Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

HAMİLEYKEN VE SONRASINDA YOGA...

HAMİLEYKEN VE SONRASINDA YOGA...

Günümüzde anne adayları kendilerine uygun spor ve aktivitelerle sağlıklı ve huzurlu bir hamilelik geçirmek istiyor. Hamileler için yoga ise en çok tercih edilen etkinlik. Hem doğumu kolaylaştıran, hem annenin stresini en aza indiren yoga aynı zamanda sağlıklı bir bebek için de çok etkili bir tercih! Hamilelik dönemi ve doğum sonrası yoga ve pilates programlarını sizler için araştırdık. İçlerinde bebeklerinizle yoga yapacağınız merkezler olduğu gibi, çocuklar için yoga öneren merkezler de var... Beden, ruh, zihin birlikteliği ve farkındalığı için haydi herkes yogaya...


GURUDWARA ASHRAM HAMİLE YOGASI
Gurudwara Ashram; kapılarını bu kez, “Yeni İnsan ve Yeni Bir Hayat” programı dahilinde anne adaylarının yoga ile buluşması için Hamile Yogası’na açıyor.

Yeni bir hayatı yaşayacak ve yaşatacak, sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek her hamile kadının en içten dileğidir. Anne adayları kendileri için; huzurlu bir hamilelik ve normal doğumu dilediklerinde ve doğacak bebeklerinin fiziksel ve mental gelişimini desteklemek adına yoga yapmaktadırlar.

Çalışma içinde gerçekleştirilen Asanalar; hamileliğin daha huzurlu geçmesi ve daha rahat doğum yapabilmek için hamile kadının bedenini bu yeni sürece hazırlıyor. Devamında yapılan nefes çalışmaları, hem annenin hem bebeğin daha verimli oksijen kullanmasını ve yaşam enerjisi ile dolmasını sağlıyor. Aralarda başvurulan Mudra ve Banda'lar üreme organları üzerinde güçlü etkiler yaratıyor.

Yapılan derin gevşemeler, hamilelik boyunca ve doğum sırasında ihtiyaç duyulan fiziksel ve ruhsal gevşemeyi harika bir şekilde gerçekleştiriyor. Çalışmanın nihayetinde yapılan meditasyon; hamilelik sırasında oluşan endişe, korku ve akıl karışıklıklarını gidermek için mükemmel bir yol. Ayrıca farkındalığı artan anne adayının, bebeği ile iletişime geçerek onun
nelerden hoşlanıp hoşlanmadığını anlamasına yardım ediyor.

Yeni insanlar olan çocuklarınızı, bu boyuttaki yolculuklarının en başından itibaren desteklemeyi arzu ediyorsanız, bilinçli ve farkında bir annenin rehberliğinde hayata merhaba demeye hazırlanmasına davetlisiniz. Sayı sıkıntısı olduğu için, katılmak istiyorsanız, adınızı ve kaçıncı ayda olduğunuzu, email ile veya telefon ederek bildirmeniz gerekiyor.

Nerede: Gurudwara Ashram Yoga Merkezi
Kadir Has Caddesi Şirin Sokak Şirin Apt. No.4 D.2 Küçükyalı- İstanbul
Web:www.gurudwaraashram.com
Tel: 0216 4459454 / 0532 6183990
E-Mail: info@gurudwaraashram.com
E-Mail: nazmigur@nazmigur.com



CİHANGİR YOGA’YA BUYURUN...
Anneleri ve bebekleri desteklemek için Cihangir Yoga’da hamile yogası, doğum sonrası yoga, anne ve bebek yogası, doğuma hazırlık dersleri ve çocuk yogası sunuluyor.

“Yıllardır yaptığım yoganın bebeğimin mutluluğu ve sağlığı için ne kadar faydalı olduğunu gördüm. Meditasyon ile içe dönmek ve doğum koçluğu ile bilgilenmek, hem doğum hem de sonrası için güven yarattı ve rahatlık sağladı.“ Zeynep Aksoy Cornwell

Zeynep Aksoy Cornwell, David Cornwell ve Rebekka Haas Çetin’in Yoga stüdyosu Cihangir Yoga, hamilelik sırasında ve sonrasında da yanınızda. Cihangir Baby kapsamındaki dersler ve hizmetler şöyle:
- Hamile yogası
- Doğuma hazırlık kursları
- Anne ve bebek yogası
- Doğum sonrası yoga dersleri
- Çocuk yogası
- Hamile ve bebek masajı

Ders saatleri www.cihangiryoga.com adresinde.

