terazi burcuna geçiyor. Fiziksel enerjimiz önemli bir eşikten geçti. Ya bir bir sürü şeyi aynı anda yapmaya çalışarak dağıldık ya da düzen ve disiplin ile büyük işler başardık. Mars’ın zarar gördüğü terazi burcuna geçişi, bastırılmış bir enerji anlamına gelebilir ve bu gereksiz dolambaçların içinde kendimizi bulmamıza sebep olabilir. Terazi, "akıl, adalet" demektir. Enerjimizi nasıl kullandığımız önemli! "güzellik, estetik, iyi huy" demektir aynı zamanda! Ne yaptığınıza, bunu neden yaptığınıza, neyin size bunu yaptırdığına, neyden kaçtığınıza, ne ile karşı karşıya olduğunuza ve ona nasıl yaklaştığınıza dikkat etmenizin çok daha lehinize olacağı bir dönem!

Cinsel enerji, kendini somut olandan mental olana taşıyor. Benim ifadelerim, bunu besleyen ve bundan beslenen düşüncelerim! Hangi seçeneklerin farkına varıyoruz? Hangi seçenek bize daha yakın geliyor ve ona ortak bir çekilim ile yakınlaşıyoruz? Venüs terazi burcunda ilerliyor 7 Kasım’a kadar ve bu zaman zarfında önemli kararlar veriliyor olacak. Cevabını bildiğiniz bir soruyu bekletmeye gerek yok! Onu tüm boyutlarıyla ele alın ve seçimizi yapın. Herhangi bir seçim bile yapılmamış bir seçimin sizi sürüklediği "zorunda kalma" duygusundan daha iyidir. En azından size yakın olanı seçin! Gerisi bir şekilde gelir. Hareket, berekettir.

Herkes eyleminin sorumluluğunu almak durumunda kalıyor. Ne yaptınız, ne yapmadınız? Mutlaka bunun sizi vardırdığı bir noktada olacaksınız. İçinizin aktığı yere ilerleyin, size iyi geleni bilirsiniz, iyi gelmeyeni de, hiçbirisinde ısrar etmeyin. Her iyinin içinde bir kötü, her kötünün içinde bir iyi! Hiçbir seçenek mükemmel değildir. Artılar ve eksiler barındırır içinde! Eksilerini düşündüğünüzde, onun bile sevimli bir yanını bulur insan bazen, işte o sizin samimiyetiniz ve sizin için gerçekten değerli olandır. Ona ilerleyin.

16 Ekim Pazartesi (Ay günü)
Ay: Başak
Güneş: Terazi

Haftaya başağın daha iyi olanı arayan enerjisiyle başlıyoruz. Neptün karşıtlığı bizi gerçeklik duygusundan uzaklaştırıyor. Güneş’in Satürn ile sekstili bize ne için yola çıktığımızı ve bu yolun bizim için anlamını hatırlatmaya çalışıyor. Ay’ın Pluto ile üçgeni "Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak! Bugün senin için önemli bir eşik!" diyor.

17 Ekim Salı (Mars günü)
Ay: Terazi (20:34 itibariyle) (14:26 boşlukta)
Güneş: Terazi

Gün ortası itibariyle Ay boşlukta takılıyor. Enerji bir dağınık! Neye odaklanacağız bilemiyoruz. Satürn ile kare, bizden sürece daha öngörü ile yaklaşmamızı istiyor. Kabuklarımızı kırmaya çalışıyoruz. Mars ile kavuşum, akşam saatlerinde enerjiyi ve üzerimizdeki baskıyı yükseltiyor. "Bir huysuz bir huysuz ki sorma!"modlarda bulabilirsiniz kendinizi! Akşam saatleri itibariyle Ay teraziye geçiyor ve bir arayış doğuyor. Enerji biraz daha yumuşuyor. Kendimize soruyoruz: "Ne istiyorum ve ne istemiyorum ben?"

