Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

BENİM HİKAYEM BİRAZ FARKLI

BENİM HİKAYEM BİRAZ FARKLI

Ben 11 senelik evliyim. İlk 1 sene hiç aklımda yoktu evlat sahibi olmak ama yavaş yavaş düşünmeye başladım...


Eşim istemiyordu, zar zor ikna ettim. Ama aylar geçti hamile kalamıyordum... 1 sene, 2 sene, 3 sene derken doktoro gittim. Polikistik over çıktı. Tedaviye başladım ama işin ilginci az doz fayda etmiyor çok doz fazla yumurtlamaya sebep oluyordu, o yüzden her seferinde yarım bırakmak zorunda kalıyorduk. Eşimle her seferinde kavga ediyorduk tabii. Çocuk istemediği için devam etmemi istemiyordu.

Derken tam 11 yıl geçti. Ben de artık umudumu kesmiştim. Adet düzensizliği hep vardı PKO yüzünden. Her gecikmemde test yapıyordum ama hep tek çizgiydi. Artık ben de vazgeçmiştim. Hatta her gecikmemde test yapmıyor, direk adet görmek için ilaç içiyordum. 

Yine öyle bir gündü 15 gün geciktim. Hiç öyle test yapmaya falan niyetim yoktu. Eczaneden ilaç aldım ve içmeye başladım. Ertesi günü hafif bir kanamam oldu. İlacı bıraktım kanamam durdu. İlacı tekrar içtim tekrar bir kanamam oldu ilacı içmemeye karar verdim. Nasıl olsa 1-2 güne kirlenirim diye düşündüm. Aradan bir hafta geçti ne bir kanama, ne başka bir şey... Eczaneye gittim (eşimin ısrarı üzerine) test aldım (ama kesinlikle içimden test yapmak gelmiyor çünkü 11 senedir zaten test yapıyorum; hep tek çizgi).

O gün arkadaştaydık. Ben test aldığımı bile unutmuşum. Neyse çantamda bir şey ararken testi gördüm. Daha testi yeni yapmıştım ki yavaş yavaş ilerlerken direkt 2 çizgi belirdi. Ben şok! 5 dakika falan kendime gelemedim. Hemen arkadaşımın yanına gittim. İlk söylediğim cümle “Kist olunca 2 çizgi çıkar mı?”.  “Şaka yapma” dedi. “Cevap ver” deyip yine aynı şeyi sordum. Ondan sonra bir çığlık ama ben hala şaşkınlık içinde testin bozuk çıktığını savunuyorum. En iyisi kan tahlili dedik. Hastaneye gittik “1 saat sonra” dediler. Ben hala boşuna geldiğimizi, nasıl olsa bir şey çıkmayacağını savunuyorum.

Geldi sıra test sonucunu almaya. Tabii ben rahatım ama eşim kalp krizi geçirecek, istemiyor ya...  Tahlil sonucunu aldım çantama koydum. Arkadaşım çıkardı çantamdan. Sanki anlayacakmışım gibi ben :). Doktora sordu, durum ne diye. Doktor “tebrik ederim” deyince ben yığıldım koltuğa. Eşim bana baktı ve ilk söyledigi şey “Ne yaptın sen?” oldu...

Ben mi yaptım, sen mi? Bilmiyorum ama anne olacağım için çok mutluyum.

Oğlumu dört gözle bekliyorum.

Ayça Çelebiler

 

 

 

Siz de hikayenizi bize göndermek istiyorsanız
lütfen üye olmak için tıklayınız.
BENİM HİKAYEM BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.