Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

“Kreş, Ebeveyn İzni, Sığınma Evi, İstihdam İstiyoruz”
KADINLAR SOKAĞA ÇIKIYOR!

KESK'in düzenlediği “Kadın ve Kriz” forumunun ardından kadınlar taleplerini açıkladılar. “Kadınlara güvenceli, kayıtlı iş sağlayacak istihdam politikaları geliştirilmeli” diyen kadınlar 28 Şubat'ta ve 4, 6, 8 Mart'ta sokağa çıkmaya hazırlanıyor.


KESK'li kadınlar 8 Mart'ta tüm kentlerde etkinlik düzenleme kararı aldılar. Ayrıca, 28 Şubat'ta yine tüm kentlerde akşam saatlerine denk gelecek şekilde kent meydanlarında “tacize ve tecavüze karşı geceleri de sokakları da istiyoruz” temalı meşaleli yürüyüş gerçekleştirecekler. 


4 Mart'ta “töre ve namus” gerekçeli cinayetleri protesto etmek için kadın halk mahkemeleri kuracak olan kadınlar, 6 Mart'taysa kreş ve ebeveyn izni talebiyle iş yerlerinde bildiri dağıtıp basın açıklamaları dağıtacaklar.

Kriz ve Kadın Forumu 1 Şubat'ta Ankara'da Dr. Fevziye Sayılan’ın moderatörlüğünde Yrd. Doç. Dr. Betül Urhan, Doç. Dr. Alev Özkazanç'ın da katılımıyla sendikacı kadınların sunumları eşliğinde gerçekleşti. İşte, KESKli (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu) kadınların istekleri:
- Yasada öngörüldüğü gibi nüfusu 50 bini aşan yerleşim birimlerinde kadın sığınma evleri kurulmalı.
- Sözleşmeli personele eş durumu tayini hakkı verilmeli.
- Ebeveyn izni kabul edilmeli.
- İşten çıkarmalar ve ücretsiz izinler yasaklanmalı.
- İflas eden fabrikalar kamulaştırılmalı. Taşeron sistemine son verilmeli, kayıt dışı çalıştırma yasaklanmalı; ücretler düşürülmeden çalışma saatleri kısaltılmalı. Örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılmalı, tüm çalışanların grevli toplu sözleşmeli sendika hakkı tanınmalı.
- Temel ücretler yükseltilmeli ve ek ücretler emekli keseneğine dahil edilmeli.
- Personel eksikliği kadrolu personel istihdamı ile giderilmeli.
- İşsizlik fonu ve hazine olanakları işsiz ve yoksuların desteklenmesi için kullanılmalı.
- SSGSS yasası geri çekilmeli.

KREŞ, GÜNDÜZ BAKIM EVİ VE EMZİRME ODASI İSTİYORUZ!
- Tüm kamu kurumlarında, semtlerde ya da diğer ortak mekânlarda, kreş, gündüz bakım evleri ve emzirme odaları kurulmalı.
- Dış borçlar iptal edilmeli, sermaye hareketleri kontrol edilmeli, servetten ve gelirden vergi alınmalı, kaynakların yoksullar ve kadınlar için kullanılmasına yönelik  istihdam ve destek politikaları uygulanmalı.
- Kadınlara güvenceli, kayıtlı iş sağlayacak istihdam politikaları geliştirilmeli ve hayata geçirilmeli, bakım hizmetleri toplumsallaştırılmalı.

TALEBE CEVAP YOKSA OY DA YOK!
Kadınlar yerel seçimlere ilişkinse açıkladıkları taleplere kulak vermeyen yerel yönetici adaylarına oy vermeyeceklerini ilan ettiler.


 

BU BAŞLIKTAKİ DİĞER KONULAR
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.