Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:
Masallarda buluşuruz

28 Ocak - 03 Şubat 2019 haftası

30 Ocak Çarşamba Güneş- Merkür kavuşumu (kova) (04:51)

"Otomobil uçar gider
Gönlüm gibi geçer gider
Ben talihin peşindeyim
Talih benden kaçar gider." (Vecdi gönül)

Münir Nurettin’in bestesi olan bu mahur şarkı, bir dönemin ruhunu anlatır. Bir zamanlar epey yabancı olunan ve şimdi hayatın bir parçası olarak kabul edilenler... Bir zamanın bilimkurgusu, bugünün popüleri... İnsan, hayal etti ve onu gerçekleştirdi. Kanatları olsa insanın dedi, uçağı icat etti. Yerin altından gitse dedi, metroyu icat etti. Sesini duysam dedi, telefonu icat etti. Ben burada olsam da herkes beni görse dedi, televizyonu icat etti. İnsan bir düşünceyi, bir nesne haline getirdi. Bu esnada neler geldi, neler gitti? İnsan bir şekilde uyum sağlamaya çalıştı. Kimi en öndeydi, kimi geriden geldi. Bir şekilde hepimizi sürükledi. Bize sağladıkları da vardı sebep oldukları da... Ne diyelim? "Daima ileri!" Bu yolculuk hep birlikte olmadığı müddetçe birileri önümüze dikilecekti. Onlar geride kalıp varlığını unuttuklarımızdı. Kimi suyun akışına bıraktı kendini, kimi akıntıya karşı kürek çekti. Hep birlikte, var olan senaryoya bambaşka bir soluk getirildi. Bunun ne anlama geldiğini anladığımızda, belki yeni bir dünya bile kurulabilirdi ya da var olan artık bize eskisi gibi gözükmeyecekti.

“Yol göründü şen gönüle
 Atladım otomobile
Yarışırlar o yâr ile
Güzel yolcu güle güle..."

31 Ocak Perşembe Satürn (oğlak)- Neptün (balık) sekstili (16:14)

"seni çağıranın peşinden gitmek"

"Güvenme malına bir kıvılcım yeter, güvenme güzelliğine bir sivilce yeter." Her şey önce korunmaya muhtaçtır, derken serpilir güzelleşir, dikkat çeker. Aklını kullanan yükselir. Bir gün bir şekilde kapanış zamanı gelecektir. Bir dönem kapanıp yeni bir dönem başlayacaktır. Buna hazırlıklı olmayan, hayal kırıklığı içinde bulur kendisini! "Her yaşın ayrı bir güzelliği var." diyen Ajda, çok da yaşının güzelliğini yaşayamamış olsa da her dönemin farklı dinamikleri vardır. İnsanın çalışmak kadar dinlenmeye de ihtiyacı vardır ki bu verimliliği arttırır. Somut dünya kadar soyut dünya ile de bağlantı kurmalıdır. Biraz sanat, hayal gücü, sevgi, şefkat devreye girebilmelidir. Karşılık beklemeksizin de bir şeyler yapılabilmelidir. Her şey birbirinin içindedir. Sevmek, kendini sevmektir. Çünkü kendini arıyorsan o her yerde, her şeydedir. Buna gözlerini kapattığında her yıkım sana, her şeyin sonu gelmiş gibi hissettirir; halbuki kırılan, verilen sürgünle güzelleşecektir. Umut, çok değerlidir ve umut, verebildikçe alabildiğin bir şeydir.

2 Şubat Cumartesi Mars (koç)- Pluto (oğlak) karesi (05:19)

"değişimin rüzgârı"

Ne içindir mücadelesi insanın? Var olan bir yarayı sarmak için mi yoksa yeni yaralar almaktan korunmak için mi? Yara almamış olanın mı daha büyüktür korkusu yoksa çok yara almış olanın mı? Bir yara nasıl iyileşir? Nedir yaralayan? Kötü kılan nedir? İyiyi kötüden ayıran? Kötülük yapan herkes kötü müdür? İyiliği dokunmuş herkes iyi midir? İnsanın aklına "kötünün kötüsü, kötünün iyisi, iyinin iyisi, iyinin kötüsü" geliyor. Rahmetli Babaannem hep Allah kötünün iyi zamanına denk getirsin derdi. Kötü olmak mı isterdim yoksa iyi mi? Kime iyi, kime kötü? Ne zaman iyi, ne zaman kötü? Hangi kötü, hangi iyi? Ne kadar iyi, ne kadar kötü? Ne kadar iyi olmaya çalışırken ne kadar kötü olduk? Ne kadar kötüyken aslında neye ne kadar iyi geldik? Ya kendimize? Kendimize ne kadar iyi geldi, ne kadar kötü tüm bunlar? Ne kadar hafifti kalbimiz? Ne zaman sulara gömüldük? Hangi düşlerle taşın altına koyduk elimizi, yükselen sevincimizde ne kadar samimiydik? Ne bekledik? Neyin savaşını, nasıl verdik?