Ayrıntılı bilgi için: (0212) 243 19 93 - (0212) 2458770


POWERFULL FİTNESS & WELLNESS CLUB & HAMİLELER KULÜBÜ
Kadınların en stresli dönemlerinin başında gebelik geliyor. Her geçen gün vücudu biraz daha değişen, kilo alan ve ağırlık merkezinin değişmesinden dolayı duruş bozukluğu yaşayan, hareketliliği biraz daha kaybolan, kıyafetlerine giremeyen anne adayı, Hamileler Klubü’nde yalnız olmadığını anlayarak kendini fiziksel ve psikolojik olarak iyi hissetmeyi, bebeği ile diyaloğa geçebilmeyi, en önemlisi de kendini sevmeyi öğreniyor.  Bebeğine de olumlu duygular yansıtıyor.

Hamileler Klübü, annelere yönelik egzersiz ve yoga gibi çalışmaların yapıldığı bir program. Hamileliğinizin hangi döneminde olursanız olun; doktorunuzdan herhangi bir sağlık probleminiz olmadığını öğrendikten sonra programa katılmanız mümkün.

HAMİLELER KULÜBÜ İÇERİĞİ
- Hamile egzersizleri
- Meditasyon
- Doktorla minder sohbetleri
- Prenatal Yoga
- Beslenme
- Ve sürprizler…

NE ZAMAN?
Pazartesi-Çarşamba-Cuma: 13:00-14:30
Cumartesi: 12:00-13:30
Adres: Fener Kalamış Cad. No:93 (Güverte-Tesadüf Cafe Üstü) Fenerbahçe-Kadıköy-İstanbul
Tel: (0216) 330 39 99
www.hamilelerkulubu.com



BAKIRKÖY BELEDİYESİ İSPİRTOHANE YOGA OKULU
Bakırköy Belediyesi doğum sürecini kolaylaştırmak  ve annelerin daha sağlıklı kalmalarını sağlamak amacıyla "Yoga Dersleri" veriyor. Derslere tüm Bakırköy’lü anne adayları davetli!

İspirtohane Kültür Merkezinde Prof.Dr.Akif Manaf yönetiminde yoga asistanları eşliğinde hamilelik yoga dersleri devam ediyor. Derslere Bakkart’ ı olan ve Bakırköy sınırları içinde oturan hamileler başvurabiliyor.

Derslerin amacı Bakırköy Belediyesi yetkililerince şöyle açıklanıyor: “Dünyaya bir çocuk getirecek olmak hiç şüphesiz ki fiziksel ve ruhsal pek çok değişimi de beraberinde getiriyor  hamileler için yoga dersi, anne adaylarının bu özel dönemini en iyi şekilde geçirmeleri için veriliyor. Yoga çalışmalarında hamilelik nedeniyle gerilen kaslar gevşetilerek rahatlatılıyor. Hamilelik sırasında yaşanan sırt ağrıları, dolaşım ve sindirim gibi sorunlar ise yoga ile en aza iniyor."

Tel: (0212) 559 61 67
Adres: Ataköy 8. Kısım İspirtohane Binası Bakırköy-İstanbul


DR. NESLİHAN İSKİT
Eğer yakınınızda gidecek bir merkez yoksa ya da evden çıkamıyorsanız Dr. Neslihan İskit’in anne adayları için hazırladığı “Hamilelikte Yoga” DVD’si ve “99 Sayfada Hamilelik ve Çocuk Yogası” kitabı ile sağlıklı bir hamilelik ve doğum için büyük bir adım atabilirsiniz. Dr. Neslihan İskit, yoga eğitmenliği sertifikasını Hindistan Vivekananda Üniversitesi'nden almıştır. Yoga temelli terapi çalışmalarına devam etmektedir.

