Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ERKEK İKİNCİ BİR PARTNERİ HAK GÖRÜYOR!

Yapılan bir anket çalışması, Türk toplumunun “aldatılmayı” asla affetmeyeceğini, ama çoğu erkeğin de eşini aldatmaktan vazgeçmediğini ortaya çıkardı.


Cinsel Araştırma ve Eğitim Derneği (CİSED) Mersin Şube’sinin yaptığı bir ankete göre Türk toplumu “aldatılmayı” asla affetmiyor, buna rağmen toplum aldatmayı yok saymıyor, bugün gelinen noktada kadınlar da en az erkekler kadar eşlerini aldatıyor.

“EŞİM BENİ ALDATMAZ”
Ankete katılanların yüzde 75'i eşlerin birbirini asla aldatmaması yönünde görüş beyan ederken, bu kadar net bir durum ortada olmasına karşın, anketin sonuçlarıyla gerçekler birbiriyle çelişiyor. Ankete katılanların yüzde 50’lik bir bölümü her ilişkide aldatmanın olabileceğini düşünürken, eşinin kendisini aldatmayacağı yönünde bir inanç taşıyor.

CİSED Şube Başkanı Yaşam Yanardağ Çelik konuyla ilgili şunları söyledi:

“Yine ankete katılanların yüzde 33’ü ‘Eşim beni aldatmaz’ düşüncesi içinde. Erkek, ikinci bir eş değil de ikinci bir partneri hak olarak görüyor ve ‘Erkekler bunu yapabilir’ şeklinde bir düşünce taşıyor. Ancak aynı şeyi kadın yaptığında toplum bunu pek de hoş karşılamıyor ve birtakım kötü yakıştırmalar yapıyor. Burada da şöyle bir tablo ortaya çıkıyor: “Erkek, çapkın olabilir ve aldatması hoş karşılanıp affedilebilir. Ama kadının aldatması affedilemez.” Kadının eşini aldatması, onun hayatında çok ağır sonuçlar doğurabildiği gibi yaşamını da doğrudan tehdit edebiliyor.

Her ne kadar ankete katılanların yüzde 50’si aldatılmanın asla affedilmeyeceği yönünde bir cevap verse de affetme durumu o anki psikolojiye ve sosyo-ekonomik duruma göre değişiyor. Eğer kadının çocuğu var ve ekonomik özgürlüğü yoksa bu durumu sineye çekebiliyor. Ankette ortaya çıkan bir diğer ilginç sonucunsa toplumda aldatılmayı hak eden kadın ve erkeklerin olduğuna yönelik bir inancın hakim olması. Aldatmak da tek taraflı bir olay olmadığı gibi karşılıklı bir süreç olarak öne çıkabiliyor, çiftler bu durumu birlikte doğuruyor.

“AFFEDERSEM YİNE ALDATIR MI?”
Ankette yer alan “Sizce aldatma affedildiğinde tekrar eder mi?” sorusuna katılanların yüzde 61’'i tekrar edebileceği yönünde cevap verdi. Genel olarak bakıldığında bu açıkça görülebilir. Ekonomik durumu iyi olan erkekler, eşlerini aldattıkları zaman onlara tek taş yüzük veya pırlanta hediye ediyor ya da maddi değeri yüksek bir hediye alıyorlar. Birey bu şekilde de aldatılmayı bir şekilde yok sayıyor ve bu sebeple de aldatılma süreci tekrar ediyor.


İLİŞKİ DOYUM SAĞLAMIYORSA “ALDATMA” YAŞANIYOR

Partnerini aldatan erkek, eşine pahalı bir hediye alarak bu sorunu çözmeye çalışıyor, ancak bu yanlış bir yaklaşım. Aldatılma sorununun konuşularak çözülmesi yerine pahalı bir hediyeyle çözüme kavuşturulmak istenmesini de uzmanlar olarak doğru bulmuyoruz. Kadının kendisine sunulan pahalı hediyeyi alması erkeğini affettiği anlamına gelmez, sorun çözüme kavuşturulamadığı gibi aldatma eğilimi de tekrar edebilecektir, bu patolojik bir durumdur. Aldatılmak, evliliklerin de bitmesine sebep oluyor, ankete katılanların yüzde 56’sının da bu yönde yanıt verdi. Olumsuz fiziksel değişimler, ilgisizlik ve yolunda gitmeyen bir cinsel yaşam aldatma üzerinde etkili oluyor. Eğer bir ilişkide doyum sağlanamıyorsa, kadın ya da erkek farklı arayışlar içine de girebilir.”

BU BAŞLIKTAKİ DİĞER KONULAR
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.