Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:
Özgürlüğün basamakları

22 Nisan - 28 Nisan2019 haftası

23 Nisan Salı Güneş (boğa)- Uranüs (boğa) kavuşumu (02:06)
"karşı çıkma, kendini yenileme, özgür ruh, gerçeği görme, kendine has, değişim ve direnç"

Doğa ile kurduğumuz ilişki, doğamızla kurduğumuz ilişki... Kaynakla kurduğumuz ilişki, kaynaklarımızla kurduğumuz ilişki... Ne kadar beslediğimiz, ne kadar beslendiğimiz... Bizi besleyenin ve bizim beslediğimizin ne olduğu... Verimliliğin ne olduğu? Akıp giden zamanda iyi ki dedirtenin ne olduğu? Her şeyi yaratan, bizi yaratan, bizim yarattığımız...
Gelecek, bugünden uzanılan bir resim değil mi? Elinde ne var? Onu nasıl değerlendiriyorsun? Toprağın, maddenin sırrı... Düşünce, eylem, his... İşte kömürü elmas yapan budur. Özgürlük, ona yükselen basamaklardan çıkmadığımız müddetçe ona ulaşmanın çok da gerçekçi olduğu bir yer değildir.

24 Nisan Çarşamba Pluto (oğlak) geri hareketi başlıyor (21:47)
"büyücü, tedavici, şeytan, cadı, şaman" (Pluto)
"münzevi, baba, başbakan" (oğlak)

Değişim, süreç gerektirir. Hokus pokus diyerek bir şeyleri değiştirmenin çok da gerçekçi olmadığını anlamak gerekir. Bu durumda "Tek seansta kesin çözüm!" bir aldatmaca olmaktan öteye gitmeyecektir. Taşı delen suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir diyen atalarımıza kulak verelim!

Psikoloji biliminin önemli isimlerinden Jung "Bir insan, aydınlığı hayal ederek değil, karanlığın bilincine vararak aydınlanır." diyor. Karanlık, bilinmeyendir. Bilinmeyen insanı ürkütür. Ölüm, bilinmeyendir söz gelimi, nereye gittiğini bilmiyoruz, nasıl olduğunu; nereye gideceğimizi, nasıl olacağımızı bilmiyoruz. Bunun yanı sıra yarın nasıl uyanacağımızı, yarına kadar bizim denetimimiz dışında neler olabileceğini, bunun hayatımızı nasıl etkileyebileceğini de bilmiyoruz. Bir şeyler yapıyoruz, bir şeylere sebep olabilecek bir şeylerin farkında olmaya çalışıyoruz ya da "...bindik bir alamete, gideyo’z kıyamete..." Kim nereden gitmekteyse...
Yaşam sürekli yeni deneyimlere sürükler bizi ve kendimize başka noktalardan bakarız, kendimizle ilgili farkında olmadığımız yeni şeylerin farkına varırız. Sanki içinden çıkamayacağız gibi gelir. İçinden çıkarız. Hiç geçmeyecekmiş gibi gelir. Bir gün artık eskisi gibi sızlamıyordur. Yaşam insanın kendi bilinmezliğine, varlığının farkında olmadığı bir güce aldığı yoldur ve o güç dışarıda değil, tamamen içeride...

27 Nisan Cumartesi 6⁰ Kova 23’ Son dördün (01:18) ve Mars (ikizler)- Neptün (balık) karesi (16:03)
"kaderin zihinsel farkındalığı" (son dördün)
"dahi, devrimci, doğrucu, bilim adamı, sürgün, bilge, abdal" (kova)

Sorumluluğunu almadığın hiçbir şey senin değildir!

Oraya mı gitsem? Yoksa buraya mı? Bir an önce mi gitsem? Yoksa biraz dursam mı? Gitsem mi, gitmesem mi? Belki de gitmemem gerekiyordur. Belki şu an bile vakit kaybediyorum. Belki çok vakit kaybettim bile, hatta artık çok geç! Belki de daha çok erken... Nasıl anlayabilirim?
Doğru zaman geldiğinde bunu bilirsin. Kendine dürüst olmak ne demek? Ne zaman kendine karşı dürüst olduğundan emin olabilir insan? Ne zaman bundan şüpheye düşer? Dürüstlük nedir? Yanıltan nedir? İşi yokuşa sürdüren nedir?