Yoga ile çıktığı yolculukta bir tıp doktoru olmasından da kaynaklanan şifa bulma isteği Neslihan İskit’i "yoga terapi" ile karşılaştırdı. Batı tıbbının yanı sıra yoga ile tedavinin bir tamamlayıcı tıp olarak kullanılabileceğini öğrendi. Yoga yapmaya devam ederken bir yandan da "yoga ile tedavi" konusunda eğitimler almaya, bunu gerek A.B.D'de gerek Hindistan'da rutin tedavilerine sokan klinikleri ziyaret etmeye başladı. Dr. Neslihan İskit  artık sadece yoganın tamamlayıcı tedavi gücü ile ilgileniyor. Hamile yogası konusundaki deneyimlerini kitabında ve DVD sinde anne adayları ile paylaşıyor.

Kişiye kendi benliğini tanıtan ve dengede tutmasını öğreten yoga, zor bir hamilelik dönemi geçiren ve anne olma sürecinin heyecanını en sağlıklı şekilde yaşamak isteyen anne adaylarına da destek oluyor.

DR. NESLİHAN İSKİT İLE HAMİLELİKTE YOGA/DVD
Gebelik süresince sürekli yapılan Yoga Programı ile hamile kadının fiziksel kondisyonunu korur. Duruş bozuklukları en aza indirilir. Solunum ve dolaşım sistemi güçlendirilir. Bulantılara veda edin. Karın kaslarınızı, omurganızı yeniden yapılandırın.

99 SAYFADA HAMİLELİK VE ÇOCUK YOGASI/KİTAP
99 Sayfada Hamilelik ve Çocuk Yogası, hamilelik ve çocuk yogası konusunda dikkat etmesi gereken konuları ele alıyor.  Yoganın hamilelikte ve doğumda faydaları, çocuk yogasının engellediği hastalıklar kitabın cevap verdiği sorular arasında yer alıyor.

Söyleşi biçiminde yazılan kitabı, on iki yıldır çeşitli dergilerde muhabirlik ve editörlük yapan, halen Hürriyet gazetesinde Çekirge adıyla bir köşe hazırlayan Zeynep Bölükbaşı kaleme aldı.

Kitap, hamilelik yogası konusunda aşağıdakiler dahil akla gelebilecek her türlü soruya cevap veriyor.

- Hamilelikte yapılan yoganın faydaları nedir?
- Hamilelik yogası doğuma yardımcı olur mu?
- Hamilelik yogası evde nasıl yapılır?
- Doğumdan sonra yapılan yoganın faydaları nelerdir?
- Çocuk yogası hangi hastalıkları engeller?

Yayınevi: Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
Yazan: Dr. Neslihan İskit, Zeynep Bölükbaşı

Neslihan İskit’in her Cumartesi yürüttüğü ücretsiz yoga programına katılmak için ayrıntılı bilgiyi bu adresten bulabilirsiniz:.
http://yoganesli.com/htms/yoganesligiris.htm




CADDEBOSTAN YOGA & PILATES
CYC Yoga ve Pilates Studio 2004'ten beri İstanbul Anadolu yakasında Caddebostan sahilde hizmet veren, ALTERnatif tıpla doğal sağlığı insanlığa ulaştırmak ve hayatın kalitesini sağlıklı bir ruh ve bedende en üst seviyeye ulaştırmayı amaç edinen bir merkez.

Tibet yoga, hatha yoga, hamilelik yogası, güzellik yogası gibi yoganın dalları, mat pilates, zarafet ve masajla aromaterapi, selülit masajı, lenf drenaj, refleksoloji gibi masaj terapileri ile sertifikalı eğitmenleri ve uzman terapistleri ile doğum öncesi kadar sonrasında da vücudunu toparlamak ve eski gücünü kazanmak isteyen annelerin tercih edebileceği bir mekan.

