Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:
Yaşamın büyüten yokuşları

04 Haziran - 10 Haziran 2018 haftası

6 Haziran Çarşamba Güneş- Merkür Kavuşumu, Venüs- Pluto Karşıtlığı, Merkür- Neptün Karesi ve Son Dördün Ay Fazı (15⁰ Balık) "kapıyı açacak anahtar kapının üzerinde"
Merkür, Güneş’in kalbinde! Güneş yani Sanat ve Biliş Tanrısı Apollon, tahtını bir süre için Merkür’e yani Tanrılar Habercisi Hermes’e bırakıyor ve bu göksel süreç Merkür’ün yöneticisi olduğu ikizler burcunda deneyimleniyor. İkizler burcunun sembolü gece- gündüz, karanlık- aydınlık, yer- gök gibi ikilikleri anlatır. İkizler tarafsız bir yaklaşımı simgeler. Her şeyi, her şeye eşit bir mesafede durarak görebilir misin? Bu şekilde Tanrının gözü olup seni harekete geçirecek olanı fark edebilir ve tam da burada kaderin olan yolculuğu başlatabilir misin? Sanat, yaratıcılık demektir. Apollon, kehanet gücüne sahiptir. Şimdi, geçmiş ve geleceği içinde barındırır. Güneş, şimdi demektir ve şimdi, gördüklerindir. O gücü anlayıp yaşam yolculuğuna katan, yolu açacaktır. "Aç gözünü seyret, tekrarı yok bunun!"

Neptün ile kare, mistik bir dinamiğin söz konusu olduğundan bahsediyor. Ruh ile bağlantıda cevaplar... Her şey ilk anda gördüğü gibi olmayabilir. Aslında her şey ilk anda gördüğün neyse oydur. Bu bir çelişki midir? Kesinlikle! İçinden çıkmanın yolu basit ve sade olan boyuta geri dönebilmek! En temeldeki ihtiyacın ne olduğunu, aslında her şeyin ne için olduğunu ve şu an nerede durduğumuzu, bunun bizi nereye götürüyor olduğunu fark edebilmek... Son dördün ay fazı, Uranüs- kova ruhu taşır. "Bilinçte kriz" dediğimiz aşama, burayı bizi ruhsal boyutta büyütecek bir deneyim temsil eder. Hangi bilinç, hangi bakış açısı içinde kendimizi bulduğumuz bu puslu yolculuğu bir büyüme haline getirebilir? Neyi yıkmak? Neyin önünü açmak? Sahip olduğumuz neyin farkına varmak? Engel fiziksel değil içseldir ve biz içsel olarak onu aştığımızda, fiziksel olanın da ötesine geçilebilir. İşte bunlar hep bilgi okyanusu olan evrenin anahtarları, yeter ki doğru kapıda olun. Kapıyı açacak anahtar kapının üzerindedir.

7 Haziran Perşembe Güneş- Neptün Karesi
Şimdi, hayal edebildiğinizdir. O şimdi, daha fazlasını hayal edebilmekle genişleyebilir. Bu açı bizi daha fazlasını görmeye, gördüğümüzün ardında saklı daha büyük bir hikâyeyi fark etmeye çağırıyor. Bu olandan kaçmak değil, olana daha farklı bakmaktır. Hayal, ufkunuzun genişliği ile ilgilidir. Onun gerçekleşmesiyse, kalbinizin size söylediği şeyin yolunda yürüyebilmeniz... Hayal, somut şeylere dair gibi görünse de aslında hayallerine kavuşmak, hayalinize giden yolda yüreğinizin kapılarını buna açabildiğiniz bir yolculuğu başlatmaktır. Önce buna kendinizi açarsınız, sonra o sizde bir şey açar. Kalbinizi çarparak yola çıkmak, bu yolculukla ilgili beklentinizden değerlidir. Yol, her şeyden değerlidir. Gelecek tam da on anda inşa edilir. Yaşamak insana ilham verir.

4 Haziran Pazartesi (Ay günü)
Ay: Kova (08:08 boşlukta)
Güneş: İkizler

Hava enerjisiyle başlıyoruz haftaya! Ay gün boyu boşlukta! Düşünceler, düşünceler, düşünceler... Kova ruhuyla... Özgür, sosyal sorumluluk kaygısı taşıyan, farklı... Olabildiğince ayağımıza takılıp duran işleri toparlayarak kendimizi yarın öğle saatleri itibariyle Ay’ın geçeceği balık burcuna hazırlamakta fayda var. Tüm bu yolculuk bizi daha derinde bir şeyi fark etmeye çağırıyor. Ay- Güneş üçgeni gözlemci yanımızın bizi evrensel gerçeklerle buluşturabileceğinden ve bunun da bizde geleceğe dair güçlü öngörüler oluşturabileceğinden bahsediyor. Ay- Jüpiter karesi, geçmişi geleceğin üzerinden kaldırmadan şimdinin önünü açamayacağımızdan bahsediyor.

5 Haziran Salı (Mars günü)
Ay: Balık (13:53 itibariyle)
Güneş: İkizler

Hava enerjisiyle uyanıyoruz güne! Düşünceler içindeyiz. Öğle saatleri itibariyle su enerjisi aktif oluyor. Genişleyen duygular... Sevgi ve şefkat... "Yüreğinin götürdüğü yere git." Orada seni bekleyen bir şey var. Ay- Uranüs sekstili son dört- beş günün bizi getirdiği önemli bir yerden söz ediyor. Geleceğin var olduğu yer, var olanın içinde yüzdüğü bilinçtir. Neyi ne kadar anladığımız... Bazen sadece durmak ve seyretmek gerekir, gidip de bulmamız gerektiğine inandığımız her şey, belki tam da olduğumuz yerdedir.  