Bir şeyin değişim vakti gelmişse gelmiştir. Bugüne kadar gittiğimiz yollar, bize bir türlü doğru yolda olduğumuzu hissettirememişse, sancısını duyduğumuz, sabırsızlığımızdan öte havanda su dövdüğümüz gerçeğiyse vakit kaybetmeye gerek yok. İtiraf etmek gerekir.
İyi bir analiz! Yaşam matematik! İki iki daha dört eder demiyorum; bununla birlikte kaç ediyorsa bunun akla uygun bir açıklaması var diyorum. Bir şeyi açıklayamıyorsak bu henüz sorumluluğunu almaya hazır hissetmeyerek kaçtığımızdır. Kader, tam da burada beliren yollardır; kimileri bu yolculuğun tadını çıkarır, kimileriyse hala anlamamıştır. 

22 Nisan Pazartesi (Ay günü)
Ay: Yay
Güneş: Boğa
Ateş enerjisi / Ay- Merkür üçgeni (06:18) Ay- Mars karşıtlığı (21:34)

"arayış"

Neyi görme zamanı? Neyi ayırt etmek gerek? Doğruyu yanlıştan ayıran nedir? Ne insana yanlışta ısrar ettirir? Anlamak gerek: Vurmak, kırmak, dökmek; ne kadar zafer olur? Dökülen kanın üstüne kurulan hayat, ne zaman huzur bulur? Helallik kimden alınacak? Dosttan, düşmandan? Ağır yük müdür? Benim seninle işim olmaz diyebilir miyiz? Yaşıyorsak aynı dünyada, aynı zamanda; hepimiz birbirimize bir açıklama mı borçluyuz yoksa? Ne dememiz gerekiyor? Ne ile, nasıl savaşmamız? Nasıl başlayacağız?

23 Nisan Salı (Mars günü)
Ay: Yay (14:42 boşlukta)
Güneş: Boğa
Ateş Enerjisi / Ay- Neptün karesi (03:03) Ay- Jüpiter kavuşumu (14:43)

"fırtına sonrası"

Çok kızmayın, çok küsmeyin, çok sevmeyin, çok övmeyin, çok güvenmeyin, çok sövmeyin... Çok sizi, eksilmiş olanla yüzleştirir ki insanı gerçeğine götürebilecek olan dengedir. Taraf olmak, adil olamamaya kadar gitmişse, tehlike çanları çalıyor demektir. Kimsenin yaşaması için kimse ölmek zorunda değil! Birlikte yaşamayı becerememek, her iki tarafın da eksikliğidir. Saygı, hoşgörü, aptal olmak değil; tersine akıllıca hareket etmenin önkoşuludur. Sonrasıysa devamında gelecek bilinçli adımlarla şekillenecektir. Fırtına elbet dinecektir ve kader, fırtına dindikten sonra takındığımız tavırla belirlenecektir.

24 Nisan Çarşamba (Merkür Günü)
Ay: Oğlak (01:49 itibariyle)
Güneş: Boğa
Toprak enerjisi / Ay- Uranüs üçgeni (06:46) Ay- Güneş üçgeni (09:02) Ay- Venüs karesi (10:11) Ay- Merkür karesi (21:13)

"toprağa hayat vermek"

Değişimi başlatacak olan nedir? Değişime uğrayacak olan nedir? Ne bizi böyle bir noktaya getirecektir? Değişim neyi tetikleyecektir? Değişim kişiyle yoksa büyük dalgalanmalarla mı ilgilidir? Herkesi farklı farklı mı etkileyecektir? Anlayan kimdir, anlamayan kimdir? Anlayanı anlamayandan ayıran nedir? Zarar görenler mi olur yoksa faydalananlar mı? Yoksa her ikisi de mi söz konusudur? Yıkmadan yapmak mümkün müdür? Kimsenin yıkıntı altında kalmamasını sağlayacak olan nedir? Neyin sorumluluğunu almak gerekir? Nasıl uzlaşabiliriz? Temel gereksinim nedir? Silahlarımızı farklılaştıran nedir? Nereden başlamak gerekir? Neyi görmek gerekir? Toprağa hayat verecek olan nedir?