Hamilelik sırasında ilk 3 aydan sonra prenatal yoga (hamile yogası) sırasında kullanılan nefes teknikleri hamilelik sırasında oluşan mide bulantılarının önüne geçer ve yapılan egzersiz hareketleri doğuma yaklaşırken kasları hazır hale getirmeye yöneliktir. Doğumdan sonra vücuttaki sarkmaları toparlamak ve metabolizmayı tekrar hızlandırmak için pilates iyi bir seçim!

Adres: Cemil Topuzlu Cad. Koru Palas Apt. No:105/ 5 Caddebostan-İstanbul
Tel: (0216) 369 94 04
www.pilatescyc.com


NJOY SPORTS CLUB PROFİLO
Hem nefes egzersizleri hem de esneme hareketleri ile doğumu kolaylaştıran yoga, aynı zamanda sağlıklı bir bebek için de çok önemli. Hamilelere özel olmamakla birlikte devam eden yoga derslerine anne adayları da katılabiliyor. Tabii, ilk 3 ayını bitirmişse...

İçeriğinde asanalar (duruşlar), nefes, gevşeme ve meditasyon tekniklerini içeren 7 bin yıllık geçmişi bulunan yoga uygulamalarının tümünü kapsayan Integral Yoga ile zihin sakinliğini yakalayacak, ruh ve beden ilişkisini güçlendirecek, esneklik ve güç kazanacaksınız. Doğumunuzu kolaylaştıran yoga aynı zamanda hamilelik stresini azaltmakta da etkili bir yöntem.

Njoy’da doğum sonrası kaslarınıza güç vermek, toparlanmak ve metobolizmanızı eski haline getirmek için pilates yapabilirsiniz. Ancak sezaryenle doğum yapmış annelerin doktordan yapabilir, raporu getirmeleri gerekiyor.
 
Adres: Njoy Sports Club Profilo Alışveriş Merkezi Cemal Sahir Sokak No:26 Mecidiyeköy-İstanbul
Tel: (0212) 356 8648
www.njoy.com.tr/hakkimizda.asp


INSTITUTNATALIE’DEŞİZEN AKSEKİ İLE HAMİLE YOGASI
Bebeginduygusal gelişimi anne rahminde baslıyor. Gebelik döneminde bebekle duygusal iletişim kurmanın en kolay yolu düzenli yoga yapmak. Anne adayı ne kadar dingin ve mutluysa bebek de buna paralel bir süreç izliyor. Hem psikolojik hem de fiziksel olarak doğuma hazırlayan yoga form tutmanıza yardımcı olurken, hamilelik süresince çekilen ağrıları azalmak için de  birebir.

Şizen Akseki, hamile yogası konusunda oldukça deneyimli bir isim. Şimdi Institut Natalie’de
hamile yogası ve doğum sonrası yoga programını uyguluyor. 2 kişiye özel gruplarla yürütülen dersler Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri yapılıyor.

Adres: Institut Natalie: Bağdat Caddesi No: 489/7 Suadiye-İstanbul
Tel: (0216) 361 61 69
www.institutnatalie.com


YOGA BAĞDAT
Yoga Bağdat hamilelere özel yoga derslerinin yanı sıra doğum sonrası pilates ve anneler ve bebekleri için özel bir yoga dersi de veriyor. Anneliğin her sürecinde sizi destekleyen bir merkez olan Yoga Bağdat uzman eğitmenleri ile doğru bir adres.

HAMİLELER İÇİN YOGA
Bu arada bedeni, zihin ve duyguları temizleyip pozitif enerjiyle dolduran yoganın, hamileliği kolaylaştırıp anne adayının bu önemli döneminin rahat geçirmesine de yardımcı olduğunu bildiren Ergüneş, konularında uzman akademisyenlerin de dönem dönem yaptıkları açıklamalarla bu görüşü desteklediklerini belirtiyor. Yoganın normal doğum için vücudu hazırladığını, doğum sonrasında ise vücudun daha kısa sürede toparlanmasını sağladığını söyleyen Ferda Ergüneş, “Hamileler için yoga bir ihtiyaçtır. Çünkü, yoga çalışmalarında uygulanan duruşlar (asana) karın kaslarını güçlendirir. Kandaki oksijenin artmasını sağlar, bu ise gelişen bebek için çok önemlidir. Ayrıca sinir sistemi gevşer bu da bebeğin huzurlu ve gevşek olmasını sağlar” diyor.

