Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

“BEN KIZIMI VERMEM!”

Türkiye’nin kanayan yarası çocuk gelinler için yepyeni bir kampanya başlatıldı: Kız çocuğu olan 9 ünlü isim “Ben kızımı vermem” tişörtleriyle kamera karşısına geçti.


Bugün, Türkiye’deki önemli toplumsal sorunlardan bir tanesi de çocuk yaşta evlilikler. Öyle ki evliliklerin yüzde 30’u çocuk yaşta gerçekleşiyor. Gelişmekte olan bölgelerde yoksul aileler, hanelerinin yoksulluğunu azaltmak için; arkadaşlarıyla oyun oynayacak yaşlardaki kız çocuklarını, babası, hatta dedesi yaştaki adamlarla evlendiriyorlar. Pek çok kez, bu çocuklar, yaşlı adamların ikinci eşi veya üçüncü eşi oluyorlar. 10’lu yaşlardaki bu kız çocukları, doğum yapıyor, ev işleri yapıyor ve hatta koca baskılarına maruz kalıyorlar. Bu çocuklardan bazıları, tüm bunlara dayanamayarak intihar ediyor.

Bu gerçeği değiştirmek için yola çıkan Gelin dergisi, Yeşim Salkım, Burhan Şeşen, Hakan Yılmaz, Ebru Cündübeyoğlu, Ozan Doğulu, Ece Doğulu, Burçin Orhon, Tan Sağtürk ve Neşe Erberk’i “Çocuk Gelinler Takvimi” için "Ben kızımı vermem" yazılı tişörtleriyle görüntüledi.

Proje kapsamında hazırlanacak takvim de verilen mesaj ”Ben kızımı vermem” batıdan doğuya tüm Türkiye’de anne babalar ve kız çocukları ve hatta abiler ve erkek kardeşler arasında hassasiyet ve sevgi köprüsü oluşmasına aracılık edecek.

İŞBİRLİĞİ ŞART!
Projeye destek veren Uçan Süpürge'den Selen Doğan şunları söyledi: "Çocuk gelinler konusunu her yerde dillendiriyoruz. Bu meselenin çözümü için herkesin işbirliği lazım diyoruz. Bu proje, mesajımızın belli başlı kuruluşlar dışında da medya kuruluşlarına gittiğinin bir göstergesi belki de.
Ünlü kişilerin bu tarz çalışmalara katılmaları, verdikleri mesajlar toplumda daha etkili oluyor. Projede yer alan isimlerin hepsinin kız çocukları var, dolayısıyla daha empati kurarak yaklaşıyorlar bu olaya. Onların çocukları da bu riskleri taşıyabilir. Çocuk gelinler sadece yoksul kenara itilmiş kişilerin problemi değil.

 Bu çalışmalar ne kadar sıklaşırsa, gündemde yer tutuyorsa, o kadar farkındalığı da yükseltiyor, televizyon dizilerine konu oluyor, parlemento gündemine geliyor. Bu da sorunun ne kadar yaygın ve çözümün de ne kadar çok ortaklı olduğunu gösteriyor. Bu anlamda tüm kurumların yapabileceği şeyler var."

Proje’den elde edilecek gelir de Uçan Süpürge'nin "Çocuk Gelinler"e karşı farkındalık yaratmak için yürütmekte olduğu çalışmalara katkı sağlayacak.

 

 

BU BAŞLIKTAKİ DİĞER KONULAR
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.