25 Nisan Perşembe (Jüpiter günü)
Ay: Oğlak (22:46 boşlukta)
Güneş: Boğa
Toprak enerjisi / Ay- Neptün sekstili (12:21) Ay- Satürn kavuşumu (17:33) Ay- Pluto kavuşumu (22:47)

"hikayeyi yeniden yazabilmek"

Zaman, dünyanın sırrıdır. Zamanla kurduğumuz ilişki, yaşamla kurduğumuz ilişkidir. Zaman, bir kitap gibidir. Onu açıp okumak, okuduklarımızı anladığımızdan emin olabilmek gerekir. Bu kitap, ciddiye almamız gereken bir kitaptır. Geçmiş geleceği, geleceğe dair her düş geçmişi işaret eder. Ne istedik, ne oldu; ne yaptık, ne oldu; nasıl yaptık, nasıl yapabilirdik; kim, nasıl yapmıştı; biz nasıl yaptık? Değişim, sabitelerle kurduğumuz ilişkinin bir ürünüdür. Her şeyi değiştirmek mümkün değildir, her şey kendi hızıyla değişmektedir; değiştirebileceklerimizin ne olduğu ve ne üzerine olduğunu anlamak, zamanın hızına yetişmek ve böylece hikayeyi yeniden yazabilmek demektir.

26 Nisan Cuma (Venüs günü)
Ay: Kova (12:27 itibariyle)
Güneş: Boğa
Hava enerjisi / Ay- Uranüs karesi (17:56)

"zeka göstergesi"

Eyleme geçerek üzerine düşeni yerine getirmek her kişinin kârıdır. Düşünerek eşyanın ruhuna yeni bir yol açmak er kişinin kârıdır. Zeka, her canlıda belli bir miktarda vardır. Kimi onu kullanır, kimi kullandığını sanır. Kurnazlık peşinde koşan, aptaldır. Önünü göremeyen bir zavallıdır ki eninde sonunda kendi kazdığı kuyuya düşer. Zeki olan, bugüne samimiyet ve dürüstlük eker. Kırıp dökmez; okur anlar, araştırır, iletişim kurar, gözlemler, sorar, sorgular. Aptal olan kabarır, gövde gösterisi yapar ve eninde sonunda köşeye sıkışır. Herkesi düşman kabul eden, kendi çemberini daraltıp en nihayet kendi kendini boğacaktır.

27 Nisan Cumartesi (Satürn günü)
Ay: Kova
Güneş: Boğa
Hava enerjisi / Ay- Güneş karesi (01:18) Ay- Venüs sekstili (03:58) Ay- Neptün karesi (16:03) Ay- Merkür sekstili (17:34)

"akıl işi"

Değişim bir sabah uyandığımızda her şeyin artık çok farklı olması demek değildir. Bu romantik bir hayalden başkası değildir. Herkes hayatım roman demeye pek eğilimliyse de roman roman, hayat hayattır. Biz ona roman değil, biyografi ya da otobiyografi diyoruz zaten! Değişim, süreç ve iş bölümü gerektirir. Kırıp dökmeye kalkıştığımız her parça, aslında hayal ettiğimiz yarının basamaklarıdır. Hadi bir- iki sıçradınız ya topluca reddettiğinizde, önünüzde beliren uçurum ne kadar akıl işidir? Sormaz mı size, siz üzüm mü yemeye geldiniz yoksa bağcıyı mı dövmeye diye? Bir şeyin gerçekleşebiliyor olması, onu gerçekleştirenin biz olmamızdan değerlidir. O yüzden yeri geldiğinde bayrağın el değiştirmesine de izin vermek gerekir. İşte bu akıl işidir. Değilse ağır yük olur ki kimse Atlas değildir.

28 Nisan Pazar (Güneş günü)
Ay: Kova (12:42)
Güneş: Boğa
Hava enerjisi / Ay- Mars üçgeni (01:10) Ay- Jüpiter sekstili (12:43)

"zincirleri kırmak"

Attığım adımlar bugün içindir. Yolu kaybedişim de yolu buluşum da bugün içindi. Kaybetmeseydim nasıl bulabilirdim ki? Kaybolan neydi? Bulduğum neydi? Kaybolduğunu sandığım aslında bulmakta olduğumun mu habercisiydi? Gökyüzünün sırrı neydi? Ne zaman mücadele etmeliydi? (koç) Ne zaman sahip çıkmalıydı? (boğa) Ne zaman sadece şahit olmalıydı? (ikizler) Ne zaman hissetmeliydi? (yengeç) Ne zaman haykırmalıydı? (aslan) Ne zaman tartıya koymalıydı? (başak) Ne zaman uzlaşmalıydı? (terazi) Ne zaman bırakmalıydı? (akrep) Neye sadık kalmalıydı? (yay) Neyin sorumluluğunun farkında olmalıydı? (oğlak) Ne zaman zincirleri kırmalıydı? (kova) Ne zaman sadece suyun akışına bırakmalıydı? (balık) Gökyüzü hep uyanıktı. Şimdi zincirleri kırma zamanı!

Dosta selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.