Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

“ÇOCUĞUM KİTAP OKUSUN” DİYORSANIZ

“ÇOCUĞUM KİTAP OKUSUN” DİYORSANIZ

Yaz tatilini çocuğunuzun eğlenceli zaman geçirerek, kendine yepyeni dünyaların kapılarını aralaması için bir fırsat olarak görüyorsanız, sizin için seçtiğimiz kitap listesine bir göz atmanızda fayda var. Fakat öncesinde, çocuklara kitapları sevdirmenin yollarını öğrenmek üzere uzmanların önerilerine kulak verin.


Çocuğunuzun okuma alışkanlığı kazanması ve iyi bir okuyucu olması için yapmanız gerekenler konusunda Uzman Psikolojik Danışman Feriha Dildar şunları söylüyor:

 “Anne-babalar tarafından öncelikle bilinmesi gereken: Bir çocuğun erken okuması üstün zekâlı olduğunun işareti değildir; iki okunan sayfa sayısının çokluğu o çocuğun iyi okuyucu olduğunu göstermez.

Okumayı içi boş alıştırmaların ötesine taşımak için erken yaşlardan itibaren ‘anlama’nın üzerinde durmak gerekir. Bunun dışında hata yapma saplantısı olan çocukların da verimli okurlar haline gelmesi enderdir. Genelde hepsinin hız sorunu vardır. Oysa asıl ihtiyaçları yanlış yapmaktan korkmamaktır.

Anne babalar çocuklarına okul öncesi dönemde okuma-yazma dışında öğretecekleri pek çok şey olduğunu unutmamalıdırlar. Okul döneminde ise çocukların hatalarının hoş görüldüğü; salt mekanik okumanın değil, okuduğunu anlamanın desteklendiği bir ortam yaratılmalıdır.
Ayrıca anne babanın okuma konusunda ne kadar hevesli oldukları da çocukların iyi okuyucu olmalarında en etkin belirleyicidir. Kısaca, doğru ve yeterli hitap seçiminden önce çocukları ‘iyi okuyucu’ olmaya götürecek koşulları ele almak gerekir.

ANNE BABALARA ÖNERİLER
- Çocuklarınız için okuyan yetişkin modeller misiniz? Çocuklar özellikle de kendi cinsiyetinden olan ebeveynin tutumlarını örnek alma eğilimindedirler.
- Okuma konusunda gerçekçi olmayan kısıtlamalar, talepler ya da uygunsuz baskılar yapmayın. Benzer tutumlar çocuğunuzu okuma eyleminden iyice uzaklaştırır.
- Küçük hataları hoş görün.
- Çocuğunuza rahat ve sevecen bir temasla düzenli okuma saatleri ayırın.
- Kitapları, dergi ve gazeteleri, ilginç çocuk kitaplarını el altında bulundurun.
- Televizyon izleme saatlerini düzenleyin.

Bu koşullarda okumaya her gün zaman ayırmak çocuk için katlanılmaz bir baskı olmaktan çıkar.


KİTAP SEÇERKEN DİKKAT!
Kitap satın alırken seçimi çocuğunuza bırakabilirsiniz. Ancak bazı çocuklar ailelerini memnun etmek için daha kalın ve zor kitaplar seçebilirler. Bu noktada sevecen bir tutumla doğru yönlendirme yapılmalıdır.

Aileler ve okullar, okunması öngörülen kitap listesini mümkün olduğunca geniş tutup çocuğun buradan seçim yapmasına fırsat vermelidir. Ancak yavaş okuyucu olan çocuklar için okuma düzeyi mutlaka dikkate alınmalıdır.

KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞINDA ANNE ROL MODEL
Alman Pedagog Petra Ottmann, çocukların küçük yaşta kitap okuma alışkanlığı kazanmasında en güzel rol modelin anne olduğunu söylüyor. Çocuğun ilk öğretmeninin anne olduğunu anlatan Petra Ottmann, kitap okuma alışkanlığı kazanmada okul öncesi eğitimin çok önemli olduğunu ve çocukların 3-6 yaş arasında taklitçi yeteneklerinin üst seviyede olduğunu vurguluyor ve şunları söylüyor: “Anne ve babanın çocuğun yanında birlikte kitap okuması pozitif etki yapacaktır. Avrupa ülkelerinde çocuk oyuncağı satan dükkanlarda çocuk kitapları da satılır. Almanya’da çocuklar kitap okumayı rol modelle öğreniyor. Başta Almanya olmak üzere hiçbir Avrupa ülkesinde anne ve baba çocuğa ‘Kitap oku’ demez. Anne ve baba evde sürekli kitap okuduğu için çocuğa örnek teşkil ediyor. Ben kitap okunan bir evde büyüdüm. Çocuğum da aynı. “Çocuğum kitap okumuyor” diyen anneleri görünce şaşırıyorum. Vaktinin büyük bir bölümünü televizyon ekranı başında geçiren bir annenin çocuğu nasıl kitap okusun. Çocukların küçük yaşta kitap okuma alışkanlığı kazanması için kitapların resimli olması gerekir.”


YAZ TATİLİNE ÖZEL KİTAPLAR

 


MEMO VE AY 
Memo ufak tefek bir oğlancık. Tüm isteği, annesine onun kadar güzel bir hediye verebilmek: Gökteki Ay’ı...

Ama, Ay öyle yüksekte ki... O halde bizim Memo kimden yardım isteyecek? Üstelik karşılığında hepsine Ay’dan bir parça verecek... Ama ya annesine kalmazsa, küçük Memo ne yapacak?


Yazan:
Alice Brière-Haquet
Resimleyen: Celia Chauffrey
Türkçesi: Sumru Ağıryürüyen
Yayınevi: Mavibulut Yayıncılık
Yaş aralığı: 3+

TULUM ÇALAN BOĞA
Evgene Trivizas ünlü bir kâşif ve sihirbazdır. Pintistan, Rezilya, Banada, Leblebistan, Dingiltere ve gökkuşağının sekizinci rengini keşfetmiştir. Havai Fişekler Adası'nda beyaz fili Pukipon ve papağanı Sintia ile birlikte yaşar. Havai Fişekler Adası'nda havai fişek yanardağları, bir muşmula ormanı, üç konfeti çağlayanı, kelebek balıklarıyla dolu bir dere, yakası açılmamış sırlar saklayan bir mağara ve dört yapraklı yonca ekili bayırlar vardır.


Yazan: Evgene Trivizas
Resimleyen: N. Maroulakis
Çeviren: Ari Çokona
Yaş grubu: 7+
Yayınevi: Altın Kitaplar

KOLAY BİLİM / NEDEN
Dünya sorularla dolu. Bilim dünyasına yumuşak bir giriş yaparken, her zaman merak ettiğiniz soruların cevaplarını öğrenmeye ne dersiniz? Roketler nasıl o kadar hızlı gidebiliyor? Gökyüzü ne kadar yüksek? Hava baloncukları gazozunuzun içine nasıl giriyor? Rahat anlaşılan metinler ve eğlenceli resimlerle, her şeyi öğrenmek daha kolay.


Yazan: Jo Conner
Çeviri: Sevgi Atlıhan
Yayınevi: İş Bankası Kültür Yayınları

 

HARİKA HAYVANLAR-ORMANLAR (CİLTLİ)
Kuzey Amerika ormanları yılın her mevsiminde yeşil kalan ağaçlarla doludur. Her köşeden hayat fışkırır. Öyle çok canlı türü barındırırlar ki, insan böyle bir ormanın içinde ne yana bakacağını şaşırabilir. Sen de Tavşan, Fare ve Kuş’la birlikte, ormanların kalın gövdeli ve her zaman yeşil kalan ağaçları arasında dolaş, yoluna çıkan harika hayvanlarla tanış. Hayvanlar aleminin her türlü sırrını öğrenmek isteyen genç okuyucular için evde, bahçede, plajda, yatakta, her zaman ve her yerde okunabilecek bir ilk adım kitabı...

