Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

NİKAHSIZ EŞE ÖRNEK KORUMA KARARI

Nikahlı ya da nikahsız tüm kadınlar şiddete karşı korunmalıdır. Ancak yargı daha önce görülen örneklerde şiddet gören nikahsız eşlere koruma kararı vermemişti. Ankara 8. Aile Mahkemesi Hakimi Eray Karınca, örnek bir karara imza attı. Şiddet gören nikahsız eşleri sevindirecek karar, 4320 sayılı Kanun’un resmi nikahla sınırlandırılmadan tüm kadınlara karşı şiddetti önleme görevi taşıdığını vurguladı.


Erkek arkadaşı ile nikahsız yaşayan Filiz K., kendisine şiddet uygulayan sevgilisi Osman G. hakkında aile mahkemesine başvurdu. Mağdur kadın, koruma talebinde de bulundu. Hakim Eray Karınca, nikahsız yaşasa bile davacı Filiz K.’nın, 4320 sayılı Ailenin Korunması Kanunu’ndan yararlanması için tedbir kararı verdi. 


Kararda şu ifadelere yer verildi: “Filiz K.’nın, Osman G. ile yaşam arkadaşı olarak bir arada yaşadığı, bir aile kurduğu ve bu nedenle şiddete uğradığı anlaşılmaktadır. Esasen 4320 sayılı Kanun, kadına yönelik şiddeti önlemek için çıkarılmıştır. Davacının, yasayla getirilen korumadan yararlandırılması yasanın amacına uygun düşecektir. Yasanın uygulanması resmi evlilikle sınırlandırılmamalıdır. Kusurlu Osman G.’nin 4 ay süreyle olmak üzere birlikte yaşadığı Filiz K. ile aynı çatı altında yaşayan diğer aile bireylerinin ikametgahlarına, çalışıyorsa işyerine yaklaşmamasına; Filiz K. ve ailesine şiddet girişiminde bulunmamasına; Osman G.’nin evin giderlerine, ortak konutun faturalarını karşılamasına; hükmedilen tedbirlere aykırı davranması halinde tutuklanacağına karar verilmiştir.”

 

 

BU BAŞLIKTAKİ DİĞER KONULAR
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.