Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

Tanımadığı hasta gence bir yıldır annelik ediyor...
ÖZ ÇOCUĞU GİBİ BAKIYOR

Bir yanda öz çocuğunu öldüren anneler, diğer yanda bir başkasına annelik yapacak kadar sevgisi olan kadınlar... İşte sevgisi kalbinden taşan bir kadın: Gülsüm Kabadayı.


Geçen yıl Antalya’da geçirdiği trafik kazasında yaralanan ve kimsesi olmadığı için Umut adı verilen gencin hayatı; aynı hastanede görümcesine refakat eden Gülsüm Kabadayı sayesinde değişti. 3 çocuk annesi Gülsüm Kabadayı hiç tanımadığı gence hastanede aylarca baktı. Devlet, bu duruma el koyarak kimsesiz Umut'a kimlik çıkartarak Mustafa Öz adını verdi ve Gülsüm Kabadayı'yı da koruyucu anne yaptı.

GÖRÜMCESİNİ KAYBEDİNCE TÜM GÜCÜNÜ “UMUT”A VERDİ!
Geçen yıl Antalya'nın Serik ilçesinde bir gence çarpan araç olay yerinden kaçtı. Durumu ağır olan genç Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Gencin üzerinden onu tanıtıcı hiçbir kimlik çıkmadı. Günlerce bilinci kapalı halde yoğun bakımda yatan gencin durumu oradaki hasta yakınları tarafından duyuldu. Gülsüm Kabadayı da olayı duyanlardan biriydi. Hasta yakını diğer kadınlarla birlikte kimsesiz gence sahip çıkan Kabadayı, görümcesini kaybettikten sonra enerjisini kimsesiz gence ayırdı. Kabadayı, bilinci kapalı ve yatağa mahkum gencin hayata yeniden tutunmasına yardımcı oldu.

155 gün yoğun bakım ünitesinde kalan genç ayrıca 157 gün de Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gördü. Gülsüm Kabadayı tedavisi boyunca genci yalnız bırakmadı. Ailesine bir türlü ulaşılamayan gence Umut adı verildi. Ardından Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tedavisi tamamlanan gence kimlik çıkarttırdı. Artık Umut’un adı Mustafa Öz’dü. Tedavi sürecinde Mustafa Öz'ü yalnız bırakmayan Gülsüm Kabadayı da unutulmadı ve koruyucu aile yapılarak aylık 651 lira maaş bağlandı.

Tedavisi tamamlanan Mustafa Öz, koruyucu annesiyle birlikte yeni evine ve kardeşlerine kavuştu. Ama Mustafa Öz'ün yeni yuvasındaki mutluluğu çok uzun sürmedi. 3 ay önce taşındığı yeni evinde Ramazan Bayramı'nın ilk günü durumu ağırlaşan genç yeniden hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan genci yine yalnız bırakmayan Gülsüm Kabadayı o anları şöyle anlattı: “Ateşi bir anda 41 dereceye çıktı. Morarmaya başladı, çok korktum, hemen hastaneye getirdim.”

“ALLAH’IM BANA EVLAT ACISI YAŞATMA!”
Doktorların yaşamaz dediği, adını bile bilmediği gencin hayata tutunmasını sağlayan Gülsüm Kabadayı; “Biz onu tanıdığımızda 30 kiloydu. Şimdi anne diyor. Allah, diyor. Beni sürekli yanında istiyor. Ben olmadığım zaman yemek bile yemiyor” diyerek, bu arada sürekli ‘Allah'ım bana evlat acısı yaşatma’ diye dua ettiğini söyledi.

Kısa sürede düzelen Mustafa, yoğun bakımdan alınarak normal servise çıkarıldı. Ve onu kendi evlatlarından farklı görmeyen annesi Gülsüm Kabadayı, Mustafa’nın gerçek annesi ortaya çıksa bile hemen teslim etmeyeceğini sözlerine ekledi.

BU BAŞLIKTAKİ DİĞER KONULAR
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.