Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:
Nereye gidiyoruz?

19 Ağustos - 25 Ağustos 2019 haftası

21 Ağustos Çarşamba Venüs Başak Burcuna Geçiyor (12:06) ve Merkür- Jüpiter Üçgeni (13:04)


"sevgi sandığımız sevgisizlik çığlığı"

"Yemedim yedirdim, içmedim içirdim!"
"Neden, seni sevmemi mi istedin? Çok mu ihtiyacın vardı buna?"
"Evet, böyle yaptığımda beni seversin diye düşündüm. Hem sevgi bu değil mi zaten?"
"Sevgi bu değil! Seni seviyordum ben zaten! Senin de beni sevdiğinden emindim! Bu yaptıklarının seni mutlu ettiğini düşündüm, hevesini kırmak istemedim; bununla birlikte anlıyorum ki sen sevginden yaptığını sandığın şeyi aslında sevgisizliğinden yapmışsın. Üzüldüm senin için! Keşke açıkça söyleseydin, bana seçme hakkı verseydin!"
"Neyi seçme hakkı?"
"Benim için yaptıkların karşılığında senin için yapmamı isteyeceklerini yapmayı!"

23 Ağustos Cuma Güneş Başak Burcuna Geçiyor ve 0⁰ 11’ İkizler Burcunda Son dördün (17:55)

"daha ileriye bakmak"

Ne olup bittiği hakkında daha dikkatli olmalı insan! Olduğuna inandıklarımız ve aslında olanlar... Herkesin kendince kabulleri vardır. Kendine ispatlamaya çalıştıkları... Bunu yapmaya çalışırken tarafsız bir bakış açısından bir hayli uzaklaştığı anları...
Her zaman en az iki seçeneğimiz vardır. Seçmek ya da seçmemek... Çok daha fazla olabilir. Daha dikkatli olmak gerekir. Zihnimizin sınırlarını aşmadığımız müddetçe her şey ezberlerimizden ibarettir.

Daha ileriye bakmak gerekir. İçimizdeki çocuğu özgür bırakmak! Hayat düşünmeden yapılanların ödettiği bedellerle dolu olduğu kadar düşünmeden yapılanların düşündürdüklerinin açtığı kapılarla da doludur. Vazgeçme yeter! Işık, yolun sonundadır.

24 Ağustos Cumartesi Venüs- Mars Kavuşumu (20:04)

"yaşamak için ölmek"

Sevmeni istiyorum beni! Tüm savaşım bunun için! Sevsene beni! Hadi sev! Biraz sev! Biraz da mı sevmeyeceksin? Neden bu kadar kötüsün? Azıcık? Azıcık be! Sevemiyorum ben kendimi! Öğretmemişler bana bunun nasıl yapıldığını! Birisi biraz sevince yetiyor bu bana! Öyle açgözlü de değilim! Ne istersen yaparım! Birazcık? Hadi!

Sevmek dediğin ne ki? Sevmek uzlaşmak değil mi? Barışmak... Kendinle, yaşamla, hikayenle, o hikayeyi var eden, edenlerle... Sen fark ettin mi sana verilen hediyeyi? Sarıldın mı ona? Parlattın mı tüylerini? Kanat açtın mı gökyüzüne? Bırakabildin mi geride her şeyi?
Öyle bir yol seç ki! O yol sende öyle bir şey uyandırsın ki! Öyle heyecanlandırsın ki bu seni! Kendiliğinden gelsin cesaret! Kalbin bununla çarpsın! Ölüm korkutmasın! Bu yolda ilerleyememek korkutsun! Yol yaşam olsun, bu yolda olamamak ölüm! Yaşamak için öl gerekirse; çünkü ölmek için yaşamak, herkese haksızlık!

19 Ağustos Pazartesi (Ay günü)
Ay: Koç
Güneş: Aslan
Günün Sayısı: 30 / 3 (İmparatoriçe) (Venüs) (Uyum, yavaş yavaş birbirine karışırken yeniden doğmaktır.)
Günün Tarot Kartı: Azize (2) (Ay) (Gökyüzünün acelesi yok, doğanın acelesi yok, her şey vaktini bekliyor, sen neden acelecisin?)
Ateş enerjisi / Ay- Merkür üçgeni (18:41)

"hatırlamak"

İçimde uyanan bir şey var bugün! Benden hayata karışmamı istiyor. Korkumun karşısına dikilmemi istiyor, korktuğumun... Yaşam, beni çağırıyor kendine, geliyorum diyorum, geliyorum, kararlı ve belli belirsiz bir sesle... Anlıyorum ki insan kendinden emin olduğunda sesinin yükselmesine gerek kalmıyor, hatta bir şey söylemesine bile, anlaşılıyor.

