Annesiniz ya da değilsiniz, kadınsınız ya da erkeksiniz, hiç fark etmez, kendinizi kategorize etmeyin… Cinsellik ve ilişki her insanı ilgilendiren temel konuların başında geliyor. Sağlıklı ve mutlu ilişkiler yaşamak, sağlıklı ve mutlu bir cinsel hayata ulaşmak üzere hepinizi cinsellik ve ilişki sayfalarımıza bekliyoruz.
İnsan neden seks yapar? Seks yapmanın amaçları nelerdir? Seksin zevk almaktan başka bir amacı var mıdır? Bir ilişkide uyum mu yoksa çekim mi daha önemli?
CİSED’den Dr. Cem Keçe, cinsellik yaşanırken erkeklerin en çok düştüğü 10 hata konusunda çiftleri bilgilendirdi.
Dinlenemiyor, uykunuzu alamıyor, cinsel olarak soğukluk yaşıyor ve kendinizi hüzünlü hissediyorsanız kış depresyonuna yakalanmış olabilirsiniz.
Uzun süreli ilişkilerde cinsel tutkuyu sürdürmenin şifresi, duygusal açıdan karşıdaki insanla bütünleşirken kendin olarak kalabilme yeteneğidir.
Daha mutlu bir cinsel hayata kavuşmanıza yardımcı olacak, afrodizyak etkili besinlerin hangileri olduğunu biliyor musunuz?
Uzman Dr. Ceyda Güvenç, vajinismusun tedavi yöntemleri hakkındaki sorularımızı yanıtlayarak, çok önemli uyarılarda bulundu. Mutlaka kulak verin!..
Cinsel ilişki sırasında vajinal kaslarınızı birleşmeye engel olacak biçimde kasıyor musunuz? Ya da sadece cinsel organınızı değil, tüm bacaklarınızı hatta bedeninizi mi kasıyorsunuz?
Pelvik taban kaslarını güçlendiren Kegel egzersizleri; üretra, mesane, vajina, rahim ve rektumun daha iyi çalışmasını sağlıyor.
Hamileliğin ilk 12 haftasında kadınların cinsel isteklerinde azalma oluyor. Bu durumla beraber hamilelik ve sonrasındaki süreç eşlerin hayatlarını etkiliyor.
Hamilelik ve doğum sonrasında kadın kadar erkek de cinsel yaşamla ilgili sorunlar yaşayabiliyor. Doğumdan sonra erkeğe neler oluyor?
“Cinsel çekim” ve “aşk” birbirlerinden ayrı şeyler. Ama karşı cinsten iki insanın birbirlerini tanımak için bir arzu duymalarında cinsel çekim rol oynuyor.
Kadınların yaşadığı cinsel problemler ve cinsel isteksizlik bugün internette neredeyse en çok aranan ve hakkında en çok konuşulan konu haline geldi.
Özellikle yoğun kent yaşamında insanlar birçok şeye vakit ayıramıyor. Vakitsizlik nedeni ile aksayan çok önemli bir diğer konu da; cinsel yaşam...
Araştırmacılar, afrodizyak gıdaların kokuları, tatları ve görünüşleriyle cinsel uyarıcı etki yaratmanın dışında, sizi daha iyi kur yapan bir sevgiliye dönüştürebileceğini söylüyor.
Organik sebepli cinsel sorunların 40 yaşında başladığını belirten Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ülküsan Özer, “40 yaşından 70 yaşına kadar hasta portföyümüz var.
Yanlış cinsel inanışlar yeni evlilerin cinsel hayatlarında sorun yaratıyor. Bilgi eksikliği nedeniyle oluşan korkular ortadan kalkınca çiftlerin arası da düzeliyor...
Sevişirken konuşmayı mı, sessiz kalmayı mı seviyorsunuz? Cinsel birliktelik sırasında konuşmak seks hayatınızı hiç ummadığınız kadar etkiliyor.
Uluslararası bir araştırmaya göre, Türkler en çok kavga ettikten sonra barışmak için sevişiyor. Kadınların sadece yüzde 28’i seksten zevk alıyor.
Hamilelik, doğum travması ve bebekli yaşama geçiş süreci, size, “Daha önce bir seks yaşantım var mıydı?” bile dedirtebilir. Bu süreçte nelerin doğal olduğunu öğrenmenizde fayda var.
Ne güzellik salonlarında geçirdiğiniz uzun saatler, ne çuvallarla para döktüğünüz gardırobunuz ve ne de yaptığınız diyetler sizi seksi yapmaya yetmiyor.
Siz de 40 yaşını geçince, kalp krizi geçirince, menepoza girince cinsel yaşamın bittiğiniz düşünüyorsanız, cinsellikle ilgili bilgilerinizi gözden geçirmenizde büyük yarar var!
Yapılan bir araştırma, haftada 70 saatten fazla çalışmanın cinsel yaşamı olumsuz yönde etkilediğini ortaya çıkardı.
Aileye yeni bir bireyin katılması, çiftlere hamilelik döneminde yaşanan tüm sıkıntıların artık geride kaldığını düşündürür. Oysa, minik bir bebeğin sorumluluğunun yanı sıra yaşanan hormon değişiklikleri…
Kadınlarda cinsel isteksizlik ve orgazm olamama ya da orgazm olmada güçlük yaşamanın en sık rastlanan sorunlardan olduğu ve kadınların üçte birinin yaşamları boyunca hemen hemen...
Malum, hemen her konuda insanoğlu kavram kargaşalarıyla boğuşuyor. Fakat, en çok da cinsellilk konusunda kavram kargaşalarına yeniliyoruz.