3 Şubat Pazar Venüs (yay)- Uranüs (koç) üçgeni (01:41) ve Merkür (kova)- Jüpiter (yay) sekstili (23:54)

"kalp- akıl sentezi"

İyilik yap denize at, kul bilmezse halik bilir diyen atalarımız da karşılıksız bir şey yapmıyor muymuş nedir? Kendimi iyilik nedir diye düşünürken buluyorum. Nedir iyi olma, iyi gelme, iyi hissetme, hissettirme hali? "Allah’ın sevgili kulu" olalım, diğerlerine fark atalım, herkes bizi çok sevsin, takdir toplayalım, parmakla gösterilelim, hayırlı evlat diye anılalım, namımız yürüsün diye mi? İyilik bir maske mi yoksa? Arkasına sakladığımız bir karanlık mı var? Ne zaman iyi olur insan? Bunun gayretinden özgürleştiğinde... Salt kalbinden geleni yapabildiğinde... Yaptığı şeyin altında sizi ezmemeyi başarabildiğinde... Olmayınca olmuyor işte... İstediğini vermediğinde, geçir zinciri boynuna, düşür önüne... Ne zaman sevdin? Sevebileceğini hissettiğimde... İnanabildiğimde... Ya sen bu çaba içindeyken onun içindeki tüm umutlar bir bir tükenip karanlığın içine gömülerek seni terk etmişse? Herkes eşiktedir. Korkun, korkusu olabilir. Bu korkuyu kenara koyup orada olmanın mutluluğu ve şükrüyle geçip gidebildiğinde seninle gelen, kalbindir. İşte akıl bunu görüp söylediğinde erdiğindir.

28 Ocak Pazartesi (Ay günü)
Ay: Akrep
Güneş: Kova
Su enerjisi / Ay- Satürn sekstili (11:46) Ay- Neptün üçgeni (12:13)

"dünya sırrı"

Tarot kartlarından 21. kart olan "dünya" kartı Satürn gezegenine karşılık gelir. Satürn "olgunluk" demektir. Olgunlaşmak, yüzleşmek ile mümkündür. Yüzleştiğimiz, nefsimizdir. “Nefsini bilen kendini bilir, kendini bilen haddini bilir, haddini bilen Rabbini bilir.” diyen Mevlana Celaleddin Rumi, olgunlaşmanın; dünyanın (kendinin) efendisi olmanın aşamalarını anlatmıştır. Had bilmek, nerede duracağını bilmektir. Zinciri kırmak ile zincire vurulmak arasında ince bir çizgi vardır. 12. kart olan "asılan adam" kartı Neptün gezegenine karşılık gelir. Neptün "örtülü olan" demektir. Örtünün açılması için insanın kabuğunu kırması gerekir. Kabuk bizim alıştıklarımız, güvenlik alanımızdır. Hayat bizi oradan çıkmaya, kendimizi şaşırtmaya ve böylelikle bir devri kapatıp yeni bir devri açmaya çağırır. Burası 13. Kart olan ve akrep burcuna karşılık gelen "ölüm" ile ilgilidir. Ölüm bir son değil, sırra ermenin ilk basamağıdır.

29 Ocak Salı (Mars günü)
Ay: Yay (16:32 itibariyle) (00:37 boşlukta)
Güneş: Kova
Ateş Enerjisi / Ay- Pluto sekstili (00:38)

"hiçliğin şarkısı"

Tarot kartlarından 20. kart olan “mahkeme” kartı Pluto gezegenine karşılık gelir. Pluto, "dönüşüm" demektir. Bir şeyin bir şeyden başka bir şeye dönüşmesi, varlığın bir boyuttaki varlığının sonlanıp başka bir boyutta başka bir şey olarak varlığını devam ettirmesi... Bu sonsuzlaşmak diyebilir miyiz? "Ölüm" diye bildiğimiz bunun kapısı mıdır? Bu insanın aklına ölümün salt fiziksel boyutta olmadığı gerçeğini getiriyor. Ölen, dünyaya bir boyuttaki bakışımız olabilir mi ki bu da bize başka bir boyutta başka bir şey olarak varlığımızı devam ettirme şansı kazandırıyor olabilir mi? Nereden baktım ve ne gördüm? İşte ben oyum! İsmini ne koydum? Artık oyum! “Mahkeme" kartı, kıyameti anlatır. Kıyamet, uyanış demektir. Neyden uyanış?