Yoga hareketlerinin pelvis bölgesindeki kasları esnettiğini ve güçlendirdiğini böylece hem doğum öncesi hem doğum sırasında ağrıların giderilmesine yardımcı olduğunu belirten
Ergüneş, “Hareketler vücuttaki sıvı dengesini geliştirir böylece vücut gereksiz sıvıları tutmaz, ödem oluşmaz. Aynı zamanda bu hareketlerle kaslardaki gerginlikler kaybolacağı için ileriki aylarda oluşması muhtemel kramplar önlenmiş olur” diyerek sözlerini tamamlıyor.
Pazartesi: 12:00-13:30
Cumartesi: 13:00-14:30

BEBEKLER, ANNELERİYLE YOGADA
Anne ve bebek için yoga programlarına başlayan Yoga Bağdat, yoga ile fiziksel ve ruhsal olarak sakinleşen annenin önce kendisine sonra da bebeğine karşı daha açık hale geldiğini vurguluyor. Anneler bu yogada özellikle doğum sonrası yaşanan sendromları daha rahat aşıyor.

Yoga merkezi Yoga Bağdat, bebeğe güvenli ve besleyici bir ortam sunarak, hareket ve vücut farkındalığını sağlayıp giderek artan bir güven duygusunun geliştirilmesi amacıyla anne ve bebek için yoga programlarına başladı. Anneler hamilelik sürecinde gerçekleştirdikleri yoga çalışmalarını, bebekleri dünyaya geldikten sonra da kesmeyip bebekleri ile birlikte yoga yapabilecekler.

İnsanı fiziksel olarak formda, zihinsel olarak dinamik ve güçlü tutan yogaya, anne ve bebeklerin ilgisinin her geçen gün arttığına dikkat çeken eğitmen Ferda Ergüneş, anne-bebek için yogada özellikle doğum sonrası yaşanan sendromların çok rahat aşıldığını belirtiyor. Yogadaki asli amacın insanlara vücut enerjilerini doğru kullanmayı ve doğru yerlere yönlendirmeyi öğretmek olduğunu ifade eden Ergüneş “Yoga, fiziksel ve ruhsal olarak olarak anneyi sakinleştirir. Kendisine ve bebeğine karşı daha açık hale getirir ve kişinin bebeğini tanıması açısından harika bir yol sunar” diyor. Anne bebek için yoganın Türkiye’de çok yeni olmasına rağmen Amerika ve Avrupa’da yıllardır uygulandığını söyleyen Ergüneş, yoga ile annenin bebeğini enerjitik olarak beslediğini vurguladı. Ergüneş, anne-bebek için yoga üzerine şu bilgileri verdi:

“YogaBağdat’ta anne bebek için yoga, yeni doğum yapanlar için, bebeği de içerecek şekilde, ciddi bir yoga çalışması yapılmak üzere dizayn edilmiştir. Anne bebek için yoga sınıfında neler oluyor diye bakarsak; burada etkileşim, iletişim. dokunma, oyun, neşe var. Bu kursda annenin yere inerek bebeği ile eşit bir şekilde etkileşime girmesi teşvik ediliyor. Yoga hem fiziksel hem de ruhsal olarak anneyi sakinleştirir. Bu da annenin önce kendisine sonra da bebeğine karşı daha açık olmasını sağlar. Yoga çocuğunuzu tanımak için harika bir yoldur. İşte bu yüzden annelere bebekleriyle birlikte yoga yapmayı öneriyoruz.”

