Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

BU GIDALAR KIŞKIRTIYOR!

BU GIDALAR KIŞKIRTIYOR!

Bazı gıdalar afrodizyak etkisi dışında flört yeteneğinizi ve enerjinizi de arttırıyor. Araştırmacılar, afrodizyak gıdaların kokuları, tatları ve görünüşleriyle cinsel uyarıcı etki yaratmanın dışında, sizi daha iyi kur yapan bir sevgiliye dönüştürebileceğini söylüyor.


İnsanlarda koku duyusu diğerlerinin önüne geçer ve afrodizyak gıdalar da bu yolla etki sağlar. Hangi kokunun seksüel canlanmayı arttırdığına dair yapılan bir araştırmaya göre, her besin erkeklerde yarattığı cinsel bir karşılığı bulunuyor ve bazıları da diğerlerine göre daha etkili oluyor. Örneğin, peynirli pizza erkeklerde kan basıncını arttırmada yüzde 5 oranında, tereyağlı patlamış mısır yüzde 9, balkabağı turtası ise yüzde 40 etkili oluyor. Buna karşılık çiçek kokulu parfümlerin sağladığı etki ise sadece yüzde 3.

Gıdaların cinsel yaşam üzerindeki etkileri fiziksel ve psikolojik yapıya ve kişilerin geçmiş birikimlerine bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Uzmanlar afrodizyak gıdaların etkilerinin kişiden kişiye değişiklik gösterdiğinin unutulmaması gerektiğini söylüyorlar.

FLÖRT İÇİN BAHARAT
Pul biber: Baharatlı gıdalar kalbe kan akışını ve metabolizmayı hızlandırırlar.
Muz: İçerdiği kimyasallarla beyinde keyif arttırıcı etki yaratır ve özgüveni arttırır.
Havuç: İçerdiği yüksek lif  nedeniyle cinsel arzuları uyandırıcı etki yaratabilir.

ZENCEFİLLE BAŞTAN ÇIKARIN
Afrodizyaklar testesteron gibi cinsel hormonların salgılanmasını ve genital organlardaki kan basıncını arttırarak vücudu aşk için hazır hale gelmesini sağlar. Ayrıca ihtiyacınız olan enerjiyi sağlarlar.

Zencefil: Zencefil kökü, kadın ve erkek cinsel organlarındaki kan basıncını arttırrır.
Karides: İyot açısından zengin olan karides ve diğer deniz ürünleri, tiroid bezlerinin çalışması ve sağladığı enerji açısından önemlidir.
Çikolata: İçerdiği kafein nedeniyle çikolatanın uyarıcı bir etkisi vardır. Bunun yanında salgıladığı mutluluk hormonuyla keyif verir.
Zeytin: Yeşil zeytinin erkekleri daha güçlü yaptığına, siyah olanların ise kadınların cinsel dürtülerini arttırdığına inanılır.
Domates: Puritanlar tarafından aşk elması olarak tanımlanan domates, cinsel canlandırıcı olarak nam salmıştır.
Elma: Bu meyve her zaman baştan çıkarmayla eş anlamda kullanıldı: Adem ve Havva’dan beri... Potasyum, fosfor, kalsiyum ve E vitamini yönünden zengin bu meyve hormon ve enerji düzeyini arttırır.


 

BU KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER KONULAR
CİNSELLİK & İLİŞKİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.