Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

BABALARA DA DOĞUM İZNİ GEREK

Doğum sonrası ebeveyn izinleri dünyanın farklı ülkelerince farklı koşullarda sağlanıyor. Son haber İngiltere’den geldi. İngiliz hükümeti babalara da 1 yıllık ebeveyn izni vermeyi hedefliyor.


İngiltere hükümeti babalar için yeni bir plan üzerinde çalışıyor. Plana göre, bebeğin doğumundan sonra annenin iki hafta içinde işine dönmesi gerekiyorsa ve ailenin temel gelirini anne sağlıyorsa, baba işinden bir yıl süreyle izin alabilecek. Tasarının 2015 yılından sonra uygulanmaya başlaması öngörülüyor.

Üzerinde çalışılan yeni plana göre ise, kadının 2 haftadan sonra işine başlayabileceği, erkeğin kadının haklarından yararlanabileceği ve doğum yardımı ödeneğinin babaya da uygulanabileceği üzerinde duruluyor.

Şu an yürürlükte olan kanuna göre, kadınlar doğum yaptıktan sonra 6 hafta boyunca maaşlarının yüzde 90'ını alabiliyor. 6 haftayla 33 hafta arasında ise "doğum yardımı ödeneği" çerçevesinde annelere haftalık 135 sterlin ödeniyor. Erkekler ise doğumun sadece ilk iki haftasında işinden izin alabiliyor.

BU BAŞLIKTAKİ DİĞER KONULAR
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.