 

Yazan: Ant Parker, Tony Mitton
Yayınevi: İş Bankası Kültür Yayınları

 

HARİKA HAYVANLAR-AFRİKA (CİLTLİ)
Afrika'da, tropik yağmur ormanları ile kuru çöller arasında çok geniş otluk ve çayırlık alanlar uzanır. İklimin sıcak ve kuru olduğu bu düz alanlara savan denir. Savanlar yaban hayvanlarıyla doludur. Zürafa, zebra, antilop sürülerinin serbestçe dolaştığı bu düzlükler gerçek birer safari cennetidir. Sen de Tavşan, Fare ve Kuş'la birlikte, savanda hoplaya zıplaya ilerleyen cipin içinde bu süper Afrika gezisine katıl, yoluna çıkan harika hayvanlarla tanış. Hayvanlar aleminin her türlü sırrını öğrenmek isteyen genç okuyucular için evde, bahçede, plajda, yatakta, her zaman ve her yerde okunabilecek bir ilk adım kitabı...

 

Yazan: Ant Parker, Tony Mitton
Yayınevi: İş Bankası Kültür Yayınları

 

BİLİM KÜTÜPHANEM 150 FANTASTİK DENEY
Havayı buza dönüstürebilir misin? Kendi gökkuşağını imal edebilir misin? Mıknatıslarla büyüleyici bir sanat eseri yaratabilir misin? Yerçekimini yenebilir misin? Bu kitabı dikkatle okur, içindeki heyecanlı ve eğlenceli deneyleri gerçekleştirirsen bunların hepsini yapabilir, arkadaşlarının ve ailenin hayranlığını kazanabilirsin. Çünkü "150 Fantastik Deney" sana bilimi eve taşıma olanağı veriyor. Kolayca bulabileceğin malzemelerle kendi deneylerini yap, kendi sonuçlarını çıkar ve bunları kitaptaki bilgilerle karşılaştır. Günlük yaşamda, evde her gün karsılaştığın nesnelerin, bir balonun, bir mumun, bir kalemin veya birkaç toplu iğnenin, önünde yepyeni ufuklar açtığını gördükçe, hem heyecanlanacak, hem de çok eğleneceksin.
- Adım adım anlatılan klasik ve yeni deneyler.
- Her şeyi kolayca anlamanı sağlayacak açıklayıcı notlar ve resimler.
- Yaptığın deneyleri yorumlamanı ve bilimle tanışmanı sağlayacak bilgiler.


Yazan: Jack Challoner, John Graham, Peter Mellett, Sarah Angliss
Çeviri: Ali Berktay
Yayınevi: İş Bankası Kültür Yayınları

RESİM YAPMAYI ÖĞRENİYORUM - DENİZ
Çocuğunuz resim yapmayı dört kolay adımda öğrensin. Her sayfa kolayca silinebildiği için çocuğunuz, resmi istediği gibi olana kadar defalarca taslak yapabilir. Minikler her aşamayı kolayca takip edip sonunda başarmanın keyfini yaşayacak. Denizdeki nesnelerin resimlerin çizerken hem eğlenecek hem de el becerilerini geliştirecek. Özel kalemiyle birlikte. Aynı kitabın parkta geçeni de var.

