Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

SEN, SÖZCÜKLERLE TARİF EDİLEMEYENSİN!

SEN, SÖZCÜKLERLE TARİF EDİLEMEYENSİN!

Sözlerin yetersiz kaldığı, gözyaşlarımın sel olup aktığı bu günü, yaşam tarihim kazısın en derin köşesine. Annelik duygusunun anlamını daha oturtamamışken ruhuma ve anlamını henüz keşfedememişken yavru sahibi olmanın değerini; sen yine sürprizlerinle hayatımıza tekrar tekrar hoş geldin, minicik ellerini tutmayı hasretle beklediğim oğlum!


Heyecanımızı hoş gör oğlum; sen bizi aile yapansın, sen bizi biz yapansın, sen bizim dünyalara sığdıramayacağımız yegâne varlıksın. Senin kokunu duyabilmeyi, kucağımda sana sarılabilmeyi hayal ederken, önümüzdeki kocaman haftaları nasıl tüketirim hiç bilmiyorum.

Bir yandan da bu zaman geçsin istemiyorum. Seninle olmak bana keyif veriyor, huzur veriyor. Sen beni değiştirensin. Benim kahramanımsın, dünyamın ışığısın, bitanemsin.
Yaşamımıza ortak olduğundan beri, her halin bize sürprizdi senin. Varoluşun ve seninle yaşadığımız tüm ilkler bize hep ayrı heyecanları yaşattı, mutluluktan ağlayarak. Hiç beklemediğimiz bir anda varlığınla bizi öyle derinden şaşırttın ki, uzun süre kendimize gelemedik. Seni göremeyeceğimizi düşündüğümüz günlerde, ultrasonda, yaşam kesen ile bize “Merhaba” dedin. Şaşkındık yine. Aradan geçen günlerin ardından, belki olur denilen bir zamanda; dünyanın en güzel ritmini duydu kulaklarımız senin sayende. Bunun tarifi yok, o minicik kalbinin kendinden büyük sesleri bizi heyecana boğdu. Daha senin bile belli bir şeklin yokken, nasıl oluyordu da sen böyle gümbür gümbür bizi selamlıyordun?

Bebeğim, varlığıyla hayat bulduğum, dünyalara değen bebeğim. Canım oğlum; seninle zorlu bir testten geçtik yakın zamanlarda. Özellikle babana belli etmemeye çalıştığım korku, panik, heyecan ve tabii ki merak dolu koskoca bir hafta, bu zorlu sınavımız için bekleyişlerimle doluydu. Çok şükür miniğim, senin sayende tam not alarak geçtik sınavımızdan. Teşekkür ederim sana, bana hiç acı yaşatmadığın için. Sıradan bir muayeneydi aslında bizim bugünkü doktor ziyaretimiz. Sadece senin o minik kalbinin sesini duyup yine ağlaşırız diye düşünmüştük babanla.

Biraz seni seyrederiz; gözlerin ne kadar büyümüş, nasıl kıpır kıpır içimdesin görürüz diye heyecanlıydık aslında. Yine ellerini kaldırıp belki bizi selamlarsın, diye düşünüyordum kendi kendime. Minicik ayakların, nokta kadar burnun, ellerin, ne kadar muazzam her şey. Asıl şimdi anlam kazanıyor bazı cümleler beynimde.

SANA BAKMAK ALLAH’A İNANMAKTIR!
Sen bizim hayattaki şükretme nedenimizsin, sen bizim bebeğimizsin ve sen bizim bu hayattaki yapabildiğimiz en özel, en değerli varlıksın.

İsmim söylendi ve doktorun odasına davet edildik, yaklaşık 5 dakikalık kısa bir sohbetin ardından, seninle karşılaşma anımız geldi. Uzandım her zamanki heyecanımla sedyeye ve işte sen karşımdasın. Bu kadar büyük bir güzellik olamaz. Karşımızdasın, belki henüz sen bizi göremiyorsun ama biz seni izleyebiliyoruz. Evet, biraz haksızlık bebeğim senin yalnız oluşun ama güvendesin oğlum. Canımın canı. Ben senin için varım ve her an, her saniye senin için varım.

İki isim vardı aklımızda babanla. Diyorduk ki; kız olursa “Beril”, erkek olursa “Yiğit Ata” olsun adı. Yiğit benim seçimimdi ve Ata da babanın seçimi.

Ultrasonda seni gördüğümüzün ikinci ya da üçüncü saniyesindeydik. Doktorumuz senin cinsiyetinin ne olacağını söyledi. Yüzde 80 ihtimalle erkek!


 

Derin bir sessizlik, bakışmalar, sessizliği bozan bir ses, benim ne ağlamaya ne gülmeye benzeyen incecik çıkan tiz sesim. Şaşkınız. Bizim yiğitler yiğidi, efeler efesi bir oğlumuz olacak. İşte tam bizim bebeğimizden beklenen davranış, yine kocaman bir sürpriz. Daha hamileliğimin 13. haftasında bebeğimizin cinsiyetini öğrendik. Sen bir sürpriz seversin. Sana bayılıyorum. Canımın canı, dünyaları feda edebileceğim oğlum.

Allah’ım sana binlerce kere şükür yarabbi. Ne kadar dua edilse bu uğurda azdır. Bu yolculuk seninle her geçen gün daha mutluluk verici, daha heyecanlı.

Beni hiç sensiz bırakma sakın, dayanamam kuzum. Seni çok seviyorum, Yiğit’im, hasretle beklenenim...

 

Siz de hikayenizi bize göndermek istiyorsanız
lütfen üye olmak için tıklayınız.
BENİM HİKAYEM BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.