Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

Meme kanserinde erken teşhis için...
SEÇMECE YOK, KONTROL VAR

Meme Sağlığı Derneği, meme kanserinde erken teşhis konusunda daha çok insanı bilinçlendirmek için semt pazarlarında stantlar kuruyor.


Meme Sağlığı Derneği (MEMEDER), Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı kapsamında meme kanserinde erken tanının öneminin altını çizmek, farkındalık yaratmak ve daha çok sayıda insana ulaşmak için İstanbul’da Bakırköy, Yeni Levent, Fatih, Yeşilköy ve Beşiktaş semtlerinde kurulan pazarlarda bilinçlendirme stantları kuruyor. MEMEDER, Ekim ayı boyunca kurulacak olan bilinçlendirme stantlarında, meme kanserinde erken teşhisin önemini anlatan bilgilendirici broşürler ve meme kanserinin sembolü haline gelen pembe kurdelalar dağıtacak. Ayrıca pazarlarda satılacak meyve ve sebzelerin üzerine meme kanserine esprili bir gönderme yapan “seçmece yok, kontrol var” mesajlı etiketler yapıştırılıyor.

İlki 10 Ekim’de Bakırköy Pazarı’nda halkla buluşan MEMEDER’in bilinçlendirme standı kadınlar tarafından büyük ilgi gördü. Etkinlik sayesinde yüzlerce kadın, meme kanserinde erken teşhisin önemini anlatan broşürlere en kolay yoldan ulaşmış oldu. Pazarda alışveriş yapan çoğu kişinin yakalarına meme kanserinin sembolü haline gelen pembe kurdelaları taktığı Bakırköy Pazarı’nda, sebze ve meyvelerin üzerine yapıştırılan “seçmece yok, kontrol var” etiketleri de oldukça dikkat çekti. Stand ayrıca, 13 Ekim’de Yeni Levent Pazarı’nda ve 14 Ekim’de Fatih Pazarı’nda da kuruldu.

SONRAKİ DURAKLAR YEŞİLKÖY VE  BEŞİKTAŞ
Bir sonraki MEMEDER Bilinçlendirme Standı, 21 Ekim’de Yeşilköy ve 31 Ekim’de de Beşiktaş semt pazarlarında halka meme kanserinde erken teşhisin önemini anlatmak için açılacak.

MEMEDER HAKKINDA…
2007 Eylül ayında, İstanbul'da kurulan Meme Sağlığı Derneği, bünyesinde meme kanseri geçirmiş kadınları, hasta yakınlarını ve meme sağlığı ile ilgili pek çok farklı uzmanı barındırırken, kadınların daha sağlıklı olmaları için “meme sağlığınız elinizde” sloganıyla kamuoyuna bilgilendirmeyi misyon edinmiş bir dernektir. 

Ayrıntılı bilgi için: www.memeder.org

BU BAŞLIKTAKİ DİĞER KONULAR
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.