Yazan: Kolektif
Yayınevi: İş Bankası Kültür Yayınları

KÜÇÜK FİLOZOFLAR DİZİSİ
Küçük Filozoflar Dizisi, 8-12 yaş çocukları için filozofların hikâyelerini anlatan çok güzel resimlenmiş kitaplardan oluşuyor. Diziyle çocukların felsefeye zevkli bir giriş yapmaları, kendi sorularının peşinden gitme alışkanlığı kazanmaları amaçlanıyor. Dizi şu kitaplardan oluşuyor:
- Bilge Sokrates’in Ölümü/Jean Paul Mongin, Yann Le Bras 
- Descartes Amca'nın Kötü Cini / Jean Paul Mongin, François Schwoebel 
- Karl Marx’ın Hayaleti / Ronan de Calan, Donatien Mary 
- Profesör Kant’ın En Çılgın Günü / Jean Paul Mongin, Laurent Moreau 


Yaş grubu: 9+
Yayınevi: Metis Yayınlar
 
ALİCE HARİKALAR DİYARINDA

Kitap 144 sayfa, siyah beyaz resimli. 10-12 yaş arasındaki çocuklara ve çocuk kitaplarından hiç bıkmayan büyüklere göre.

Sıradan bir küçük kız olan Alice, bir gün yolda tuhaf giyimli bir tavşanla karşılaşır; tavşan randevusuna geç kalmamak için koştururken, Alice de onun peşinden bir deliğe dalar ve o anda kendini olağanüstü bir serüvenin içinde bulur. Küçük kız, inanılmaz kahramanlarla dolu Harikalar Ülkesi’ne girmiştir. Burada gezinmeye başlar. Alice’i müthiş serüvenler beklemektedir.

Zaman ve mekan ile olay örgüsünün farklı bir anlatımla kaleme alındığı yapıt, yaratıcı düşünmenin gelişimine katkıda bulunurken, birbirinden ilginç kahramanlarıyla, çocuklar için okumayı eğlenceli hale getiriyor. Böylece, çocukların okuma isteği ve hızının artmasına yardımcı oluyor.


Yazan: Lewis Carroll
Resimleyen: John Tennier
Çeviren: Tomris Uyar
Yayınevi: Can Çocuk
Yaş grubu: 10+

BEDENİMLE NASIL BAŞ ETSEM?
Kramp mı giriyor? Bedeninden hoşlanmıyor musun? Dengeni sağlayamıyor musun? Başkaları senden daha mı rahat görünüyor? Sık sık ağlamak mı istiyorsun? Uyumakta güçlük mü çekiyorsun? Telaşa hiç gerek yok. Bedeninle baş etmek zor olmasa da o, sandığından çok daha donanımlı. Bu kitapta yaşamını karmaşıklaştıran rahatsızlıkların ve sıkıntıların açıklamalarını, aynı zamanda da onların önüne geçmek ya da onlardan kurtulmak için başvuracağın kurnazca öğütleri bulacaksın.

Yazan: Marie Bertherat
Resimleyen: Catherine Meurisse
Çeviren: Orçun Türkay
Yaş grubu: 9+
Yayınevi: Can Çocuk

BENİM ÇEVRE KİTABIM
 “Benim Çevre Kitabım”, çocukları çevre ve doğa ile daha yakından tanıştırıyor. Yüksek sosyal pedagog Eda Demirbay denetiminde TEMA Vakfı ve Kelime Yayınları işbirliğiyle yayımlanan kitap, Doğa isimli küçük bir kız çocuğunun doğadaki dostlarından öğrendiklerini anlatıyor. Sade ve sıcak anlatımıyla dikkat çeken kitap, kolay akılda tutulabilir bilgileri içeriyor. Ayrıca alınacak küçük önlemlerle çevreye nasıl büyük faydalar sağlanabileceğini öğretiyor.

Yazar Ayşe Başcı düşüncelerini şöyle ifade ediyor: “Çocukların hayata bakış açısı, hayal gücü ve umutları beni her zaman çok etkilemiştir. Bu güç, iyiye, doğruya, güzele yönlendirilirse, gelecekten endişe etmemize gerek kalmaz. Bu kitap da bu inançla yazıldı. Çocuklarımıza çevre bilincini aşılamak, geleceğin duyarlı ve etkin bireylerine küçücük de olsa bir katkı sağlamak amacıyla kağıda döküldü tüm satırlar…”

“Benim Çevre Kitabım”, sürükleyici öyküsü ve birbirinden güzel çizimleriyle çocukların dünyasına girerek, hayalden gerçeğe uzanan bir köprü kuruyor.