6 Haziran Çarşamba (Merkür Günü)
Ay: Balık
Güneş: İkizler

Su enerjisiyle uyandığımız bir güne daha hoşgeldiniz! Genişlemekte olduğumuz bir yolculuk içindeyiz. Ay- Satürn sekstili, üzerimize düşenin farkında olarak hareket etmemizi istiyor. Ay- Jüpiter üçgeni, derinlerde bir şeylerin dönüşmekte ve tamamlanmakta olduğundan bahsediyor. Ay- Güneş karesi, mantığımız ile duygularımızın çok da aynı dilden konuşmadığından bahsediyor. Bazen tutarsızlıklar içinde bulabiliriz kendimizi, bu bizimle ilgili de olabilir, karşımızdaki kişi ile de ilgili... Çok üzerinde durmamak ve burada neyi fark edebileceğimize odaklanmak en iyisi! Ay- Neptün kavuşumu özellikle gece saatlerini daha içsel yolculuğumuzun farkında olmaya ayırabileceğimizden bahsediyor. Tanrı ile buluşmak için ne güzel bir zaman! Dua edin, içinizdeki kutsal ile buluşun, yolunuzu onun eşsiz matematiğini anlamaya açın! İlerleyen saatlerde Ay- Merkür karesi kendini daha yoğun hissettiriyor. Kafanızdaki tilkilere bugün kafa izni verin ve sadece yaşamanın ne büyülü bir yolculuk olduğunu fark edin.

7 Haziran Perşembe (Jüpiter günü)
Ay: Balık (09:33 boşlukta)
Güneş: İkizler

Su enerjisiyle, uyanıyoruz güne! Çok geçmeden Ay boşlukta hareket etmeye başlıyor. Hızlı adımlar atmamakta fayda var. Duygular yoğun ve dağınık... Ne ortalığın derlenip toparlamanmasına yardımcı olur? Ay- Pluto sekstili dört- beş gün önce atladığımız eşiğin şimdi bizi daha bilinçli olduğumuz bir yere vardırdığından söz ediyor. Ay- Venüs üçgeni sevgi, keyif ve mutluluk adına bir arayış içinde olduğumuzdan bahsediyor. Değer duygumuz gündemimizi oluşturuyor. Sizin için gerçekten değerli olan şeyin ne olduğunu daha iyi anlayın ve onun içinde olmak için kendinize şans verin. Her şey sizinle güzel! Siz yoksanız, hiçbir şey yok...

8 Haziran Cuma (Venüs günü)
Ay: Koç (00:25 itibariyle)
Güneş: İkizler

Ateş enerjisiyle uyanıyoruz güne! Hareket zamanı! Nerede hareket orada bereket! Ay- Mars sekstili, hedeflerimiz doğrultusunda bilinçli adımlar atmamızı istiyor. Ay- Satürn karesi, kendimizi kurban ilan etmenin, seçimlerimizin sorumluluğunu almaktan kaçmak olduğunu söylüyor. Eylem de eylemsizlik de bir seçimdir ve aslında her ikisi de bir tür eylemdir. Hakkınızı savunmadığınız bir hikayede, hakkınız olanı alamadığınız için kimseyi suçlayamazsınız. Taşı delen suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir. Varoluşunuz sesini, tüm hayatınızla duyursun.

9 Haziran Cumartesi (Satürn günü)
Ay: Koç (22:35 boşlukta)
Güneş: İkizler

Ateş enerjisiyle uyanıyoruz güne... Enerji yüksek! Ay- Güneş sekstili bizi işaretleri okumaya çağırıyor. Olan ve olmayan her şeyin ardındaki hayrı görüyorum. Ay- Pluto karesi önemli bir eşikte olduğumuzdan söz ediyor. Keskin sirke küpüne zarar! Kimsenin hıncını kimseden çıkarmayın! Ay- Merkür sekstili iletişim enerjisinin aktif olduğunu söylüyor, anlamak ve anlaşmak için kendinize ve yakın çevrenizdekilere şans tanıyın. Ay- Venüs karesi bizi mutlu etmeyen, içimizin rahat olmadığı bir şeylerin olduğundan bahsediyor. Bu duyguya sıkışıp kalmayın, onun içinde genişleyin. Daha derinde ne var yaşamımızda ona yer açıp onu güçlendirmek istediğimiz?

10 Haziran Pazar (Güneş günü)
Ay: Boğa (07:03 itibariyle)
Güneş: İkizler

Toprak enerjisiyle uyanıyoruz haftanın son gününe! Güçlü köklerle hayatta yerini bulma zamanı! Keyif, huzur ve güven! Ne size bunu sağlar? Ne onun varlığını besler? Hangi pratikler? Nasıl bir düzen? Nasıl bir yaşam şekli? Nereden başlanır buna? Ay- Uranüs kavuşumu geleceğin tohumlarının atılmakta olduğundan bahsediyor. Onu elle tutulur gözle görülür bir şeyler yaparak besleyin. Ay- Satürn üçgeni finansal konuları, buradaki gerekli düzenlemeleri, üzerimize düşen özveriyi gündemimize taşıyor. Ay- Mars karesi öfkeyle kalkan zararla oturur diyor. Özgürlük, varoluşun sorumluluğunu aldığımızda erişebileceğimiz bir nokta! Önce ayaklarımız üzerinde durmamız, sonra ideallerimize yürüyebileceğimiz yolculuğu başlatmamız gerekiyor. Bize bu hatırlatılıyor.

Dosta selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.