Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:
Bir kepçe daldır kalbine, şifa niyetine

18 Kasım - 24 Kasım 2019 haftası

19 Kasım Salı Mars Akrep Burcuna Geçiyor (09:40) ve 27° 13’ Aslan Burcunda Son Dördün Ay Fazı (23:10)
(Kim olduğunu bilen için, verdiği savaş, onu ve çevresindekileri aydınlatır. Kim olduğunun farkında olmayansa sadece çırpınacak ve büyük ihtimalle bu esnada can havliyle çok çam devirecektir. İyi ya da kötü olmanın ötesindedir varoluş, iyi ya da kötü gelmenin... Kim olduğunu bilmek, ne yaptığını, bunu neden yaptığını, bunun hangi kapıların kilidini kırdığını... İşte sır buradadır. Hayat çiçek ve böceğin ötesinde bir anlam taşır. Bunun adı hakikattir.)

20 Kasım Çarşamba Merkür Geri Hareketi Bitiyor (21:11) (Ne zaman ki eski defterler açılır, ne zaman ki bugün geçmiş bizim için dün olduğundan daha farklı bir anlam kazanır, orada kapılar açılır ve yeni bir döngü başlar. Çağları var eden, o çağları aşmayı sağlayan ya da o çağın içine sıkışıp kalınmasına sebep olan budur. Görmek, bildiğinin üzerinden geçmek demek değil, yeniden bakıp bu kez başka bir şey görmeye cesaret edebilmektir.)

22 Kasım Cuma Güneş Yay Burcuna Geçiyor (16:58) (Doğan gün, bize verilen yeni bir şanstır. O güne dünden farklı bir şey koymak gerekir. Işığını yakmadığımız her gün kayıptır. Keşfetmek gerek, bildiğimizden çok daha fazlası var, kendini buna şahit olmaya açabilmek...
Bilgi dönüştürür, geliştirir, genişletir. Bilgi, elimizde olanlarla birleşemediğinde, değersizleşir. Bağlantı kurmak gerekir, bir ağacın üzerine yerleştirmek, bilinenleri ve bilinmeyenleri... O zaman büyük resimde eksik parçalar belirgin olmaya başlar, bu resmin de görünür olmaya başlamasıdır.

Her şey o resimde saklı... Yolculuk bu parçaları tamamlamaya başladıkça anlamlanırdı. Tanrı bir bilmecem var dedi ve biz dünyaya geldik; çünkü cevabı bildiğimizden emindik.)

24 Kasım Pazar Venüs- Jüpiter Kavuşumu (15:33) ve Mars- Uranüs Karşıtlığı (18:50) (Tanrı akıldır. Onu anlamaya başladıkça, parçalar da bir araya gelip bize bir resmi görünür kılmaya başlayacaktır. Hayatımızdan kimse öylesine geçip gitmedi. Kalanlar hala işi bitmemiş olanlardı. Biz işimiz bitene kadar buradayız.

Yeniden başlamak istediğimiz kadar başlarız; bununla birlikte aynı yerde kalmak istediğimiz kadar geçmişe sıkışır ve bir gün sadece bir anı olarak geride kalırız. Kendini geleceğe açmayan, bugünde var olamaz. Bu geleceğin bilgisine uyumlanmak ile mümkündür.

İnat etme, her şey değişiyor, biz de değişiyoruz. Hiyerarşik yapı değişiyor. Ayaklar baş olacak, başlar ayak! Çünkü adım atmanın yolu bu! Büyümenin yolu bu! Sahip olduğunu bırakmadıkça hayat seni daha da geriye itiyor. Bıraktığındaysa kucağın asla boş kalmıyor. Yenilenmek bu!)

18 Kasım Pazartesi (Ay günü)
Ay: Aslan
Güneş: Akrep
Günün Sayısı: 23/ 5 (Aziz/ Boğa) (Sessizliğin şarkısı, tohumdur. O tohum zamana ekildiğinde, filizlenen yarın olur.)
Günün Tarot Kartı: Âşıklar (6/ İkizler) (Kararını verenler, kararsızları beklemezler. Geçip giderler. Geride kalanlar yas tutsalar da bilirler, geride kalmıştırlar. İlerleyemeyenler, hep böyle hissederler; terk edildiler. Halbuki hiç çabalamayıp hep geriye çektiler. İnatçı olmak, kararlı olmak demek değildir.)
Ateş (hareket) Enerjisi

Ay- Uranüs karesi (06:35) (Her şey bir anda değişir mi? Her şey bir anda değişmez. Her şey seni o ana hazır ve o anla başlayan, sonsuzluğa uzanır.)

