19 Ekim - 25
Ekim 2015 haftası
Merkür’ün gölge etkilerini çok şükür geride bıraktık. Bu hafta rahatça ilerleyebileceğiz. Üstelik muazzam bir kozmik destek alıyoruz. Venüs ile Jüpiter bu yıl içinde üçüncü kez kavuşum yapacaklar. İlişkiler ve para ile ilgili konularda güzel fırsatlar ve hoşluklar yaşama imkanımız var. Geçmişin bizi geriye çeken temalarından özgürleşip artık hayatın bize neler sunduğuna bakarak bunlarla mutlu olmayı öğrenmemiz gerekiyor.
İçimizdeki Gökyüzü Bu Hafta Nasıl?
19 Ekim Pazartesi: Oğlak burcunda ilerleyen Ay ile, haftaya kariyer, iş, güç ve hedeflerle ilgili konularla sıkı bir giriş yapıyoruz. Üzerimize aldığımız sorumlulukları layıkıyla yerine getirmek için ciddi bir efor sarfetmek bizi strese sokabilir. Sakince işe koyulalım. İşlerimizi pratik bir şekilde halletmemizi sağlayacak kozmik yardım mevcut zaten! Özellikle sabah yapılacak toplantılar oldukça verimli geçebilir. Para ve ilişkilerle ilgili konularda da şansımız açık gözüküyor. Ay (Oğlak) ile Jüpiter (Başak) arasındaki uyumlu etkileşim kendimizi iyi hissettirmesininin yanı sıra, güzel fırsatları da harekete geçirecektir. Hayata daha iyimser, heves ve umut dolu bakabileceğiz.
20 Ekim Salı: Ay bugün de Oğlak burcunda ilerlemesini sürdürüyor. Bugün düne oranla stresli bir gün. Özellikle sabah saatleri istikrarsız enerjiler devrede olacak. Duygusal ihtiyaçlarımız ile, bizden beklenenler ve yapmak zorunda olduklarımız arasındaki kutuplaşma keyfimizi kaçırabilir. Keza, evimiz ailemizle, kariyerimiz ya da toplumsal rolümüz arasındaki dengeyi tutturmak bizi zorlayabilir. Ay ile Güneş (Terazi) arasındaki gerilimli etkileşim ne kadar uğraşırsak uğraşalım herkesi mutlu edemeyeceğimize, yaptıklarımızın asıl bizi mutlu ve tatminkar kılmasının önemine işaret ediyor. Ay’ın Ceres asteroidi ile kavuşuma girmesiyle bizi ruhsal anlamda besleyen, destekleyen ve başarılarımızla sevinen kişilere doğru çekilmeye başlıyoruz.
Gece yarısına doğru Ay boşluğa düşüyor. Geceyi sakince ve dinlenerek tamamlamaya çalışıyoruz.
21 Ekim Çarşamba: Sabaha karşı Ay’ın Kova burcuna girmesiyle birlikte yavaş yavaş modumuzun yükseldiğini, canlandığımızı hissediyoruz. Bu transit boyunca arkadaşlık, sosyallik, iletişim ağları ve toplumsal konulara doğru çekilirken, ilişkiler alanında mantık, mesafe, özgürlük temaları ön plana çıkacak. Değişik fikirleriyle bizi heyecanlandıran ve yepyeni, yaratıcı bakış açıları kazandıracak kişilerle olma ihtiyacı hissedeceğiz.
22 Ekim Perşembe: Bugünü iç uyumumuzu ve dengemizi koruyacak şekilde geçirmemiz mümkün. Duygusal konulara serinkanlı bir şekilde yaklaşabileceğiz. Bu durum ikili ilişkilerde tarafsız ve sağlıklı iletişimi desteklerken, anlayış ve empatiyi de beraberinde getirecektir. Ay – Venüs arasındaki uyumlu etkileşimle iletişim çok daha rahat akacaktır.
23 Ekim Cuma: Gece yarısından hemen sonra Merkür (Terazi) - Plüto (Oğlak) karesi gerçekleşiyor. Üstü örtülü veya söylenmemiş meseleler güvenle ilgili sıkıntıları tekrardan tetikleyebilir. Dürüstlük ise tüm ilişkileri güçlendirecek en etkili ilaç! Entelektüel güç savaşları ve demagojinin doğuracağı gereksiz tartışmalar enerjimizi düşürmekten öte bir işe yaramaz!
07:21’de boşluğa düşen Ay, 08:19’da Balık burcuna geçecek. Hayatımıza daha çok ruhsallık, sezgisellik, sevgi, şefkat, merhamet ve fedakarlıklar girecek. Duygusal hassasiyetimiz ve kırılganlığımız artmakla birlikte, acı çekmemek adına, bunu hiç bir şekilde hissettirmeyecek bir tavır sergileyebiliriz. Her ne olursa olsun, bugün gökyüzünde tüm ilişkileri dönüştürüp güçlendirecek olumlu etkiler var. Romantik ilişkilerde tutku ve yoğunluğun lezzeti hissediliyor olacak. Venüs (Başak) ile Plüto (Oğlak) üçgen açı içindeler.
20:46’da Akrep burcuna geçecek olan Güneş, bu etkiyi bir kat daha arttıracaktır hiç kuşkusuz! Terazi’nin nazik, hoş ve uyumlu döneminden sonra Akrep’in derin ve tutkulu süreçleri, bizi gerçeklerle ve korkularımızla yüzleşmeye zorlayacaktır. Değişim ve dönüşüm zaten bu sarsıcı proseslerden geçmeden hayata geçirilebilecek olgular değil!*
24 Ekim Cumartesi: Sabah saatleri kendimizi kabımıza sığamıyormuş gibi huzursuz ve sabırsız hissetmemiz mümkün. Ancak sonra yavaş yavaş bu hava dağılacak. Öğleden sonra boşluğa düşen Ay, yarın sabaha dek açısız ve bağlantısız kalacak. Sessiz, sakin, sinemaya ya da tiyatroya giderek değerlendirebileceğimiz veya yalnızca akışa uyak uydurarak geçireceğimiz bir zaman dilimi var önümüzde!
25 Ekim Pazar: Dünkü rehavetin ardından bugüne aktif, dinamik bir başlangıç yapıyoruz; Ay 09:23’te Koç burcuna geçiyor. Acelecilik, telaş ve sabırsızlık sıkıntı yaratabilir; dikkati ve temkini elden bırakmayalım!
22:03’te enerjilerini birleştirecek olan Venüs ile Jüpiter’in (Başak) olumlu ve içimizi iyimserlik, heves, sevgi ve coşkuyla dolduran etkisi gün boyunca yüreğimizi kanatlandıracak. Tüm ilişkilerde yüzümüzü güldürecek, içimizi ısıtacak ve güzel gelişmelere taşıyan bir etki alıyoruz. Sağlık ve iş hayatımızla ilgili konularda da olumlu rüzgarlar bekleyebiliriz. Emek verdiğimiz konulardan sevindirici geri dönüşler alabiliriz. Bu kavuşumun Başak gibi ihtiyatı ve dikkati destekleyen bir burçta olması bizi aşırılıklardan uzak tutacaktır. Aksi taktirde hayatın tüm zevklerini, yeme içmeyi, keyfetmeyi, harcamayı bir hayli abartacak bir duruma çekilebilirdik.
İyi bir hafta, sağlık ve mutluluk diliyorum. Esen Kalın!
AKREP BURCU |