Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

AİLE İÇİ İLETİŞİME BAKANLIK DESTEĞİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, çiftler arasındaki iletişimi güçlendirmek, sorun çözme yöntemlerini onlara aktarabilmek için çalışmalara başladı.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Değerlendirme Dairesi Başkan Vekili Rahime Beder Şen, bakanlık olarak evlenecek çiftlerin karşılaşabilecekleri soruları çözmek, iletişim becerilerini artırmak amacıyla bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Bu kapsamda, evlilikte temel olarak iletişim konusunun önemli olduğuna karar vererek, çiftler arasındaki iletişimi güçlendirmek, sorun çözme yöntemlerini onlara aktarabilmek için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Şen şunları anlattı:

“Çatışmanın her ailede doğal olduğundan yola çıkarak, bunu yönetebilmenin önemli olduğunu ve tartışmaların büyümeden nasıl çözümlenebileceğini, öfke kontrolünün nasıl sağlanabileceğini anlatıyoruz.

Teknolojik iletişim araçlarının gelişmesi insanca iletişimi engelliyor, çiftlerin birbirlerini dinlemeleri gerek, sağlıklı iletişim ancak bu şekilde sağlanacak.

Sosyal değişim, kentleşme ve modernleşme insanları yoğun bir şekilde kuşattı, bireyselleşme toplumsallaşmanın önüne geçti.

BİRBİRİNİ ANLAMAK…
Beraberlikte sağlıklı iletişim kurulamadığı zaman boşanmalarla karşı karşıya kalınabiliyor. O nedenle sağlıklı iletişim çok önemli. Birlikte sadece vakit geçirmek, eğlenmek değil, birbirini iyi anlamak, anladığını hissettirmek ve bunu yapabilmek için de can kulağıyla dinlemek önemli. Onun için biz iletişimi ve çatışma çözümünü çok önemsiyoruz. Her ailede çatışma olur. Önemli olan sağlıklı bir iletişim sonucunda bu çatışmanın da yönetilebilmesidir. Onu yönetemediğiniz zaman zaten boşanmaya gidebiliyorsunuz. Evlilik öncesinde çok vakit geçirmek değil, birbirini can kulağıyla dinlemek çok önemli.”

EŞLE RANDEVU
Sorunlar, “Senin sorunun, benim sorunum” değil, “Bizim sorunumuz” olarak ele alınmalı. Ama eğer öfkeli bir durum varsa, kişinin öfkesini kontrol altına almasını önemsiyoruz. Kişi kendi öfkesini kontrol altına aldıktan sonra eşiyle problemin çözümüne gitmeli. Öfke düzeyi yüksek başlayan tartışmalardan kaçınılmalı. Önce öfkenizi kontrol edin, o sorunu çözmek için eşinize randevu verin, erteleyin. “Biriniz alttan alın” demiyoruz. Evlilikte sessiz kalmak “Seni önemsemiyorum” anlamına gelir. Ama çatışmalarda sessiz kalmak “kaçınmak” anlamına gelir. Sessiz kalmak ve alttan almak sorunun çözümü değil.”

BU BAŞLIKTAKİ DİĞER KONULAR
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.