Ne için savaşıyorum? Var olmak için! Neyi var ediyorum? Kendimi! Neyle? Düşüncelerimle, bilgiyi işleyiş biçimimle, hatırladıklarımla ve hatırlattıklarımla... Hatırlamayan ne hatırlatabilir ki? Yaşam dediğimiz şey hepimizin hatıra defterindeki satırlardan ibaret mi? Kimileri kısıtlayıcı bulur anıları, bense zenginleştirici buluyorum. Yapabilmişsem, yapabilirim. Öyleyse yapacağım! Şimdi başlayacağım; çünkü şimdi hatırladım!

20 Ağustos Salı (Mars günü)
Ay: Koç
Güneş: Aslan
Günün Sayısı: 22 / 4 (İmparator) (Koç) (Savaşçının kılıcı bilincidir.)
Günün Tarot Kartı: Güneş (19) (Güneş) (İnsanın çıktığı her yolculuk kendine açılan kapıdır ve kendini bulmak, insanın en kutsal armağanıdır.)
Ateş Enerjisi / Ay- Satürn karesi (00:55) Ay- Jüpiter üçgeni (00:58) Ay- Pluto karesi (13:53)

"film"

Öyle çok geçtik ki aynı yollardan, o kadar az fark ettik ki olan biteni, kopan pandomime kapılıp göremedik altındakileri, ertelemiş olduk anlamayı, bir kez daha gelişigüzel doldurduk çantamıza eteklerimizin topladıklarını, ne işe yarayacağını bilerek değil, sırf bir şey yapmış olmak için!

Zamanla insan yeni şeyler keşfetmiyor sanki, aynı filmi tekrar tekrar izlerken yeni detaylar keşfediyor. Bu detaylar, önemli detaylar, döngüyü kırmamızı, yeni bir döngüyü başlatmamızı sağlayacak detaylar...

Kaderimiz aynı filmi tekrar tekrar izlemek değil, kader filmin mesajını aldığımızda değişiyor, her bir ders bir üst olana açılan kapı, yolun sonu yok; bununla birlikte bir yol var ve kendini tekrar edenler hep aynı yerde... Değişmesi gereken film mi yoksa hala onu tekrar tekrar izleyen biz miyiz? Film mi bizim için yoksa biz mi film içiniz? Filmi anladığımızda bu soruya cevap verebileceğiz.

21 Ağustos Çarşamba (Merkür Günü)
Ay: Boğa (07:36 itibariyle) (07:05 boşlukta)
Güneş: Aslan
Günün Sayısı: 23 / 5 (Aziz) ( Boğa) (Güven dışarıdan içeriye değil içeriden dışarıya büyür.)
Günün Tarot Kartı: Aşıklar (6) (İkizler burcu) (Kalbin sana arzu ettiğin şeye ulaşacağının garantisini vermez, onun sesini dinlediğinde büyüyeceğinin garantisini verir.)
Toprak enerjisi / Ay- Güneş üçgeni (03:00) Ay- Venüs üçgeni (07:06) Ay- Mars üçgeni (11:32) Ay- Uranüs kavuşumu (20:33)

"bereket"

Huzur, doğadadır. Doğa, teslimiyetin anahtarıdır; bununla birlikte doğa asla durağan değildir. Daim hareket halindedir. Doğanın içinde her şey birbiri için gerekli olanı temin eder. Buna ekosistem denir. Bir tek bedendir doğa ve kimse bir diğerini kendinden ayrı görmez. Birinin mutsuzluğu bir diğerinin mutsuzluğuna gidecektir. Bunu bilir. Bir antilobu avlayan aslan bile yavru bir antilobu seçmez, yavrusu olan bir anneyi seçmez, daha yavaş olanı seçer, bu doğanın kaynaklarını bilinçli kullanma şeklidir. Bu sona değil, sonsuzluğa götürür.

