Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

Dünya’da bir ilk!
KADINLAR CEZA DEĞİL, DERS OLDULAR!

Türkiye’de ve dünyada ilk kez uygulanan erkeklere maç seyretmeme cezası günlerdir herkesin dilinde. Daha doğrusu, “seyircisiz oynama cezası”nın kaldırılıp, onun yerine “kadınlar ve çocuklar karşısında oynama cezası”nın gelmesi de diyebiliriz belki… Türkiye Futbol Federasyonu’nun verdiği tarihi kararla Fenerbahçe -Manisaspor maçını 41 bini biletli yaklaşık 50 bin kadın ve çocuk izledi. Ve onbinlercesi de stadyumun dolması nedeniyle dışarıda kaldı… Dünya’da bir ilk yaşandı, kadınlar dünyayı nasıl da güzelleştirdiklerini bir kez daha kanıtladılar…


Sadece kadın ve çocukların alındığı Fenerbahçe-Manisa maçı Şükrü Saracoğlu’nda tarihi bir gece yaşattı. Onlar maçı izlediler ama tüm Türkiye de onları izledi. Maçtan önce başlayan “Kadınlar futboldan ne anlar?”, “Seyircisiz maç kadınlara hakaret mi?” gibi tartışmalar bir yana itildi ve kadınların erkeklerden emanet aldıkları taraftar koltuklarında nasıl güzellikler yarattığı izlendi.

Tribünlerde bas seslerin yerini sopranolar almıştı. Gole giden futbolcuya “goool” diye bağırmak yerine “Aaaa” seslerinin türevleriyle dertlerini anlatan kadınlar vardı. Duyguydu önemli olan atılan gol sayısı değil.

Ne olursa olsun taraftardı kadınlar. Erkekler gibi kızmıyor, küfür etmiyor, kavga çıkarmıyorlardı. Affediyor, sarıp sarmalıyorlardı tuttukları takımı.

Üstelik bir olmuştu kadınlar. Beşiktaşlısı, Galatasaraylısı da vardı orada ve birlikte tezahürat yapıyorlardı. Kimse kimsenin renginden dolayı kavga etmiyordu. Rengarenkti kadınlar...

Emanet aldıkları koltukların hatırasının gölgesinde küfür eden kadınlar da olmadı değil ama bu olsa olsa birkaç dakikayı geçmedi. Çocuğunu uyutan, dizisini izleyen binlerce kadın aynı zamanda spora nasıl destek verileceğinin dersini de verdiler tüm dünyaya.

Kadınlar kolaylıkla giremedikleri stadyumlara, bu sefer kadınlar matinesi rahatlığında hiç endişe etmeden rahatça yerleştiler. Erkek taraftarların saldırganlığından paylarına düşeni alma endişesi yaşamadan bağıra çağıra, güle oynaya eğlendiler.

Kaçan gole kızmanın anlamsızlığını, kavganın-gürültünün çirkinliğini, fanatizmin hangi boyutlarda yaşanması gerektiğinin dersini verdi kadınlar tüm dünyaya.

YAŞANAN ATMOSFERİN DIŞ BASINDAKİ YANSIMASI:
New York Times: Maç günü kadınlar gecesine dönüştü.
Washington Post: Türkiye yaramaz erkekleri stadyumdan attı, 41 bin kadın ve çocuk maça ücretsiz girdi.
La Gazzetta Dello Sport: Kadınların, futbol zaferi. Fenerbahçe-Manisaspor maçı sadece kadınlara özel.
Bild: Fenerbahçe erkekler olmadan 41 bin kadın ve çocuğa oynadı.
Record: Hangi fotoğraf daha güzel? Kadınların tribünde oluşturduğu görüntü muhteşem.
Boston Globe: Türkiye erkekleri yasakladı, futbol maçına 41 bin kadın ve çocuk gitti.
Globo Esporte: Dünyanın en güzel cezası Saraçoğlu Stadı’nda yaşandı.
Chronofoot: Türkiye Futbol Federasyonu, dünya futboluna örnek olacak bir karar verdi.
AP: Tribünler kadınlara kaldı.

 

 

 

 

 

BU BAŞLIKTAKİ DİĞER KONULAR
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.