18 Ekim Çarşamba (Merkür günü)
Ay: Terazi
Güneş: Terazi

Terazinin zarif enerjisi devrede! Yeniay öncesi balzamik ay fazı! Ay, Venüs ile kavuşuyor. Kadersel seçenekler! Keyif, haz arayışı! Değerler! Tartıyoruz! Tartılıyoruz! Programı anlamaya çalışıyoruz. Merkür- Jüpiter kavuşumu! Çok önemli kararlar! Sır perdesi kalkıyor. Mistik çağrılar yapılıyor. Görünenin ötesinde bir boyutla bağlantı var.

19 Ekim Perşembe (Jüpiter günü)
Ay: Terazi (21:13 Yeniay) (26 Derece)(22:11 boşlukta)
Güneş: Terazi

Ay’ın Pluto ile karesi bugünün bizi büyük bir çürümeye hazırladığını gösteriyor. Bir şeyler varlığını yitiriyor. Oradan çok daha farklı yeni bir şey yükseliyor. Bizim için anlamı kalmıyor bir şeylerin ve bir şeyler anlam kazanıyor. Satürn bize sınavı aşmamız için yeni bir yol açıyor. Yolculuğa devam etmek esas! İnsan yürüdükçe yenileniyor. O "yeni" olan "dünya" bizi koruyor.

20 Ekim Cuma (Venüs günü)
Ay: Akrep (04:40 itibariyle)
Güneş: Terazi

Akrebin derin suları devreye giriyor. Verilen kararın çok  daha derin boyutlarına iniyoruz. Çarşamba günü gerçekleşen Merkür- Jüpiter kavuşumunda içsel olarak çekildiğimiz, şimdi bizde tam karşılığını buluyor ve birçok şey çok daha anlaşılır oluyor. Öyle bir yerdeyiz ki debelendikçe batarsın. "ölüm"e izin ver ki "doğum" mümkün olsun. Belki kaybedeceğin hiçbir şey olmayacak; bununla birlikte "kaybetmemek" senin için çok daha farklı bir anlam taşıyacak.     

21 Ekim Cumartesi (Satürn günü)
Ay: Akrep
Güneş: Terazi

Neptün ve Pluto devrede! Mistik bir yolculuktan ve ciddi bir dönüşümden bahsediyoruz. "Fırtınalar koparsa kopsun, sürüklesin ikimizi..." Bu sürükleniş bizi bir yere götürüyor. Orada "ruh" ile bağlantı kuruluyor. Bunun bizim için anlamı büyük! Pluto "Ecel gelmişse bir kere, baş ağrısı bahane!" diyor. Burada ecel, bir programın tamamlanışı ve yeni bir programın devreye alınışı! Hiçbir şey, son anda olan bir şey dolayısıyla gerçekleşmez. Bunun mutlaka bir gelişim süreci vardır ve öyle bir vakit vardır ki bizim içindeki bir şeyi, bunun ne anlam ifade ettiğini, nerede eksik kaldığını ve bizi neye çağırdığını anlamamız gerekir.

22 Ekim Pazar (Güneş günü)
Ay: Yay (14:56 itibariyle) (14:35 boşlukta)
Güneş: Terazi

Yay enerjisi aktive oluyor. Bir seyahat başlıyor. Nereye gidiyoruz? Nereden nereye? Neydi bizi yola çıkaran? Bu derin sulara daldıran? Şimdi oradan çıkıyor ve kazandığımız yeni bakış açısı ile daha farklı bir süreci başlatıyoruz. Uranüs ve Mars devrede! Sürpriz gelişmelerden, kozmik armağanlardan bahsetmek mümkün! Enerji yüksek, çatmak için değil yapmak için kullanın! Kullanılmayan enerji "zehir" olur, bilmem anlatabildim mi? Onu doğru dozda, doğru yerde kullanın!

Yeni bir haftada buluşmak üzere...

Yüreğe selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.



Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.