Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

KADINA KARŞI ŞİDDETE SON KAMPANYASI: SHEDDEATH

Türkiye’de her gün şiddete maruz kalan üç kadın hayatını kaybediyor! Ümit Karalar’ın bitirme tezi olarak geliştirdiği projede 50’ye yakın kadın ünlü objektif karşısına geçip “Şiddete hayır” dedi. “Sheddeath” adını taşıyan fotoğraf sergisi 23 Ocak tarihine kadar City’s Nişantaşı Toprak Sanat Galerisi’nde görülebilir.


“Kadına Yönelik Şiddete Hayır” konulu “Sheddeath” başlıklı sergiye Doğa Rutkay, Zeynep Beşerler, Deniz Çakır, Rojda Demirer, Zeynep Mansur gibi 50’ye yakın ünlü kadın destek verdi. Fotoğraf sanatçısı Ümit Karalar; ünlü kadınlara uygulanan plastik makyajla şiddet gören kadının yaşadığı duygusal çöküntüyü ve çaresizliği topluma aktarmayı hedefliyor.

Marmara Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölümü öğrencisi Ümit Karalar’ın “Türkiye’de her gün şiddete maruz kalan 3 kadın hayatını kaybediyor! Duyarsız Kalmayın!” sloganıyla yola çıktığı “Kadın ve Şiddet” konulu fotoğraf sergisi, 5 Ocak Çarşamba günü projeye destek veren ünlü kadınlardan Zeynep Mansur, Sinemis Candemir, Gözde Kansu, Özge Özder, Begüm Birgören, Ayten Soykök, Zeyno Eracar, Ayçe Abana, Öykü Gürman, Enise Ütük ve Doğtaş yetkilileri katılımıyla gerçekleştirildi.

Büyük ilgi ile açılan “Shedeath” adındaki sergide fotoğraflar satışa sunuldu. Satıştan elde edilen gelir Kadınları Koruma Derneği’ne bağışlanacak. 

Projeye destek veren ünlü kadınlara profesyonel plastik makyaj uygulanıp, onları şiddet görmüş bir görünüm kazandırıldı. Sergi yüzlerde morluklar, sigara izi, derin yaralar görülen makyajın ardından portre fotoğrafları çekilerek elde edildi. Proje mimarı fotoğrafçı Ümit Karalar; abartılmayan plastik makyajın dışında, mimiklerle, şiddetin kadında yarattığı duygusal çöküntüyü ve çaresizliği objektifinden topluma aktararak, kadının fiziksel, duygusal, cinsel ve ekonomik açıdan zarar görmesine yol açan, kadının temel hak ve özgürlüklerini kısıtlayan derin toplumsal yaraya dikkat çekmek istediğini belirtti.

Nerede: City’s Nişantaşı Toprak Sanat Galerisi, Nişantaşı-İstanbul
Ne zaman: 5-23 Ocak 2011


 

BU BAŞLIKTAKİ DİĞER KONULAR
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.