Ay- Merkür karesi (20:53) (Bazen bazı şeylerin hiçbir mantıklı açıklaması yoktur. Bu asla olanı değersizleştirmez. Olduğundan daha değerli bir hale de getirmez. Bu da böyle bir haldir. İçinden geçilir. Kim bilir nereden gelinip nereye gidilir? Bunu sadece oraya vardıklarını fark edenler bilir. Bu da bizimle ilgili değildir. Biz gelinip geçileniz.)

19 Kasım Salı (Mars günü)
Ay: Aslan (23:09 boşlukta)
Güneş: Akrep
Günün Sayısı: 24/ 6 (Âşıklar/ İkizler) (Kalbinin onayını almak, Tanrının sesine nefesinde yer açmaktır. Sonra bir şarkı olursun sen, yeryüzüyse cennet...)
Günün Tarot Kartı: Araba (7/ Yengeç) (Bana nereye gitmek istediğimi sorduğunu hatırlıyorum. Ben sadece gitmek istiyorum. Nereye olduğunu vardığımda söylerim.)
Ateş (hareket) Enerjisi

Ay- Venüs üçgeni (14:04) (Uzaklardan bir ses kulağıma çalınan, öyle tanıdık, öyle yumuşak, öyle derin... Sanki dönsem arkamı, sen bana gülümseyeceksin. Geride bıraktığım bir sürü şeyden birisin; bununla birlikte gitmedin. Hep oradasın, biliyorum, bana bakıyorsun. Sen sadık bir sanrı, ben yanılmaya açık bir ölümlü... Birinin kazanması gerekmiyor, biz birlikte varız ve buradan birlikte uğurlanacağız. Sadece şimdi, birbirimize iyi gelmeyi başarmalıyız.)

Ay- Jüpiter üçgeni (23:06) (Beni nereye çağırdığını duyar gibiyim. Sana doğru yürüyorken buluyorum kendimi... Gün doğuyor, etraf aydınlanıyor sana yaklaştıkça... Gözlerinin içine bakıyorum, biraz daha anlıyorum. Sen benim çocukluğum; en büyük korkum ve düşüm... Celladına âşık olur mu insan? Bunun bir son olmadığını biliyorsa, evet!)

Ay- Güneş karesi (23:10) (Yapamayacağım şeyler var, bana ağır gelen şeyler, doğama uygun olmayan; altından kalmayacağımı, üstesinden gelemeyeceğimi bildiklerim... Kalkışmıyorum bile! Sonunu düşleyemediğim bir filmin kahramanı olmak neye yarar? Kahramanlar, hep kazanırlar. Sonunda iyiler kazanırlar. Ya ben iyi değilsem? Kime ne kadar iyi geldiğimi, ne kadar iyi olduğumu bilmiyorum; bununla birlikte kötü olmanın bana iyi gelmediğinden eminim. En az iyi biri olmaya çalışmak kadar; çünkü yaşatmaya çabaladıkça ölüyor gerçekler! Var eden, var olduğunu bilmeler...)

20 Kasım Çarşamba (Merkür Günü)
Ay: Başak (03:54 itibariyle)
Güneş: Akrep
Günün Sayısı: 16/ 7 (Yıkılan Kule/ Araba) (Mars/ Yengeç) (Ben her şeyin değişmesini istemedim, bir şeylerin değişmesini istedim ve her şey değişmeye başladı. Her şey bitti dediğim anda, aslında biten bir şeyin olmadığını anlamak hiç de uzun bir zamanımı almadı. Yine de şimdi her şey daha bir yabancıydı.)
Günün Tarot Kartı: Güç (11/ Aslan) (Seni yenemeyeceğim için değil, bunu yapmanın beni istediğim şeye götürmeyeceğini bildiğim için...)
Toprak (madde) Enerjisi

Ay- Mars sekstili (04:47) (Bu savaşın sonu yok, biliyorum. Cesaretin de işe yaramadığı yerler vardır. Esiri olmamak gerek hiçbir duygunun, her şeyin harika olmasına istiyorsan, sadece bir şeylerin olmasına izin ver!)

Ay- Uranüs üçgeni (10:11) (Düşen yıldırım, Tanrı’nın toprağı uyandırma şekli olabilir mi? Bir kılıç saplanmış yeryüzüne, bu kılıç kime ait olabilirdi? Düşünce, insanın aklına düşünce, süzülür zihnimizin derinliklerine! Derken bir taş yerinden oynar, işte o zaman dünya yeni bir zamana kanat açar. Hayatın seni şaşırtmasına izin ver, bu onun seni önemseme şeklidir.)

