Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Bebeğiniz doğdu, işte artık o mucize kucağınızda… Fakat, şimdi ne olacak? 3 kilo civarındaki bu size muhtaç yavruyla nasıl başa çıkacaksınız? Panik yok! Bebeğinizi elimizden geldiğince, dilimizin döndüğünce, hep birlikte büyüteceğiz. Ve bu sayfalar önce bebeğinizin sağlığı ve mutluluğu için en yeni bilgilerle donanacak… Önce kendinize ve annelik içgüdülerinize güvenin, üstüne de bilginizi ekleyin… Göreceksiniz, siz harika bir annesiniz!.. Biz de hemen, bir ”tık”la yanı başınızdayız.
1.  AY: ANNE KOKUSU ZAMANI
Yapılan araştırmalar bebeklerin sanıldığından daha çok özelliklere sahip olduklarını gösteriyor. Bebekler anne karnındayken bile ses ve ışık değişikliklerine tepki verirler. Hatta parmaklarını bile emerler.
2.  AY: SESLERE İLGİ ZAMANI
Bu ayda bebeğinizin duyuları birbirine uyumlu hale gelmeye başlar. Duyduğu seslere doğru bakar ve sesin nereden geldiğini anlamaya çalışır.
3.  AY: BAŞINI ÇEVİRME ZAMANI
Üçüncü ayda bebeğiniz ihtiyaçlarını belirgin şekilde göstermeye başlar. Gelen seslere doğru daha emin olarak döner ve hareket halindeki nesneleri takip edebilir.
4.  AY: GÜLÜCÜK VE ÇIĞLIK ZAMANI
Bebeğiniz artık bilinçlenmeye başlamıştır. Daha sistemli hareket eder. Gece uykuları artık daha uzundur. 11-12 saat uyur. Parmaklarını emerek, huysuzluk yaparak size uykusunun geldiğini gösterir.
5.  AY: AĞZINA GÖTÜRME ZAMANI
Beşinci ayda bebeğiniz kendini keşfetmeye başlar. Herşeyi tanımak için ağzına götürür. Elleriyle oynar, parmaklarını inceler. Ayaklarını, parmaklarını ve cinsel organını tanımaya çalışır.
6. AY: ÖĞRENME ZAMANI
Artık bebeğiniz duyularını koordine etmeye başlar. Duyduğu seslerin nereden geldiğine bakar, dokunduğu eşyayı uzun süre iyice inceler. Bu dönemde her bebek farklı farklı şeylere odaklanır.
7. AY: DETAYLARLA İLGİLENME ZAMANI
Bebeğiniz bu ayda daha da hızlı gelişmeye başlar. Özellikle dil becerisi önemli ilerleme kaydeder.
8. AY: KEŞİF ZAMANI
8. ay bebeğinizin yeni keşiflere başladığı zamandır. Gördüğü herşeye dokunmak ister ve bunun getireceği tehlikeli durumların farkında değildir. Bu dönemde daha da dikkatli olmanız gerekir.
9. AY: HAREKETLENME ZAMANI
Bu ayda bebeğiniz daha çok hareketlenmeye başlar. Size küçük yaramazlıklar yapabilir. Artık bebeğinizin el becerisi artmıştır. Öğrendiklerini daha kolay uygulayabilir.
10. AY: TAKLİT VE EĞLENCE ZAMANI
10. ayda bebeğiniz daha çok oyun oynamaya başlar. Sizleri taklit eder, söylediklerinizi yerine getirebilir, onunla oyun oynamazını ister, hissettiklerini daha belirgin bir şekilde gösterir.
11. AY: KONUŞMAYA HAZIRLIK ZAMANI
Bu ayda bebeğiniz daha belirgin şekilde gelişmeler gösterir. Gelen kokuları ayırt edebilir. Yemek kokusu geldiğinde yemeğin hazırlanmakta olduğu anlar. Sabırsızlanır, fakat beklemeyi de öğrenmiştir artık.
12. AY: SOSYALLEŞME ZAMANI
Bebeğiniz artık sizi daha çok anlamaya başlamıştır. Ona söylediklerinizi daha kolay yapabilir. Talimatlarınızı yerine getirebilir. Artık yavaş yavaş kelimeleri söylemeye de başlar.
BEBEĞİM BÜYÜRKEN BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI
- BEBEK BEZİ TAVSİYELERİ
- MİNİĞİN KAŞINAN DİŞLERİNE NE YAPMALI?..
- MİNİĞİNİZ GÜNEŞTEN NASIL YARARLANMALI?
- BALIK YİYEN BEBEKLER ZEKİ Mİ OLUR?
- KIŞ AYLARINDA BEBEKLERDE BRONŞİOLİT RİSKİ
- ÇOCUĞUN SIVI TÜKETİMİ NEDEN ÇOK ÖNEMLİ?
- BEBEĞİMİZİ EMZİRELİM VE TÜM BEBEKLERİN EMZİRİLMESİNE DESTEK VERELİM!
- İLK 3 YILDA UYKU İLE BEYİN GELİŞİMİ ARASINDAKİ İLİŞKİ
- ÇOCUKLARINIZIN ARASINDAKİ YAŞ FARKI AZ İSE DİKKAT!
- BU ÇOCUK NE ZAMAN KONUŞACAK?
- BEBEĞİNİZ YIKANMAKTAN KORKUYORSA...
- BEBEK BÜYÜTENLERE ALTIN DEĞERİNDE ÖNERİLER
- YEMEKTE MIZMIZLANIYORSA, YUTMA ZORLUĞU OLABİLİR!
- BEBEKTEKİ KALÇA ÇIKIĞI İLK ÜÇ AYDA TEŞHİS EDİLDİĞİNDE NE AMELİYATA NE ALÇIYA GEREK KALMIYOR!
- HER YIL 6 BİN BEBEK KALP AMELİYATINA İHTİYAÇ DUYUYOR! AMA…

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.