Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

Kadınların 8 Mart için bir dileği var:
“MECLİS’TE 275 KADIN MİLLETVEKİLİ İSTİYORUZ!”

Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KADER), önümüzdeki genel seçimlerde daha çok kadının aday gösterilmesi, daha çok kadının milletvekili olabilmesi için “275 Kadın” kampanyasını başlattı.


12 Haziran 2011’de yapılacak milletvekili genel seçimlerinde daha çok kadının aday gösterilmesinin amaçlandığı “275 Kadın Milletvekili” kampanyasında dört slogan belirlendi: “Eşit temsil, Gerçek demokrasi, Yeni anayasa ve Engelleri aşmak için 275 kadın!”

KADER Başkanı Çiğdem Aydın kampanyayı tanıtırken şunları söyledi: “Yeni yapılacak anayasanın Başbakanın deyişiyle ‘Halkın anayasasının’ kadınsız bir TBMM tarafından yapılması kabul edilemez. Yeni oluşacak TBMM’deki kadın oranı bu açıdan da, büyük önem taşıyor. Kadınlar olarak biz nasıl bir ülkede yaşamak istediğimizi de biliyoruz devletin bizi ve haklarımızı nasıl korumakta ne kadar aciz olduğunu da. Yeni anayasayı tüm bunları değiştirebilmenin bir yolu olduğu için çok önemsiyoruz. TBMM’de eşit temsil sağlandığında, yeni anayasa için de umutlanabileceğiz.”

Aydın, kampanyayı yaygınlaştırmak için çalışacaklarını da belirterek, “1,5 ayda sesimizi duyurduğumuz her yere duyurmaya çalışacağız. Kampanyamızı tüm Türkiye’ye yaymaya çalışıyoruz. Siyasi partilere düzenli ziyaretlerimiz var. Saha çalışması değil, ama sokak çalışması yapmayı düşünüyoruz” dedi.

KADINLARA ÖZEL SİYASET OKULU
Genel Başkan Aydın kadınların siyasete girmeleri için kadınlara özel bir siyaset okulu olup olmadığına dair sorulan bir soruya da şu yanıtı verdi: “6 yıldır siyaset okulu yapıyoruz. Bizimki hala özel ve çok güzel. Sadece kadınlara yönelik. Bin 500 kadın bu eğitimden geçti. Aralarında Meclis’te olanlar da var. Keşke kaynağımız olsa da bu okulu kurumsal hale getirsek. Bu yıl iki tane yaptık. Önümüzdeki ay başında Denizli’ye gitmeyi planlıyoruz.”

Kampa hakkında konuşma yapanlardan biri de Yazar Ayşe Kulin’di. Kulin, kadınların diğer ülkelerden daha önce seçme ve seçilme hakkına sahip olduğunu belirterek şunları söyledi: “Kadınını meclis’ine ilk defa sokmuş bir millete bu kadar az kadınla temsil ayıp oluyor. 275 bizim için bir hayal. En azından 100 kadına ulaşmalıyız, mutlaka ulaşmalıyız. 275 de kampanya hedefimiz.”


 

BU BAŞLIKTAKİ DİĞER KONULAR
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.