Ay- Merkür sekstili (23:32) (Mantıksız olduğunu düşündüklerin, bir gün çok daha mantıklı gelmeye başlar, o güne kadar sana mantıklı gelenlerden... İnsanın içinde bir okyanus var, buraya binlerce akarsu dökülür. Damarlarındaki kan, ne yapacağını düşünmez, sadece akar ve böylelikle çarpan kalbin sayesinde sende hayat var. Suyun akmasına izin ver, okyanuslara dökülmesine, düşünme, gör sadece; bu ne suyun sonu, ne de okyanus olmanın tek yoludur.)

21 Kasım Perşembe (Jüpiter günü)
Ay: Başak
Güneş: Akrep
Günün Sayısı: 17/ 8 (Yıldız/Adalet) (Kova/ Terazi) (Gökyüzünün yasaları, yeryüzünün yasalarından çok da farklı değildir. Yeryüzünün yasalarını avukatlar, gökyüzünün yasalarını melekler korur.)
Günün Tarot Kartı: Adalet (8/ Terazi) (Adalet onu beklediğinde değil, ona gittiğinde yerini bulur.)
Toprak (madde) Enerjisi

Ay- Neptün karşıtlığı (06:50) (Bir gün ben de yaşlı bir adam olacağım. Acaba olacak mıyım? Daha yorgun mu hissediyor olacağım kendimi? Ne kadar çok şey birikmiş olacak içimde? Bunlar bana ağır mı geliyor olacak yoksa kanatlarım mı açılacak? Bu sabah epey yaşlanmış hissederek uyansam, ruhumu bedenimde taşıyamayacak kadar yorgun... Ne bana kendimi çok daha iyi hissettirirdi?)

Ay- Satürn üçgeni (08:43) (Yapmam gereken şeyler var. Bir de yapmak zorunda olduğuma inandıklarım! Yapmak istediklerimle ilgileniyorum daha çok! Daha çok zamanımın olması, zamanı boşa harcama hakkı vermiyor. Çekip gitmek değil, vakti geldiğinde bunu bilmek istiyorum.)

Ay- Plüton üçgeni (15:41) (Merhaba, ben Şeytan! Tanrı, beni cennetten kovdu. Bunun için üzülmüyorum; çünkü o oraya ait olmadığımı biliyordu. Siz kötü, kirli bir cehennem yarattınız. Halbuki orası bir çamaşırhane gibiydi. Mis gibi yumuşatıcı kokuları... Fazla serttiniz, burası sizi yumuşatacaktı. Her şeyden beni sorumlu tutmayı bırakın da bokunuza sahip çıkın! Çünkü o zaman arınmaya başlarsınız.)

Ay- Venüs karesi (21:39) (Sizi sevmediğimi sanmayın! Sevgiyi süslü sözcüklerde aramayın! Kimsenin de kurtarıcısı olmaya çalışmayın! Herkesin kendini kurtaracak gücü var. Sizin kurtulmaya cesaretiniz yoksa kendinize bunu kabul etmek zorunda kalmamak için türlü bahaneler yaratmayın!)

22 Kasım Cuma (Venüs günü)
Ay: Terazi (06:19 itibariyle) (05:30 boşlukta)
Güneş: Yay (16:58 itibariyle)
Günün Sayısı: 18/ 9 (Ay/ Ermiş) (Balık/ Başak) (Yolun sonunda ne var? Yeni bir yol!)
Günün Tarot Kartı: İmparator (4/ Koç) (Bugün gücümü, gücümü kötüye kullanmayarak ortaya koydum.)
Hava (düşünce) Enerjisi)

Ay- Jüpiter karesi (02:24) (Sence de artık yeterince büyümedim mi? Büyüdün! Yeterince değil, fazla büyüdün ve bu sadece senin zihninde! Olduğunu sandığın, olduğundan çok daha hızlı büyümüş, fark ettim de! Bu kadarının seni aşacağını, anlaman gerekiyor belki de! O zaman kanatların, yük olmayacak birilerine!)

Ay- Güneş sekstili (05:31) (Bugün kendimi daha iyi hissederek uyandım güne! Uzun bir yolun ya da bana epeyce uzun gelen, sonuna gelmiş olduğumdandır belki de! Yolun sonundaki ışığı henüz görmüyorum; bununla birlikte güneş doğacak ve fazla da zaman kalmış olamaz buna, biliyorum. Kanatlarım beliriyor sonunda göğsümde, aldığım her nefeste, parçalanmış ciğerlerim iyileşiyor ve o, bir yıldız olup yükselirken gökyüzüne, ben kutluyorum yeniden doğuşumu, selam vererek birçoğunun kemikleşmiş kibrine; yarattığım şaşkınlığın keyfi ve bana ölümsüzlüğünü verenin, ne kadar hafiflediğini hissetmenin şükrüyle!)