Salı: 12:00-13:30
Cumartesi: 13:00-14:30

KAYGILAR YERİNİ HUZURA BIRAKIYOR
Bebeği ile birlikte yogaya ilk kez gelen annelerin “Ya bebeğim durmazsa, ya altını değiştirmem gerekirse, emzirme saati geldiğinde ne yaparım” gibi kaygılar yaşadığını söyleyen Ferda Ergüneş, daha sonrasında bu kaygıların yerini “Neden daha önce gelmedim?” duygusuna bıraktığını kaydetti. Kendisi de bir anne olarak annelerin yaşadığı bu kaygılara hak verdiğini dile getiren Ergüneş bu nedenle özellikle emekleme dönemindeki bebekler için ilk derslerin tek bir anne bebekle yapıldığını, sonrasında da çok küçük gruplar oluşturularak yogaya devam edildiğini belirtti. Yoga sınıflarında bir yarışın söz konusu olmadığını ve kurum olarak rekabetin olmadığı bir ortamı desteklediklerini vurgulayan Ferda Ergüneş; “Öğretim deneyimimiz ayrıca, anne ve çocuk gelişim uzmanları ile yaptığımız görüşmeler bize gösterdi ki, yoga ile gelen duygusal ve fiziksel kazanımlara, bebeğin dahil edilmesinin amacı büyümekte olan bebeğin spor eğitimine başlatılması değildir. Amaç, bebek için, güvenli ve besleyici bir ortam sunarak, hareket ve vücut farkındalığını sağlayıp giderek artan bir güven duygusunun geliştirilmesidir. Yoga aynı zamanda bizi beden diline duyarlı hale getirir. Vücut, kişilik hakkında çok şey söyleyebilir. Bu çalışmalarda dikkat anneyle birlikte gelen bebeğe yoğunlaştığından dolayı bebeğin nasıl geliştiğinin öğrenilmesine de yardımcı olur” diyor.

Yeni doğum yapmış anneler isterlerse merkezde devam eden pilates derslerine de katılabiliyorlar.

Adres: Bağdat Cad. Uğur Apt. No: 290 Daire: 6 Kadıköy-İstanbul
Tel:  (0216) 302 94 37
www.yogabagdat.com


CEMRE KORMAN İLE HAMİLE YOGASI
Cemre Korman, daha önce yoga yapanlar için 1. trimesterin başlangıç için iyi bir zamanlama olduğunu düşünüyor. Ancak daha önce yapılmamışsa 2. trimester yani hamileliğin 4. ayından itibaren yogaya başlamayı öneriyor.

Bu dönem hem hamile olmaya alışıldığı için hem de göbek henüz çok büyümediğinden yoga için ideal sayılıyor. 3. trimesterde ise yoga gitgide yavaş ve sakinleştirici hareketler ile yapılıyor. Cemre Korman bu dönemde anne adaylarını masaj, destekli pozlar, şarkı söyleme ve nefes hareketleri ile doğum ve sonrasına hazırlıyor.
www.cemrekormanyoga.com


KEYF-İ DERYA
Keyf-i Derya’da hamileler için yoga dersi, anne adaylarının bu özel dönemi en iyi şekilde geçirmeleri için veriliyor. Hamileler için yoga, hamilelik sırasında vücudun formda kalmasını, doğum sonrasında da vücudun yoga yapmayanlara göre daha kısa sürede toparlanmasını sağlıyor.

Keyf-i Derya’da yogayla, ilk etapta doğru nefes alıp vermeyi öğrettiğinden hamilelik sırasında yaşanan yorgunluk, uykusuzluk ve sürekli uyuma isteği gibi şikayetler azaltılıyor. Yoga çalışmalarında hamilelik nedeniyle gerilen kaslar gevşetilerek rahatlatılıyor. Güçlendirilmesi gereken, özellikle doğum sırasında yardımcı olacak kaslar için de ayrı çalışmalar uygulanıyor. Hamilelik sırasında yaşanan sırt ağrıları, dolaşım ve sindirim gibi sorunlar ise yoga ile en aza iniyor.

ÇOCUKLARA YÖNELİK YOGA
Keyf-i Derya’da çocuklara yönelik yoga da var. Çocukların anlayacağı bir dille takdim edildiğinde yoga, genç insanların telaşlı bir dünyada yaşadıkları baskılarla daha kolay başa çıkmalarına yardımcı oluyor. Çocuklar kendi sağlıklarını, gevşemeyi ve iç huzuru bulmanın tekniklerini öğreniyorlar. “Erken yaşta başlanılan yoga, rekabetin geçerli olmadığı bir beden faaliyeti ortamında çocukların kendine güvenini ve bedenlerini tanımalarını teşvik ediyor. Karşıtlık yerine beraberlik ve sevecenliği teşvik etmek çocuklarımıza verebileceğimiz harika bir armağan olacaktır” diyor Keyf-i Derya’cılar.

