Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

YARIM MAAŞLIK DAYAK

Toplu İş Sözleşmesi’ne, kadına yönelik şiddeti önlemek amacıyla konulan ilgili madde ilk kez uygulandı.


Diyarbakır, Merkez Yenişehir Belediyesi’nin Belediye İş Sendikası ile imzaladığı Toplu İş Sözleşmesi’ne, kadına yönelik şiddeti önlemek amacıyla konulan ilgili madde ilk kez uygulandı. Hakkında çok konuşulan ve bir ilk olduğu bilinen bu uygulamanın özellikle aile içi şiddete karşı caydırıcı olması hedefleniyor.

Belediyenin temizlik personeli F.A.’nın eşi, Yenişehir Belediyesi’ne başvurarak eşinin kendisini şiddet uyguladığını belirtip şikayetçi oldu. Başvuruyu değerlendiren ve konuyu araştıran belediye yetkilileri, toplu sözleşmede yer alan; “Eşine şiddet uygulayan personelin maaşının yarısı eşine ödenir” maddesine göre, personelin bin 500 lira aylık ücretinin yarısının eşine ödenmesine karar verdi. Karar bu ay uygulanarak, F.A.’nın ücretinin 750 TL’si eşine ödendi.

Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı BDP’li Hafize İpek, toplu sözleşmede yer alan, kadına yönelik şiddeti engelleyici madde gereği bu yaptırımı uyguladıklarını söyledi.

Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Hafize İpek, Belediye İş Sendikası’yla imzaladıkları toplu iş sözleşmesinde, kadınların lehine maddelerin bulunduğunu hatırlattı. İpek, bir kereye mahsus çalışan maaşının yarısını eşine ödediklerini, şiddetin tekrarlanması durumunda yaptırımın uygulanmasına, artarak devam edileceğini vurguladı.

Hafize İpek, “Şiddetin boyutundan çok, kadının rencide olması ve kadının çocukları ile birlikte psikolojik anlamda yıkıma uğraması önemlidir. Çalışanımızla yaptığımız görüşmede de pişman olduğunu söyledi” dedi.

 

 

BU BAŞLIKTAKİ DİĞER KONULAR
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.