Yazan: Ayşe Başçı
Resimleyen: Can Baytak
Yaş grubu: 7+
Yayınevi: Kelime Yayınları

ÇOCUKLAR İÇİN DÜNYA TARİHİ (CİLTLİ)
İnsanlık tarihinin hikâyesini öğrenmek zorlu bir uğraş gibi görülebilir. Ancak Oxford Üniversitesi'nden uzmanların hazırladığı bu kitap, bütün hikâyeyi en kolay ve akılda kalıcı cümlelerle, ilginç resimler, çarpıcı fotoğraflar ve açıklayıcı haritalarla anlatıyor. Uygarlık macerasının bu harika özetini okuduktan sonra tarih dersinin ne kadar eğlenceli ve kolay olduğunu anlayacaksınız.
- Her konunun en önemli noktaları,
- Olayların gelişimleri ve sonuçları,
- Dünya üzerindeki bütün uygarlıklar ve tarihleri,
- Fotoğraflar, renkli çizimler, açıklayıcı haritalar,
- Resimli zaman çizelgesi,
- Dünya tarihini etkilemiş kişilerin hayatları,
- Açıklayıcı bir sözlük ve dizin.

Çocukların geçmişi öğrenmesi ve günümüzü anlaması için olağanüstü...


Yazan: Oxford University Press, Neil Grant
Çeviri: Çiçek Eriş
Yaş Grubu: 10+
Yayınevi: İş Bankası Kültür Yayınları

DÜNYA ÇOCUKLARI ATLASI
Dünyanın başka ülkelerindeki çocuklar neler yapıyor, hangi oyunları oynuyor, nasıl bir çevrede yaşıyorlar? Dünya Çocukları Atlası size farklı dünyalar sunan, renkli kültürlerle tanıştıran ve belki de içinizde tüm dünyayı dolaşma isteği uyandıracak türden bir kitap…

 

Tasarım ve metin: Émilie Beaumont, Marie-Renée Guilloret
Resimleyenler: Colette Hus-David / Isabella Misso / Ginette Hoffman
Çeviren: Melike Işık Durmaz
Yaş grubu: 6+
Yayınevi: Mandolin Yayınları

 

KÜÇÜK PRENS
“Anlaşılan buralı değilsin sen,” dedi tilki. “Ne arıyorsun buralarda?”
“İnsanları arıyorum,” dedi Küçük Prens. “Evcilleştirmek ne demek?”
“İnsanlar ha…” dedi tilki. “İnsanların tüfekleri olur ve ava çıkarlar. Çok tedirgin edici bir şey bu! Bir de tavuk yetiştirirler. Tek ilgi duydukları şey budur. Sen tavuk peşinde misin yoksa?”
“Hayır,” dedi Küçük Prens. “Ben kendime dost arıyorum. Evcilleştirmek ne demek?”
“Çoktan unutulmuş bir şey,” dedi tilki. “Bir anlamda, “bağ oluşturmak” diyebiliriz buna…”
“Bağ oluşturmak mı?”
“Kesinlikle,” dedi tilki. “Sen, benim için, diğer yüz bin küçük oğlan çocuğuna benzeyen bir oğlan çocuğundan başka bir şey değilsin şimdilik. Sana ihtiyacım yok. Senin de bana ihtiyacın yok. Ben de senin için, diğer yüz bin tilki gibi bir tilkiyim yalnızca. Ama, beni evcilleştirirsen, birbirimize ihtiyaç duyarız. Sen benim için dünyada bir tanecik olursun. Ben de senin için dünyada bir tanecik olurum…”
“Anlamaya başlıyorum,” dedi Küçük Prens. “Bir çiçek var… Galiba, o çiçek beni evcilleştirdi...”
“Olabilir,” dedi tilki. “Dünya üzerinde neler görüyoruz, bilsen…”

