Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

SEN DE DENE!

SEN DE DENE!

Ben bir anneyim ve her anne gibi bebeğim için her şeyin en güzelini, en iyisini isterim. Büyüklerin tabiri ile gençliğimde yaşayamadığım güzel şeyleri oğlumun, yavrumun yaşamasını istiyorum.


Örneğin; düğünü ve nikahı birlikte yaptığım için nikah şekerim olmamıştı. Her genç kız gibi benim de olsun istedim ama olmadı. Oğlum henüz 2 aylık olduğu için nikahına çok vakit var. Ben de bu duygumu erkenden tatmin etmek için, kulaktan dolma duyduğum ve biraz araştırınca da keşfettiğim bebek şekerine merak saldım.

Aslında çok mantıklıydı. Oğlumu görmeye gelen misafirlere lokum, çikolata ikram etmek yerine, kendi el yapımım olan şekerler hazırlamaya karar verdim. Hemen işe koyuldum. Bebeklere en özgü şeyi, patikleri yapmaya karar verdim. Hemen bir yün, bir şiş... İşten çıkıp eve geldiğimde hem yorgunluğumu atmak hem de bebeğimle ilgili hayal kurarkenki zamanımı değerlendirmek için günde 1-2 patik ördüm. Sonunda 80 patiğe ulaştıım. Şekeriydi, tülüydü derken, ortaya oğluma özel ilk hediyem çıktı.

Bence bütün anneler bu tür şeyleri denemeli. Gerek 9 aylık hamilelik dönemimizi, gerekse doğumdan sonra bebeğimizden arta kalan vakitlerimizi bu tür yaratıcı faaliyetler için harcayabiliriz.

Ayrıca, siz benim gibi hastaneye acil giderken yanınıza almayı unutmayın. Ben unuttum. Ama eve bebeğimle döndüğümde ziyarete gelen herkes bu şekerlere bayıldı. Eşimin de çok hoşuna gitti. İkram ettiği misafirlere, onları tek tek, ne kadar sabırla ördüğümü ve tamamen benim el yapımım olduğunu anlattı. Ben de bundan her zamanki gibi büyük gurur duydum.

Seni seviyorum aşkımmm...

Emel Kurşunlu

Siz de hikayenizi bize göndermek istiyorsanız
lütfen üye olmak için tıklayınız.
BENİM HİKAYEM BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.