Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

GEBENİN EL KİTABI

HAMİLELİKLE İLGİLİ MERAK EDİLEN SORULAR

HAMİLELİKLE İLGİLİ MERAK EDİLEN SORULAR

Hamilelikte yaşanan cinsel ilişki düşüğe neden olur mu? Hamileyken seyahat edilebilir mi? Sigara ve alkol kullanımı ne gibi durumlara yol açar?.. İşte, anne adaylarının içini kemiren soruların yanıtları...


GEBELİKTE CİNSEL İLİŞKİ TEHLİKELİ MİDİR?
Vaginal mikrobik akıntısı bulunmayan ve ilişki sonrası hiçbir şikayeti olmayan gebelerde haftada en fazla 3 kez ilişkiye izin verilir. Vaginal mikrobik akıntısı olan gebelerde; ilişki ile mikroorganizmalar uterus içine doğru taşınarak erken doğum eylemine neden olabilirler.
Cinsel ilişki, gebeliğin ilk yarısında düşüğe, son yarısında ise erken doğuma neden olabilir. İlişki sonrası kramp tarzında karın ağrısı, karında sertleşme, vaginal kanama, düşük veya erken doğum belirtileridir. Bu tür belirtiler görüldüğünde ilişki yasaklanır.

HAMİLEYKEN SEYAHAT EDİLEBİLİR Mİ?
Gebelik sırasında; düşük tehdidi, erken doğum bulguları yoksa; otomobil, tren, otobüs, uçakla yapılacak seyahatler gebelik için tehlikeli değildir. Ancak uzun süren yolculuklarda araç içinde (uçak ve tren seyahatlerinde) veya molalar (otobüs seyahatlerinde) sırasında yürüyüş yapılarak bacaklarda dolaşımın düzenlenmesi sağlanmalıdır. 

GEBELİKTE SİGARA İÇİLEBİLİR Mİ?
Gebelikte fazla sigara içimi; düşük doğum tartılı bebek doğumuna, ölü doğuma, plasentanın önde yerleşmesi ve erken ayrılmasına neden olur. Anne adayı gebeliği süresince sigarayı bırakmalıdır.

GEBELİKTE ALKOL ALMAK DOĞRU MUDUR?
Alınan alkol miktarına bağlı olarak, bebekte gelişme bozuklukları ortaya çıkar. Gebelikte alkol alınmamalıdır.

GEBELİKTE AŞI YAPILABİLİR Mİ?
Gebelikte, tetenoz aşısı yapılabilir. Eğer son 5 yıldır  tetenoz  aşısı yapılmamışsa; anne adayı  ile ilk karşılaşmada ilk doz, bundan en az 4 hafta  sonra 2. doz aşı yapılır, aşı doğumdan altı ay sonra tekrarlanır. Böylece anne ve doğacak bebekler 10 yıl süre ile bağışıklık kazanır. Kızamık, kabakulak, kızamıkçık aşıları gebelikte kesinlikle yapılmaz.


BU YAZI DİZİSİNİN DİĞER BAŞLIKLARI İÇİN TIKLAYINIZ

DİZİ & ARAŞTIRMA BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.