Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

"HAFTA SONU BABASI OLMAK İSTEMİYORUZ!"

Boşanmış Babalar Grubu üyesi bir grup erkek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı önünde eylem yaptı. Hafta sonu babası olmak istemediklerini söyleyen grup çocuklarına veremedikleri oyuncakları yetimlere verdiler.


"Babalar Yetim Büyümesin", "Kadından Sorumlu Erkekten Sorumsuz Bakan İstemiyoruz" ve "Don't Panic Bakanım" yazılı dövizlerle, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı önünde eylem yapan boşanmış babalar seslerini duyurmak için böyle bir eylem yaptıklarını söylediler.

SADECE ÇOCUKLARINI GÖRMEK İSTİYORLAR…
Boşandıktan sonra çocuklarının velayetleri anneye verilince onları görememekten şikayetçi olan babalar, çocuklarının icra vasıtasıyla verilmesinin önlenmesi amaçlı toplandıklarını vurguladılar. Boşanmış Babalar Grubu üyesi İlker Kaya, çocukların mahkeme kararı ve anayasal hak olmasına rağmen babalarına gösterilmediğini dile getirerek, "Aramızda 3 ya da 5 senedir çocuğunu görmeyen babalar var. Yıllarca çocuğunu göstermeyen anneye hiçbir ceza yok" dedi.

Ev eşyalarına bile haczin kalktığını söyleyen Kaya, "Haczin kalkmasında amaçlanan aile birliğini korumaktır. Ev eşyasına haciz kalktı ama çocuk haczi kalkmadı. Aile Bakanlığı Müsteşarı ile görüştük ve taleplerimizi verdik kendilerine. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in bu konudan habersiz olduğunu düşünüyoruz. Eğer haberi olsaydı kendisi de bir anne sonuçta. Mutlaka farklı olurdu" dedi.

Gruptaki babalar, yanlarındaki getirdikleri oyuncakları, kendi çocuklarına veremediklerini ifade ederek, yurtlarda kalan ‘babasız yetimlere’ verilmesi için Bakanlığa bıraktı.
Boşanmış Babalar Grubu'na üye olan erkekler arasında çocuğunu göremeyen babaların yanı sıra oğlu eşinden boşandığı için 3 yıldır torununu göremeyen bir dede de yer aldı.

Anayasada “Çocuk yüksek yararına aykırı olmadıkça anne babasıyla ilişki sürdürme hakkına sahiptir” ifadesinin yer aldığını dile getiren grup, bu haklarının engellendiğini belirttiler.
Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un hazırlanırken erkeklerin görüşünün alınmadığını, Kanunun kendilerine verdiği hakları istismar eden kadınların bulunduğunu, bu nedenle erkeklerin de mağdur olduğunu anlatan Kaya, buna karşı yaptırım uygulanmasını istediklerini ifade etti.

Kaya, velayeti alan tarafın çocuk üzerine “ebeveyn yabancılaştırma sendromu” uyguladığını iddia ederek, bu sendromun Türk Ceza Kanunu’na girmesini istedi.

BU BAŞLIKTAKİ DİĞER KONULAR
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.