Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

"ÇOCUK BAKIM MODELİ" HAYATA GEÇİYOR!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'i Ankara’da ziyaret eden KAGİDER heyetine, daha sonra görüştüğü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de Çocuk Bakım Teşviki'nin yasalaşması sürecine, Meclis’in açılmasının ardından Ekim 2012'de başlanabileceği sinyallerini verdi.


KAGİDER’in projeleri içinde yer alan Türkiye Çocuk Bakım Modeli Projesi’nin hayata geçirilmesi için önemli bir adım atıldı. 25 Temmuz’da Dr. Gülden Türktan’ın başkanlığında bir KAGİDER heyeti ile AÇEV’den bir heyet, Ankara’da önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’i, ardından Sosyal ve Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’i ziyaret etti. Bu görüşmelerden çıkan en önemli sonuç, önümüzdeki Ekim ayı itibariyle, meclisin yeni döneminin başlamasının ardından Çocuk Bakım Modeli için gerekli teşvik yasa çalışmalarının başlayabileceği müjdesi oldu. Bakan Çelik'in Çocuk Bakım Modeli konusunda ilgili bakanlıkların prensipte anlaştığını ve önümüzdeki Ekim ayında, meclis çalışmaları başladıktan hemen sonra gerekli kanun maddesinin görüşülmeye başlanabileceğini söylemesi üzerine, KAGİDER heyeti de yasalaşma sürecinde destek çalışması yapacağını belirtti.

HEDEF DÜNYA STANDARTLARI
Çocuk Bakım Modeli’yle ilgili bu sevindirici gelişmenin yanı sıra KAGİDER Başkanı Dr. Gülden Türktan, Türkiye’nin dünya standartlarında bir kadın istihdamı vizyonuna sahip olmasını ve hükümetin, 2023 yılına kadar yüzde 35 kadın işgücü katılımı hedefini yükseltmesini arzu ettiklerini iletti. Bakan Çelik, İstihdam Stratejisi’ni her 2 yılda bir oluşturdukları eylem planlarıyla yeniden değerlendirdiklerini ve 2014-2016 Eylem Planı için de kadın istihdam hedefinin yeniden değerlendirilebileceğini belirtti.

KAGİDER heyeti, Bakan Fatma Şahin’le yaptığı görüşmesinde Çocuk Bakım Modeli’nin bu aşamaya gelmesindeki siyasi iradesi ve liderliği için teşekkürlerini sundu. Çocuk Bakım Teşviki’nin yasalaşması sürecine dair Bakan Şahin’in görüşlerini alan heyet, ayrıca kadın istihdam teşvikleri üzerine de görüş alışverişinde bulundu. Ücretli doğum izni süresinin uzatılması, çocuk bakım teşvikinin yapısı gibi konuların görüşüldüğü toplantıda, Bakan Yardımcısı Aşkın Asan da Çocuk Bakım Modeli’nin hayata geçmesi için bakanlıkta şu an sürdürülen teknik çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

KAGİDER Başkanı Dr. Gülden Türktan, AÇEV’le birlikte Ankara’da yaptıkları görüşmeleri değerlendirerek, “Sayın Bakan Fatma Şahin ve Sayın Bakan Faruk Çelik’le yaptığımız görüşmeler çok verimli geçti. Bu görüşmelerin Türkiye’de kadının hem ülkedeki hem de dünyadaki konumu için çok belirleyici olacağına inanıyorum. Özellikle Türkiye Çocuk Bakım Modeli gibi çok hassas bir konuda derneğimizin ve AÇEV’in yaptığı çalışmalara gösterdikleri destek, teşvik ve öngörüden dolayı her iki bakanımıza da hem teşekkür ediyoruz hem de projelerin ilerlemesindeki katkıları için kendilerini kutluyoruz” dedi.

BU BAŞLIKTAKİ DİĞER KONULAR
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.