23 Kasım Cumartesi (Satürn günü)
Ay: Terazi
Güneş: Yay
Günün Sayısı: 19/ 10/ 1 (Güneş/ Kader Çarkı/ Büyücü) (Güneş/ Jüpiter/ Merkür) (Yeniden doğuş, insanın kalbi dümeni ele aldığında olur. Orada cesaret de korku da yoktur. Huzur vardır. Nereye gitmekte olduğunu bilmenin huzuru...)
Günün Tarot Kartı: Büyücü (1/ Merkür) (Yazdığımı mı oynuyorum yoksa oynadığım gibi mi yazıyorum? Ve belki de her ikisi de! Bu oyunu seviyorum, senin de ona karşı boş olmadığını biliyorum.)
Hava (düşünce) Enerjisi)

Ay- Satürn karesi (10:52) (Avukatımı istiyorum! Bu sefer seni o bile kurtaramaz! Olsun, ben yine de beni savunacak olanı görmek istiyorum! Bir kişinin anlaması, birçok kişinin anlayamadığının açtığı yaranın, bir gün iyileşebilmesi için yeterlidir.)

Ay- Plüton karesi (17:31) (Canın çok mu yanıyor diye sordu. O kadar ki dedim, artık hissetmiyorum. Gözleri doldu. Hissetmeye başladım ve artık acımıyordu. O an şunu fark ettim, aslında acı geçeli çok olmuştu; bununla birlikte ben hissetmeyi unutmuştum ve kendime bunu hiç itiraf etme şansım olmamıştı. Bazen şöyle bir sızlamaz değil; bununla birlikte artık her şey o sızıdan ibaret değil!)

24 Kasım Pazar (Güneş günü)
Ay: Akrep (07:58 itibariyle) (04:48 boşlukta)
Güneş: Yay
Günün Sayısı: 20/ 2 (Mahkeme/ Azize) (Plüton/ Ay) (Bana ne zaman olduğunu sorma; çünkü bunu ancak o zaman geldiğinde bilebiliriz. Bana nasıl nefes almaya devam edebileceğimizi sor. Bunun cevabı uzak değil!)
Günün Tarot Kartı: Ay (18/ Balık) (Bazen sorular kazıktır; bununla birlikte şükür ki böyle hisseden tek kişi biz değiliz!)
Su (duygu) Enerjisi

Ay- Venüs sekstili (03:59) (Ağaçların maskesini düşürür sonbahar, oldukça erotik bir mevsim aslına bakarsanız, birçoğu için böyle düşünülebilir; bununla birlikte değil! Eskiden çıplaklık saflıktı, bugün çıplaklık şehvet uyandırıyor; çünkü en çıplak kaldığımız halimizde bizi kucaklayanın Tanrı olduğu unutuluyor. Bunu anlamak için ihtiyacımız olan da kaçmamız gereken de şehvet değildir.)

Ay- Jüpiter sekstili (04:49) (Derken biz büyüdük, koca adamlar olduk, böyle sıfatlar kazandık! Yine de biraz o haylaz çocuktuk, eğlendik, espriler yaptık. Gökyüzüne baktığında ne gördüğünü sormayacağım; sadece oraya sık sık bakarsan bir şeylerin değişmeye başlayabileceğini hatırlatacağım!)

Ay- Mars kavuşumu (13:36) (Kopan fırtınanın farkında mısın? Gözleri yaşlı geride bıraktığının? O senden başkası değil! Hadi sil gözlerini! Hala vaktin var! Her şey için! En çok da gücünü iyiye kullanmadığın zamanları telafi etmek için! Senden kendini cezalandırmanı değil, birilerine bunu yaptığını sanırken kendini acıtmaya devam etmekten vazgeçmeni istiyorum!)

Ay- Uranüs karşıtlığı (13:51) (Beni yıkıp geçmek istediğini görüyorum! Ben senin için neyi temsil ediyorsam, onu yıkıp geçmeyi başarmadığın müddetçe yıkıp geçtiğini varsaydığın her şey, seni daha da tutsak kılacaktır. Benimle değil, benim senin için ne anlam ifade ettiğimle ilgilen, seni istediğin şeye ulaştıracak olan budur.)

Dosta selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0542 353 90 83

www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.