 

Yazan ve resimleyen: Antoine de Saint-Exupéry
Çeviren: Sumru Ağıryürüyen
Yaş grubu: 8+
Yayınevi: Mavibulut Yayıncılık

 

MÜZİK ATLASI
Çocuklar bu kitapla birlikte müziğin dünyasına adım atabilecek, kendi yapacakları enstrümanlarla müzik yapacak, notaları öğrenecekler. Kitapta anlatılan müzikli oyunlarla kulakları, konsantrasyonları ve hayal güçleri gelişecek. Eski ve yeni birçok enstrümanı tanıyacak, birçok ünlü besteciyle tanışacaklar. Resimli sayfaların izinde belki de müzik yolculuklarının rotasını belirleyecekler!


Tasarım ve metin: Emilie Beaumont / Marie-Renée Pimont
Resimleyenler: Colette David / Marie Vincent / François Ruyer
Çeviren: Melike Işık Durmaz
Yaş grubu: 6+
Yayınevi: Mandolin Yayınları


SAFTİRİK GREG’İN GÜNLÜĞÜ
Çocuk olmanın ne zordur değil mi? Gelişimini henüz tamamlamamış ufaklıklarla, her gün tıraş olmak zorunda olan azmanların aynı sıralarda oturmak zorunda kaldığı ortaokulda okuyan Saftirik Greg’in Günlüğü bir zamanlar benzer şikâyetlerle dolu olan yetişkin okuyucuları ve halen aynı sıkıntıları çeken gençleri oldukça eğlendirecek.


Yazan ve Resimleyen: Jeff Kinney
Çeviren: İlker Akın
Yaş grubu: 9+
Yayınevi: EpsilonYayınları


NE, NASIL YAPILIR?
CD’nin hammadesinin kum, mumun parafin, plastiğin petrol olduğunu biliyor muydunuz?
Yeryüzünde insan üretimi neredeyse her nesne doğada bulunan elementlerden elde edilir. Modern üretim tarzı, birkaç yüzyıl önce yaşamış insanlara mucize gibi görünecek bir dünyanın yaratılmasını sağladı. Bu insanlar, bizim doğal karşıladığımız mısır gevreğinden koşu ayakkabılarına, bilgisayar oyunlarından DVD’lere kadar sayısız “harika”yı görselerdi şaşkına dönerlerdi herhalde. Nesneler ne kadar çeşitli ve karmaşık olursa olsun, hepsi de yolculuklarına doğal dünyanın bir parçası olarak başlıyor. Hâlâ ve teknoloji günden güne ilerlese de elde edilen temel nesneler aynı kalıyor. Bu kitabın her sayfasında toplam elli dört nesnenin yapılış sürecini, Bill Slavin’in masalsı anlatımı ve mükemmel çizimleriyle keşfedeceksiniz.
• Norma Fleck Ödülü
• İnformation Book Ödülü
• Uluslararası Fen Bilimleri Öğretmenleri Birliği tavsiyesi

Yazan: Bill Slavin, Jim Slavin
Resimleyen: Bill Slavin
Çeviren: U. Ceren Ünlü
Yaş grubu: 8+
Yayınevi: İletişim Yayınları