30 Ocak Çarşamba (Merkür Günü)
Ay: Yay
Güneş: Kova
Ateş enerjisi / Ay- Güneş sekstili (12:03) Ay- Merkür sekstili (12:31) Ay- Neptün karesi (21:06)

"aklın yolu"

Tarot kartlarından 19. kart olan "güneş" kartı, isminden de anlaşılacağı gibi Güneş’e karşılık gelir. Güneş, insanın kişiliği, doğası, potansiyeli, yaratıcılığı, ışığıdır. Işığın sembolizmdeki karşılığı akıldır. Öyleyse ışığı güzel demek aklı çalışıyor demektir. Işık işçisi diye kullanılan popüler ifade de bu durumda akıl işçisi oluyor. "Güneş" kartı uzlaşma aşamasıdır. Gece yolculuğu geride kalmıştır. Ayrılığın yerini vuslat almıştır. Burada vuslat, insanın kendi Tanrısal özü iledir. Ona kavuşan, karşısına çıkan her bir kişiyle onu buluşturanı görebilir. Ayrılık bitmiştir. Tarot kartlarından 1. kart olan "büyücü" kartı Merkür gezegenine karşılık gelir. Merkür, bilgi ve beceri demektir. "Büyücü" kartı bu ikisini kullanarak bu hayattaki derslerinin üstesinden gelmeyi anlatır. İnsan böylelikle yaratıcı gücü kullanmayı öğrenir. Yaratıcı güç, zekadır. Burada bahsettiğimiz çakallık değil, dehadır. Her insan ona sahiptir. Kimi onu uyandırır, kimininkiyse sonsuza dek uykuda kalacaktır. Çok okumak gerekir: Anı okumak, yaşamı okumak, yolu okumak, kalbi okumak, cenneti okumak, cehennemi okumak, seni okumak, beni okumak...

31 Ocak Perşembe (Jüpiter günü)
Ay: Yay
Güneş: Kova
Ateş enerjisi / Ay- Jüpiter kavuşumu (02:23) Ay- Mars üçgeni (07:49) Ay- Venüs kavuşumu (19:34)

“ihtiras ve tutku"

Tarot kartlarından 10. kart olan "kader çarkı" kartı Jüpiter gezegenine karşılık gelir. Jüpiter, "İus-peter"den gelir. "İus" büyük, "peter" baba demektir. Baba sembolizmde akla karşılık gelir. Dolayısıyla Jüpiter, büyük akıldır yani bizim ufkumuzdur. Ufku geniş olmak, bir şeyi çok daha derinlikli inceleyebilecek altlığa sahip olmak demektir. "Kader çarkı" kartı kaderin çağrısını duyarak bunu gerçekleştirmek için yola çıkmak demektir. Tarot kartlarından 16. kart olan "yıkılan kule" kartı Mars gezegenine karşılık gelir. Herkesin "savaşçı" ilk örneğiyle tanıdığı Mars, aslında "adalet dehası"dır. İyi olan kazansın der eskiler, savaş zeka işidir. Neyi kazanırken neyi kaybedebileceğinin farkında olmak gerekir. Neye yenildiğin, neyi yendiğin... Tarot kartlarından 3. kart olan "imparatoriçe" Venüs gezegenine karşılık gelir. Venüs, sevgi demektir. Burada haz da etkileşim ile genişleme de söz konusudur. "İmparatoriçe" evrensel dişil enerjiye, döngülere, doğaya, mevsimlere karşılık gelir. Sevgi insanı ışığa (akla) yöneltir.

"Akşamın olduğu yerde bekle diyorsun, gelmiyorsun
Seni ne çok sevdiğimi biliyorsun, gelmiyorsun
Mevsimler gelip geçiyor, sen gülüyorsun
Seni ne çok sevdiğimi biliyorsun, gelmiyorsun." (İlham Behlül Pektaş)

1 Şubat Cuma (Venüs günü)
Ay: Oğlak (02:46 itibariyle) (00:31 boşlukta)
Güneş: Kova
Toprak enerjisi / Ay- Uranüs üçgeni (00:32)

"değişen ne?"