Kolaylık ya da zorluk! Ne size kolay gelir? Ne size zor gelir? Eğer içimden gelmişse hiçbir şey zor gelmez bana! Yaptığım şeyin değerli olduğuna inanmışsam, canla başla çalışırım. Olsa olsa kazandığım zaferin tatlı yorgunluğu olur üzerimdeki! Bu hepimiz için geçerli değil midir? Değilse gönülsüz yenen aş, ya karın ağrıtır ya baş... Emek verdiğiniz şey, yediğiniz aştır. Siz ona saygı duymadığınızda sofranızın bereketi mi kalır?

22 Ağustos Perşembe (Jüpiter günü)
Ay: Boğa
Güneş: Aslan
Günün Sayısı: 24 / 6 (Aşıklar) (İkizler burcu) (Kalbimin çağırdığı yere gitmeseydim kim olduğumu asla bilemezdim.)
Günün Tarot Kartı: Dünya (21) (Satürn) (Zaman bizi cezalandırmaz, sadece ilerlemek istemediğimizde arkamızdan ittirir.)
Toprak enerjisi / Ay- Satürn üçgeni (11:57) Ay- Merkür karesi (16:22) Ay- Neptün sekstil (18:22)

"ezberlerin ötesi"

Bir şeyin mantıklı gelmesiyle akıllıca olması aynı şey değildir. Mantık, sınırlar içindedir; bununla birlikte akıl, o sınırların ötesindedir. Biz bir şey için emek veririz. Bizim için değerli olan tek şeyin o olduğuna inanırız. Tamamen odur odağımız, bir sürü şey uçup gidiyordur bu esnada farkına bile varmayız. Sistem bizim için bir şey yapar, emek verdiğimiz ve muhtemelen vermeye de devam edeceğimiz o şeyi yıkar. Sudan çıkmış balığa döneriz.

Her şey şimdi başlamıştır. Ne yapıyoruz? Bize son derece mantıklı gelen bu şey ne kadar akıllıca? Değil! Yaşam bir tek şey için değil, birçok şey için! Bir an yolumuzu kaybetmişiz gibi gelir hani, büyük bir belirsizliğin ortasında buluruz kendimizi, aslında gerçek tam da burada devreye girmiştir ve sizi kendine çağırıyordur. Huzur içinde olun ve sadece kalbinizin sesine kulak verin. Ezberlerinizden bahsetmediğimi anladığınızı umuyorum!

23 Ağustos Cuma (Venüs günü)
Ay: İkizler (17:33 itibariyle) (00:31 boşlukta)
Güneş: Başak (13:01 itibariyle)
Günün Sayısı: 25 / 7 (Araba) (Yengeç) (Yola çıkma vakti gelmişse hiçbir bahane sizi durdurmaya yetmez.)
Günün Tarot Kartı: İmparator (4) (Koç burcu) (Benden seni cesaretlendirmemi istiyorsun; halbuki taşıma suyla değirmen dönmez, biliyorsun!)
Hava enerjisi / Ay- Pluto üçgeni (00:32) Ay- Güneş karesi (17:55) Ay- Venüs karesi (23:16)

"kanat açmak"

Çok şey öğrenmek istiyorum! Hepsini bilmek istiyorum! Bilgi güç, biliyorum! Ben güçlü olmak istiyorum! O yüzden okuyorum, okuyorum, okuyorum... Öyle çok şey biliyorum ki şaşırırsın! Sadece tüm bu bildiklerim ne işime yarayacak, onları ne için kullanabilirim onu bilmiyorum! Ne istiyorum, bilmiyorum! Benden yapmamı istediğin her şeyi yapabilirim; bununla birlikte bana sorarsan sen ne yapmak istersin diye, işte orada tıkanıyorum. Bana yardımcı olur musun?

Ben sana yardımcı olamam. Kimse de sana yardımcı olamaz. Sen kendine yardımcı olabilirsin. Lütfen şimdi bildiğin her şeyi unut! Bu çok kolay değil, biliyorum; bununla birlikte her şey bununla başlıyor ve hikayenin en başına dön! Annen, baban, kardeşin, ataların, onların ruhlarının sindiği doğduğun topraklar, nereden geldikleri, nasıl geldikleri... Çocukluğun, ergenliğin ve bugüne doğru adım adım gel. Nelerin seni heyecanlandırdığını, hangi heyecanlarını bir kenara itip hangi zorunluluklara sıkışıp kaldığını hatırla! Kanatlarını açmaya hazır olduğunda, gücün ne olduğunu hatırlayacaksın ve o zaman şimdi senden unutmamı istediklerini de var olmak için kullanacaksın.