Adres: Süleyman Seba Cad. Kayacık Apt. No: 82/2 Vişnezade Maçka-İstanbul
Tel: (0212) 327 30 61


YOGA MERKEZİ
Eğitmen Ayça Gürelman ile zihin sakinliğinizi sağlayacak, anneyi doğuma hazırlayacak hamilelik yogası  programına katılabilirsiniz.

Yoga Merkezi’nde hamileliğin ilk fazlarında, tüm duruşları (karna direkt baskı uygulayan ileri seviyeli duruşlar hariç) yapabilirken, karın büyüdükçe, ters duruşlar dahil olmak üzere, tüm duruşlarda "yapabildiğiniz kadar yapma" ilkesi temel alınıyor. Ayrıca nefes calışmaları yapmanın, sezaryen yerine normal doğum yapmak isteyen anne adaylarına fayda sağladığı hatırlatılıyor. Zihnin sakin kalması ve annenin huzurunun çocuğa geçmesi için kısa meditasyonların önemi vurgulanan Yoga Merkezi’nde sadece nefesin dinlendiği  ya da bebek karında biraz büyüdükçe, bebeğin hareketleri üzerine meditasyon yapilabiliyor.
www.yogamerkezi.com

 

PRANA ALTERNATİF HİZMETLERİ
Yogayı “öze dönüş yolculuğu” olarak tanımlayan Prana’da kişinin bedenini ve ruhunu tanıması ve çocuk yaşlarındaki saflığına ve esnek zamanlarına dönüş çalışması amaçlanıyor.

Prana’da anne ve bebek arasındaki bağı güçlendiren ve bir takım nefes teknikleri ve fiziksel eğzersizlerle yapılan ve hamilelik döneminde ruhsal ve bedensel bir arınma programı olan hamile yogasına katılabilirsiniz. Çocuğunuz için ise farklı sınıflar mevcut. Yapılan çalışmada çocukların kişiliklerinin özlerinden uzaklaşmadan oturtmaları, özgüven, korku, denge ve hayattaki duruşlarının belirlenmesinde yardımcı olmak hedefleniyor. Prana bünyesinde bulunan özel çocuk yoga salonunda çocuklarınız yoga yaparken anne ve babalar diğer salonlarda yapılan yoga çalışmalarına katılabiliyor.

Adres: Bağdat Caddesi, Cemal Bey Apt. No:419/24 Şaşkınbakkal-İstanbul
Telefon: (0216) 467 82 77
www.pranaki.com

 

YOGAŞALA
Yogaşala; hamilelikte değişimin bedensel, zihinsel ve tinsel olarak üç yönden yaşandığına dikkat çekerek yoganın bu açılımları dengede tutmada ve anne adayı ile bebek arasında her gün doğal olarak gelişen bağı güçlendirmede yardımcı olduğunu söylüyor.

Hamile yogasında hamileliğe uygun belli asanalar (duruşlar) ve pranayama (nefes çalışmaları) uygulanıyor, iyi nefes almanın temeleri öğretiliyor. Asanalar ile dayanıklılık ve bedenin esnekliği ile konsantrasyonu arttırılarak, duruş düzeltiliyor, pelvis bölgesi ve kalça eklemi güçlendirilerek hamilelik sırasında sık rastlanan bel ağrıları rahatlatılıyor. Düzenli yoga uygulaması da sağlıklı ve neşeli bir hamilelik getiriyor.

YOGA KİDS (ÇOCUK YOGASI)
Yogaşala’da farklı bir yaklaşım ile, hayvan ve doğayı taklit ederek ve oynayarak, çocuklar yogaya eğlenerek başlıyor. Beden dengelerini, nefesi ve esnekliği öğrenerek kendilerini keşfedip, bedenlerini esnek ve sağlıklı, zihinlerini açık ve enerjilerini dengede tutuyorlar. Meditasyonun ilk adımları ile bazı gevşeme tekniklerini öğrenerek sakinliklerini ve konsantrasyonlarını geliştiriyorlar.

