Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

KRİZDEN DE EN ÇOK KADINLAR ETKİLENDİ!

Kriz en çok kadın ve kız çocuklarını etkiledi. Kriz nedeni ile hükümetlerin eğitim ve sağlıkla ilgili bütçelerini düşürmesi nedeni ile olan yine kadına oldu!


Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) yöneticisi Thoraya Ahmed Obaid, küresel krizin eğitim ve sağlık alanındaki kazanımları gerilettiğini ve bunun en çok kadın ve kız çocuklarını etkilendiğini söyledi.


Obaid, küresel krizin zaten yoksulların çoğunluğunu oluşturan kadın ve kız çocuklarını olumsuz etkilediğini belirterek, hükümetlere eşitsizlik ve yoksullukla mücadele çağrısı yaptı.

ANNE ÖLÜM ORANLARI KÜRESEL BİR EŞİTSİZLİK
11 Haziran Dünya Nüfus Günü’nde yazılı bir açıklama yapan Obaid şunları söyledi:
“Krizden önce bile, kadınlar ve kız çocukları dünya yoksullarının çoğunluğunu oluşturuyordu. Şimdi ise daha derin bir yoksulluğun kucağına düşerek, daha ciddi sağlık problemleriyle yüzleşme tehlikesiyle yaşıyorlar, özellikle de hamile kadınlar...

Anne ölüm oranları, küresel bağlamda varolan eşitsizliği yansıtıyor. Aile planlaması, acil doğum, doğum öncesi ve sonrası bakım ve kontrolleri gibi sağlık servislerinin yaygın olduğu ve rahatça ulaşabildiği ülke ve toplumlarda; kadınların hayatta kalma oranlarının yüksek, çocuk ve anne ölüm oranları düşük olduğu görülüyor.

Tüm liderlere kadın sağlık ve haklarını bir politik öncelik olarak benimsemeleri konusunda çağrıda bulunuyorum. Kadın ve kız çocuklarına yatırım yapmak sadece kısa dönemli ekonomik iyileşme için değil, aynı zamanda eşitsizliği ve yoksulluğu azaltan uzun dönemli ekonomik gelişme için de basamak oluşturacak.  Zor zamanlarda daha akıllıca bir yatırım yok.”

 

BU BAŞLIKTAKİ DİĞER KONULAR
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.