Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

KİRPİKLERİNDE HAYATA TUTUNDUĞUM ÇINAR’IMA...

KİRPİKLERİNDE HAYATA TUTUNDUĞUM ÇINAR’IMA...

Çınar’ım, içimin gülen yüzü, yaşanılası iklimim, yıllardan sonra zor yollardan bana gelişin çocukluğumdaki bayram sabahları gibiydi. En güzel giysilerini giydi o gün ruhum, en sevimli haliydi yüzümün. Kuşkanadı kalbim uçmak için sabırsız gibiydi. “Den” halindeki hayatımın senden sonrası başlıyordu artık.


Gözlerime nazar boncukları kondurdum, sana bakmak için. Ellerimi pamuklara sardım, sana dokunmak için. Ve sen geldin. Ben herkesten çok seni beklemeyi sevdim hep. İlkbahar öncesi, bir kış sonuydu ruhuma gelişin. Ve bir sonbahar sabahıydı seninle buluşmamız. Adıma yakışan tüm baharları yaşattın bana pamuğum. Gözlerin değdiğinden beri gözlerime hiç kış görmedi yüreğim. Ellerime değdiginden beri ellerin, hiç üşümedi bedenim. İyi ki geldin bal oğlum.

Sensiz geçirdiğim her anın tadı çıkıyor şimdi sana sarılınca. Sensiz uyuduğum her sancılı gecenin acıları diniyor yanına uzanınca. Sensizken sana döktüğüm tüm gözyaşlarımı içiyorum şimdi kana kana. İyi ki geldin bal oğlum.

UMUTLAR HEP VAR
Çocukken bilmediğim çocukluğun kıymetini öğrettin bana. Pembe balonum uçunca elimden ağlardım. Gözyaşlarımın kıymetini öğrettin bana. Kırmızı rugan ayakkabı almıştı annem. Ne çok sevinmiştim. Mutluluğun ufacık bir kutunun içinde olduğunu öğrettin bana.  Ve iyi ki geldin bal oğlum. Umutların hep var olduğunu ögrettin bana.

Seni ilk koyduklarında yüreğimin üstüne, gözlerimde yağmur yüklü bulutlar vardı. Kokun yağmur sonrası toprağın mis kokusuydu. Yüreğimde yazdan bir sıcaklık, ılık esen rüzgarına kapıldı. Işığa uçan pervane gibiydik senle ben; sen benim ışığım, ben senin... İyi ki geldin bal oğlum, dağıttın karanlığımı.

İKİMİZ DE BİRLİKTE BÜYÜYECEĞİZ
Tam 9. ayındayız seninle hayatın. Büyüdün bal oğlum. Minicik ayaklarınla koşmaya çalışıyorsun. Acele etme zaten hayat aceleci, sen yavaş ol. Minik minik kelimeler dökülüyor dillerinden. Konuş oğlum, sakın susma. Korkmadan sıkılmadan konuş. Ellerinle tanıyorsun her şeyi. Dokun oğlum. Tenin sıcaklığını hiçbir şeyde bulamazsın. Dokun ki yüreğin yumuşasın. Ağlıyorsun zaman zaman. Kıyamasam da gözyaşlarına, ağlamak da güzeldir bazen. “Erkekler ağlamaz” derler sana büyüyünce sakın inanma. Ağlamak arınmasıdır yüreğin. Koca adam olsan da gel, bir gün utanma gel dizlerimde ağla. Daha nice yaşanılası yıllar var önümüzde. Senin bana göstereceğin hünerlerin, benim sana öğreteceğim şeyler var. İkimiz de büyüyeceğiz birlikte kuzum. İyi ki geldin bal oğlum.

Zaman çok çabuk geçiyor kuzum. Büyüyorsun. Her gün yeni bir şey öğreniyorsun hayattan. Batan her günün ardından yeniden doğuyor güneş. Ömrünün her anında yanında olamayabilirim. Ama ömrümün her anında yüreğim, ellerim, gözlerim ve aklım hep seninle olacak. Ömür basamaklarını çıkarken düşebilirsin ama sakın pes etme. Güçlü ol. Yeniden kalk ve devam et kaldığın yerden.

Cümlelerini yutma. Savunduğun, doğruluğuna inandığın ne varsa, tek de olsan o davada, dur arkasında. Bil ki ben de arkandayım.

Merhametli ol. Hayat taşlaştırmasın pamuk yüreğini.

Doğru ol. Bil ki her yalan kalan ömrünün bir köşesinden çıkıp tokat gibi patlar yüzüne.

Sonra aşık ol. Çıkarsız, bedelsiz, yalın olsun aşkların. Aşk acıtır bazen ama sen yine de korkma. Sev. Aşk için dökülen her yaş kutsaldır. Ama sakın aldatma; sevdiğini değil, kendini!

Olmuyorsa, yürümüyorsa söyle ve çık git. Asla aldatma, asla aldanma.

Hayat hakkında birçok kötü söz duyacaksın bal oğlum, ama boş ver aldırma. Sen sadece yaşa. Bırak hayat sana ayak uydursun. Tüm özgürlüğünle yaşa.

İşte böyle bal oğlum. Bunların hiç birini nasihat olsun diye yazmadım ben. Şu an çalışma masamın başında yüreğimden parmaklarıma dökülen yalın duygularım hepsi. Hepimizin kendi dogruları var. Sen de kendi doğrularınla yaşayacaksın.

Yanlışların da olacak elbet ama unutma üç yanlış bir doğruyu götürmüyor aslında. Her yanlış bir doğru veriyor sana hayatta. Degişmeyecek tek doğru var aramızda: Ömrümün her anı seveceğim seni tüm yanlışlarınla.

Ve iyi ki geldin bal oğlum.

Annen.

Bahar Ökten Çelik

 

 

Siz de hikayenizi bize göndermek istiyorsanız
lütfen üye olmak için tıklayınız.
BENİM HİKAYEM BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.