Telefon: Nişantaşı (0212) 241 00 67, Etiler (0212) 263 24 11 Ankara (0312) 466 33 20
www.yogasala.com


YOGA HARİOM
8-12 yaş grubuna yönelik yoga sınıfları yetişkinlerinkinden oldukça farklı. Burada amaç daha çok çocukların eğlenerek öğrenmeleri. Bu yaşamlarının ilk yoga deneyimi daha çok yoganın fiziksel egzersiz kısmından oluşuyor.

Yoga doğayla bir bütün olduğundan, pek çok asana (yoga duruşu) isimleriyle de ya hayvan ya da bitki figürüdür. Bu da çocukların çok hoşuna gider. Meraklı yapılarıyla bunların ardındaki hikayeleri duymak isterler. Asanalar onların bedenlerini doğru şekilde tanımalarını, hormon dengesini, sağlıklı büyümeyi, fiziksel ve ruhsal dengeyi sağlar. Zihinsel anlamda yoga konsantrasyon gücünü arttırdığından, çocukların okul hayatında başarısı artar. Nefesi doğru kullanarak, enerji dengelenir. Duygusal iniş-çıkışlar giderek azalır ve daha barışçıl bir yapı gelişir. Yoga, -esas anlamı olan- bütünlükçü/birleştirici yaklaşımıyla çocuklar için özellikle önemli olan öz-benlik gelişimini destekler.

Hamileler ve annelere uygun yoga sınıflarını öğrenmek için ayrıca bilgi almak gerekiyor.
Adres: Rüştiye sok. Rüştiye çıkmazı Şafak Apt. No: 42 D: 2 Kızıltoprak-Kadıköy-İstanbul
www.yogahariom.com

 

YOGARAMA
Yogarama “Sağlıklı bir bebeğe sahip olmak her kadının rüyasıdır ve yoga buna yardımcı olur” diyor.

Hamile yogasındaki 5 önemli noktayı ise şöyle sıralıyor:
- Yoga Egzersizleri: Düzgün bir hamilelik ve buna bağlı olarak kolay doğum için nazikçe üreme organlarını ve pelvisi çalıştırır. Daha ince seviyede, gelişen fetusa en yüksek seviyede kan ve besinlerin sağlanmasını kesinleştirir.
- Nefes veya Pranayama: Bu mükemmel teknikler bol miktarda oksijen almayı ve sizin ve çocuğunuz için daha iyi bir yaşam kuvvetini garantiler.
- Mudraslar ve Bandhalar: Bu işaretlerin ve kilitlerin psiko-fiziksel uyarmaları kadınların üreme organları üzerinde çok güçlü etkileri vardır.
- Meditasyon: Tedavi edici bir araç olarak meditasyon, hamilelik boyunca yaygın olan depresif nevrozlara, korku ve iç çatışmaların çözümüne yardımcı olur. Meditasyonun getireceği inanılmaz farkındalık ile, çocuğunuzla aranızda tarifi imkansız bir bağlantı kurmaya yardımcı olur.
- Derin Gevşeme-Yoga Nidra (Yogik uyku): Özellikle hamilelik boyunca fiziksel ve zihinsel rahatlamaya etkili olduğu kadar doğum hazırlığı için de etkilidir.

Adres : Tel Sok. No:28 Kat:3 Beyoğlu, Taksim-İstanbul
Telefon : (0212) 293 01 54
www.yogarama.org

 

YOGHA
Yogha’da eğitmen Özge Öztürk tarafından verilen hamile pilatesi derslerine hamileliğinizin 1. ayından itibaren 8. ayın sonuna kadar katılabilirsiniz.

Doktorunuzdan alacağınız izinle başvurularınız kabul ediliyor. Özel bir çalışma olduğu için derslere en fazla 4 katılımcı kabul ediliyor.
www.yogha.net

BİLGİLİ ÇOCUK & SÜPER ANNE BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.