24 Ağustos Cumartesi (Satürn günü)
Ay: İkizler
Güneş: Başak
Günün Sayısı: 26 / 8 (Adalet) (Terazi) (Adalet, ne seni korur ne de mağdur bırakır. O sadece dengeyi kuracaktır. Her türlü abartıda karşındadır.)
Günün Tarot Kartı: Asılan Adam (12) (Neptün) (Bazen duruyor olmak, ilerliyor olmanın tek yoludur.)
Hava enerjisi / Ay- Mars karesi (00:18) Ay- Jüpiter karşıtlığı (20:53)

"sessizlik ve zeka"

Öğrenmenin en iyi yolu, iyi bir gözlemci olmaktır. Pratik sonrasında gelir. Dinlemeyi bilmeyenin konuştukları bir papağanın sayıklamalarından ileri gitmez; çünkü iletişimi değerli kılan karşımızdaki kişinin bize iletmeye çalıştığı mesajı alarak buna cevap olan kendi mesajımızı ona iletebilmiş olmaktır. Ondan da ancak bu şekilde değerine değer katan yeni bir mesaj alma şansı doğacaktır. Bir elin nesi var, iki elin sesi var der eskiler; iletişim çağın güç birliğidir.

Herkes anlatma telaşı içinde, anlamamızı sağlayacak olansa önce derin bir sessizlik... Çok uzun zamanlara ihtiyacımız yok bunun için! Bir an için bile olsa bunun içinde kalabilelim yeter! Birbirimize verebileceğimiz en güzel armağan gözlerinin içine bakarak bir süre sessiz kalmak olabilir. Bu bilinçlerin uyumlanmasıdır. Zekaların köprü görevi görmesi! Zekalar farklı farklıdır. Herkesin birbirinden alabileceği, alanında uzmanlaşmış bir parçası mutlaka vardır. Buluşmalar buna ayarlanmıştır.

25 Ağustos Pazar (Güneş günü)
Ay: İkizler (09:57 boşlukta)
Güneş: Başak
Günün Sayısı: 27 / 9 (Ermiş) (Başak) (Öze açılan kapı ona dair olmadığını anladıklarımızı dışarıda bırakmakla mümkündür.)
Günün Tarot Kartı: Araba (7) (Yengeç) (Yola çıkmayı geciktirebilirsiniz; bununla birlikte bir gün o yola ççıkacağınız gerçeğini değiştiremezsiniz.)
Hava enerjisi / Ay- Neptün karesi (02:17) Ay- Merkür sekstili (09:58)

"kainat"

Anlamanın o kadar da kolay bir şey olmadığını anlıyorum. Anlamakla da bitmiyor, uygulamak gerekiyor. Buraya birilerini uyandırmak için falan gelmedik! Uyanmak için geldik; çünkü dünya uykuda olanların geldiği, uyananların yavaş yavaş terk ettiği bir yer! Vakti geldiğinde! Tam olarak uyandığında! Hedefİ olan aşamaya gelebildiğinde!

Gökyüzünde bir yıldız olacağız hepimiz! Belki bir yıldızdık! Buraya geldik! Biraz daha parlama amacındaydık! Döndüğümüzde, döndüğümüz yeri de burada daha da parlamayı başarabildiğimiz kadar parlatacaktık! Parlayan biz olacaktık; çünkü bu boyuttan çıktığımızda, ayrıldığımız gerçeğini de geride bırakacaktık. Ayrılık burada vardı, orada yoktu.

Tam da bu yüzden gülümseyerek dinlerim önceki hayat hikayelerini... Bu boyutun dilidir bu! Bir şeyi, değerli bir şeyi, bu boyutun diliyle anlatmaya çalışma hali! O boyuta geçtiğimizde kimse kalmıyor ki! Biz de kalmıyoruz! Bir tek şey kalıyor! Kainat! O biziz, biz o! Sadıklarız! Yanıltsak da yanılsak da aslında görevimizi yerine getiriyor olduğumuzun farkındayız! Bu boyutta, şimdilik!

Dosta selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0542 353 90 83

www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.