AFACAN BEŞLER SERİSİ
Enid Blyton tarafından yazılan çocuk kitapları serisi. Julian, Dick ve Anne üç kardeş… En büyükleri olan Julian akıllı ve mantıklı bir oğlan. Kardeşi Dick de en az onun kadar uyumlu bir çocuk. Kardeşlerin en küçüğü olan Anne ise daima ağabeylerinin koruması altında. Üç kardeşin anne ve babası İskoçya’ya baş başa tatile gitmeye karar verince, çocuklara gün doğar. Onlar da ilk defa tek başlarına tatil yapabileceklerdir. Babalarının önerisiyle Quentin amcalarının yanına gitmeleri kararlaştırılır. Çocuklar, huysuz bir bilim adamı olan amcalarının evine gittiklerinde, en az onun kadar huysuz kuzenleri George’la da tanışırlar. Asıl adı Georgina olan bu kuzen, adından da anlaşılacağı gibi aslında bir kız çocuğu… Gelin görün ki, oğlan kılığında dolanmakta ve kendisine “George” diye hitap etmeyenlerle konuşmamakta ısrarlı. İnatçı, dediğim dedik, başına buyruk, sözünün eri ve oğlan çocuklarıyla boy ölçüşecek kadar cesur bir çocuk George…

George’un en büyük gurur kaynağı annesinin ailesine ait olan Kirrin Adası… Yaşadıkları Kirrin Koyu’nun tam ortasındaki bu ufacık adacığı annesi George’a armağan etmiş. George’un hayatta vazgeçemediği bir diğer şeyse sevgili köpeği Timothy.

Yazan: Enid Blyton
Çeviren: Engin Karadeniz
Yayınevi: Artemis Yayınları
Yaş grubu: 10+


DENİZLER ALTINDA 20 BİN FERSAH
1828 yılında doğan Jules Verne'in zengin hayal gücü ile kaleme aldığı eserler oldukça başarılı olmuş hatta bazıları beyaz perdede aynı başarıyı devam ettirmiştir. Çocukların hayal gücünün gelişimine yardımcı olan bu kitap dünya klasikleri arasında da özel bir yere sahip. 

Yazan: Jules Verne
Yayınevi: Gün Yayınları

ÇOCUK KALBİ
Çocuk kalbi, İtalyan yazar, eğitimci Edmondo De Amicis’in en önemli kitabıdır. Çocuk Kalbi, yazarın oğlunun ilkokulda tuttuğu günlükten yararlanarak yazdığı bir kitaptır. İlk basımı 1886’da yayınlanan kitap hemen hemen tüm dünya dillerine çevrilmiştir. Eğitimbilim uzmanlarınca; “Dünyanın en yararlı çocuk kitabı” olarak kabul edilmiştir.

Bu kitabı Fransızca’ya çeviren yazar A. Piazzi Çocuk Kalbi için; “ Bu kitabı okumayan çocuk mutsuzdur. Bu kitabı çocuklarına okutmayan ana-baba ve öğretmenler sorumludur. Ve bu okulun girmediği okul, okul değildir.” diyor.

Çocuk Kalbi, çocuklar için vefalı bir dost, ana-baba ve öğretmenler için bulunmaz bir rehber, eğitimciler için zengin hayat tecrübelerinden oluşan bir laboratuardır.

Yazan: Edmondo de Amicis
Çevirmen: Cemal Şener
Yayınevi: Kare Yayınları
Yaş grubu: 10-14 yaş


ULYSSES MOORE SERİSİ
Ulysses Moore İtalyan yazar Pierdomenico Baccalario tarafından yazılmış, Doğan Egmont Yayıncılık tarafından yayınlanan bir kitap serisi. Serinin İtalya'da 12, Türkiye’de 10 kitabı yayınlanmış. Serideki kitaplar birbirinin devamı olarak yazılmıştır ve farklı konuda değillerdir. "Eğer dört tanesi birini açıyorsa bahtına, Dördün üçü parolayı gösterir. Dördün ikisi götürür ölümün peşine Ve dördün bir aşağı indirir." 

Yazan: Pierdomenico Baccalario
Çeviren: Delal Aydın
Yayınevi: Doğan Egmont Yayıncılık
Yaş: 9 + 


 

 

 

 

 

 

ÇOCUĞUM BÜYÜRKEN BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.