Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

KIZ ÇOCUK SAYISI AZALDIKÇA, FELAKET YAKLAŞIYOR!

Ataerkil toplumlarda daha çok erkek çocuk tercih edilmesi nedeni ile anne karnındaki kız çocuklarının hayatlarının kürtajla sonlandırılması oldukça yaygın. Uzmanlar bu durumu, “insanlığın felaketi olabilir” sözleri ile yorumluyorlar.


Doğada her 100 kız çocuğuna karşılık 105 erkek doğuyor. İlk insandan beri değişmeyen bu oran, bazı doğal nedenlerden 104, 106 veya 100 olabiliyor. Bilim insanları bu eşiğin altında ya da üstünde doğum oranlarının dışarıdan müdahale anlamına geldiği konusunda ortak görüşteler.

Gazeteci Mara Hvistendahl, “Unnatural selection” (Doğal Olmayan Seleksiyon) isimli kitabında kız çocuk doğumlarına yapılan müdahaleyi anlattı. Kitap, kız çocuk sayısının azalmasının nedenlerini ve olası sonuçlarını araştırıyor.

Hindistan’da bugün her 100 kız çocuğa karşılık 112 erkek dünyaya geliyor. Kız çocukların tercih edilmediği ve tek çocuk politikası nedeniyle ailelerin sık sık kürtaj yoluna gittiği Çin’de her 100 kız çocuğuna karşılık 121 erkek doğuyor. Bazı kasaba ve kentlerde bu oran 150’ye kadar çıkıyor.

163 MİLYON KIZ ÇOCUĞUNU DOĞMADAN ÖLDÜRDÜLER!
Azerbaycan’da 115 erkeğe, Gürcistan’da 118 erkeğe, Ermenistan’da 120 erkeğe karşılık 100 kız doğuyor. 1970’li yıllarda anne karnındaki bebeğin cinsiyetini öğrenmenin mümkün olduğu günlerden beri süren kız çocuklarını aldırma durumunu istatistiki olarak inceleyen gazeteci, bugüne kadar dünyada 163 milyon kız çocuğunun anne karnında öldürüldüğünü hesapladı.

DOĞAL DENGE BOZULUYOR!
Sorun yalnızca kız çocukların doğma haklarının ellerinden alınması değil. Doğum oranlarındaki dengesizlik, dünya genelindeki ortalamayı da bozdu. Bugün dünya genelinde 107 erkeğe karşılık 100 kız doğuyor. Yani doğal dengenin tamamen dışında bir doğum trendi devam ediyor. Psikolog, sosyolog ve doktorlarla görüşen Mara Hvistendahl, bunun “çok kötü şeylerin olacağı günlere” işaret ettiğini savunuyor. Zira uzmanlara göre, geleneksel olarak erkek sayısının kadınlardan fazla olduğu toplumlar şiddete ve savaşa daha eğilimli oluyor.

Buna en çarpıcı örnek de “Vahşi Batı”. ABD’nin sınırlarını Batı’ya doğru genişlettiği dönemde Mississippi’de kadınların erkeklere oranı 125’e 100 idi. Kaliforniya’da 166 erkeğe, Kansas’ta 768 erkeğe 100 kadın düşüyordu.

 

KIZ ÇOCUKLARININ CİNSİYETLERİ DEĞİŞTİRİLİYOR! 
Hindistan Yeni Delhi’de ise, kimi Hintli doktorların kız çocuklara cinsiyet değiştirme ameliyatı yapmakla suçlandığı bildirildi. Erkek çocuk isteyen ailelerin, kız çocuklarını küçük yaştayken ameliyat ettirmek istediklerini belirten habere göre, bunun için ameliyat başına yaklaşık 3 bin dolar ödedikleri iddia edildi. Ülkedeki kadın ve çocuk hakları dernekleri ise Hint toplumunda bebeklerinin kız olacağını öğrenen ailelerin kürtaja gitmesiyle birlikte, nüfus dengesinin erkekler lehine bozulduğunu söylüyor. Derneklerin”sosyal çılgınlık” diye nitelediği uygulamanın temel sebebi olarak ise ailelerin, kız çocukları evlendirmenin yüksek maliyetinden korkmaları olarak gösteriliyor. Hindistan’da 6 yaşın altındaki erkek çocuk sayısı, kız çocuk sayısından 7 milyon daha fazla.

İddialara konu olan doktorlar, ameliyat ettikleri kız çocukların üreme organlarında anormallikler olduğunu ve tıbben müdahale ederek sorunları düzelttiklerini savunuyor. Buna göre ameliyat edilen kız çocuklar, hem kadın hem de erkek üreme organlarıyla doğmuş olanlardan oluşuyor.

“Genitoplasti” olarak bilinen genital bölge estetik cerrahisi uygulandıktan sonra kız çocuklara erkeklik hormonları veriliyor.

Hindistan Pediatri Akademisi Başkanı Dr. V. P. Goswami, aileleri bu tür uygulamaların çocuklarını yetişkinlikte iktidarsız ve kısır bırakmaya dek gidebilecek sonuçları olabileceği konusunda uyardı.



 

BU BAŞLIKTAKİ DİĞER KONULAR
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.