Tarot kartlarından 0. kart olan "joker" kartı Uranüs gezegenine karşılık gelir. Uranüs, gökyüzü demektir. Satürn’ün (Kronos) babası, Jüpiter’in (Zeus) dedesidir. Uranüs (gökyüzü), tüm çocuklarını bir bir yemeye kalkışır. Satürn (zaman) annesi Gaia’nın (toprak ana) yardımıyla onu hadım eder yani zamanın gücü gökyüzünün (yıldızların) gücünün üstüne (haritanızın üstüne çıkmanın Satürn’ün karşılık geldiği olgunluk ile mümkün olduğunu hatırlayın) çıkar. Satürn de babası gibi çocuklarını bir bir yemeye kalkışır. Zeus, annesi Rhea ve anneannesi Gaia yardımıyla onu hadım eder yani aklın gücü (Jüpiter, İus-peter, büyük baba, babanın sembolizmdeki karşılığı akıldır) zamanın gücünü yener. Zeus’un elindeki şimşek, dedesi Uranüs’ten miras olsa gerek! Uranüs, zeka, yaratıcı güçtür. Aklımda bir şimşek çaktı deriz. Biz benzer bir vurguyu Tarot kartlarından 16. kart olan "yıkılan kule" kartında da görürüz. Düşen yıldırım, köklü bir değişikliğin habercisidir. İnsan bir kez bu eşikten geçtiğinde artık geri dönüşü yoktur. Bu güç, göklerden (taç çakra), uyanan dehadan gelir. Bu gücü dünyada etkin kılacak olan, akıldır.

2 Şubat Cumartesi (Satürn günü)
Ay: Oğlak
Güneş: Kova
Toprak enerjisi / Ay- Neptün sekstili (08:41) Ay- Satürn kavuşumu (08:56) Ay- Pluto kavuşumu (22:13) Ay- Mars karesi (23:12)

"çağırdığı yer zamanın"

Tarot kartlarından 15. Kart olan "Şeytan" kartı oğlak burcuna karşılık gelir. Oğlak burcu insanın kaderini gerçekleştirdiği aşamadır. Burada insan konum sahibi olur. Bu konum sizi özel kılmaz, buradaki duruşunuzdan sorumlu kılar. Görevini kötüye kullananlar karmanın sopasını kafalarına yerler ve başlarının üzerinde yıldızlar dönmeye başlar. O zaman anlarlar dünyanın kaç bucak olduğunu... İşte Şeytan size bir şans verir. Ya karanlığına tutsak kalır ya da orada bir ışık yakar ve sonsuz bir genişliğin zenginliğinde binlerce resmin sırrına varırsın. Ya hayal deryasında boğulur ya da hayallerinin zenginliğini hayatına taşırsın. Var olmak ya da yok olmak... Var olmak birleştirerek olur, yok olmak ayrıştırarak! Hak olmak ya da haksız olmak... Seçimler... Fark edişler ya da açılmayan gözler... "Şeytan" kartının en önemli vurgusu Adem ile Havva’nın boynundaki zincirin gevşek oluşudur. Kaderimiz olduğunu kabul ettiğimiz çok şey değişme şansına sahiptir. Değişimse ancak geriye dönüp bakmak ile gerçekleşecektir. Geçtiğiniz sokaklardaki tavrınız bugünü inşa ediyor ve bugün yarını, farkında mısınız?

3 Şubat Pazar (Güneş günü)
Ay: Kova (15:02 itibariyle) (12:51 boşlukta)
Güneş: Kova
Hava enerjisi / Ay- Uranüs karesi (12:52)

“zekâ kılıcı"

Tarot kartlarından 17. kart olan "yıldız" kartı kova burcuna karşılık gelir. Kova burcu insanın evrenle buluştuğu yerdir. Dünya sınavını geçmeyenin evrenle ve yıldızların gücüyle buluşma şansı yoktur. 1 Şubat Cuma günkü yazımızda yıldızların gücünden, karşılık geldiği dehadan bahsetmiştik. Arzu ederseniz dönüp tekrar okuyabilirsiniz. "Yıldız" kartı evrensel yasalar ile ilgilidir. İnsanın bu boyutu fark edebilmesi için dünya boyutundaki deneyimin örtüsünü kaldırabilmesi gerekir. Dünya hayatta kalmak, evren hayatta kalmayı dünyayı inşa etmekte olduğumuz bir boyuta taşıyabilmek içindir. Bir kişi bile olsak çoğuz. Birkaç kişi olduğumuzda daha çoğuz. Tek başımıza hiçiz. Tekleştiğimizde gerçeğiz. Bir tek olan zinciri görebilmek! İnsan zinciri... İnsanın yolculuğu; bir tek olan, yıldızları, zamanı aşan, akla varan ve buradan yıldızlarla tekrar buluşan, işte orada gerçek hikayeyi okuma şansı kazanan... Hepimiz masalları dinler, hatta aklımızda tutarız. Ne söylemek istediğini anlamaksa ancak zamanla olur. Bazense ezberimizdeki tüm masallar, masal olarak kalır. Halbuki hakikat, o masalın içinde bizim onun farkına varmamız için orada öylece durup bize kendini duyurmaya çalışmaktadır. Masallarda buluşuruz!

Dosta selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.