Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

KAMU KAYNAKLARI KADININ DA HAKKI!

Haklı Kadın Platformu, Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek’e bir mektup yazarak TBMM’de onaylanarak yürürlüğe giren 2012 bütçesinde de kamu kaynaklarının kadınlar göz ardı edilerek paylaştırılmamasından duyduğu kaygıyı dile getirdi.


“Kadınların güçlendirilmesi ve cinsiyetler arası eşitsizliğin giderilmesi için toplum kaynaklarının adil bir biçimde ve cinsiyet eşitliği gözetilerek dağıtılması gerektiğini” belirten Haklı Kadın Platformu, AB müktesebatı içinde de yer alan ve birçok ülkede uygulanan toplumsal cinsiyete duyarlı bütçe çalışmalarının Türkiye’de de başlatılması için Maliye Bakanlığını göreve çağırdı.

“TBMM’den çıkan haliyle 2012 bütçesinde de kamu kaynaklarının kadınlar göz ardı edilerek paylaştırıldığını üzülerek gördük” diyen platform, toplumun kollektif ihtiyaçlarını karşılamak için planlanan merkezi bütçe, eğitim, sağlık, sosyal güvenlik sistemi, istihdam ve ulaşım başta olmak üzere tüm alanlarda cinsiyetler arası eşitsizliği ortadan kaldıracak biçimde planlanmadığı takdirde, kadına yönelik ayrımcılığın önüne geçmenin mümkün olmayacağını belirtti.

Mektupta şu ifadelere yer verildi:
“Kadınların güçlendirilmesi ve cinsiyetler arası eşitsizliğin giderilmesi için toplum kaynaklarının adil bir biçimde ve cinsiyet eşitliğini sağlamak için kaynak ayırarak dağıtılması gerekmektedir.
AB müktesebatı içinde de yer alan ve birçok ülkede uygulanan toplumsal cinsiyete duyarlı bütçe çalışmalarına, cinsiyet eşitliği konusunda geride kalan Türkiye’de fazlasıyla ihtiyaç vardır. Son yıllarda pek çok alanda hamle yapmış bir ülke olarak, cinsiyete duyarlı bütçelemeye geçmeye hazır olduğumuza inanıyor ve bu konuda tüm kamu kuruluşlarının bilgilendirilerek eğitilmesi gerektiğini düşünüyoruz.”

Haklı Kadın Platformu ayrıca başta maliye bakanlığı olmak üzere konuyla ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliğine hazır olduğunu bildirdi.

HAKLI KADIN PLATFORMU ÜYELERİ
Adalar Kent Konseyi Kadın Meclisi, Adana Uluslararası İş ve Meslek Kadınları Derneği, Adana STK Kadınları Güçbirliği Platformu, AGİFED (Anadolu Girişimci İş Kadınları Dernekleri Federasyonu), Alucra Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, ANGİKAD (Ankara Girişimci İş Kadınları ve Destekleme Derneği), Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi, Antalya Kent Konseyi Kadın Meclisi-Kadın Gücü Bilişimi, Antalya TOAYDER Kadın Kolu, Aralık Derneği, Ataşehir Kent Konseyi, Bakırköy Life Dergisi, Başkent Kadın Platformu, CNN Türk, ÇYDD (Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği), Hürriyet Aile İçi Şiddete Son! Kampanyası, İnşaat ve Kadın Derneği, Kadıköy Kent Konseyi Kadın Meclisi, İstanbul Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi, İş Dünyasında Kadın Komisyonu, İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği, KA-DER (Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği), Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği, KAGİDER, KAMER, Marmara Grubu Vakfı, NTV, Rengarenk Kırmızı Dergisi, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Türk Hukukçu Kadınlar Derneği, Türk Kadınlar Birliği, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, Türkiye Soroptimist Klüpleri Federasyonu, TÜRKONFED (Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu), TÜSİAD, Uçan Süpürge, Yeditepe Kadın Dayanışma Derneği, YEKUV (21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı), Yeditepe Kadın Dayanışma Derneği.


 

 

 

BU BAŞLIKTAKİ DİĞER KONULAR
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.