Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

Bebeklerde ve çocuklarda
YEME VE UYKU BOZUKLUKLARI

YEME VE UYKU BOZUKLUKLARI

Yemek ve uyku; çocukların gelişiminde önemli iki unsur. Öyle ki, bir süre sonra anne babalığın değeri, çocuğuna ne kadar yemek yedirebildiğin ve onun sağlıklı bir uyku almasını sağlayıp sağlayamadığınla ölçülüyor. Bazen çocuğun ne kadar yemek yediği, ne yediğinden önemli hale geliyor. Çocuğun o gün neler yaptığı, neler öğrendiği, mutlu bir gün geçirip geçirmediği bile bazen geri plana itiliyor.


Özden Bademci bu kitapta, yeme ve uyku konularını bebeklerin ve çocukların gereksinimleri açısından ayrı ayrı ele alıyor. Sorular ve yanıtlardan oluşacak şekilde hazırlanan kitap, saptamaları ve pratik çözüm önerileri ile çocuk eğitiminde rahat bir soluk almanızı sağlıyor. Gerçek bir başvuru kaynağı...   

• Çocuk mu yemek yemez, annesi mi ona yediremez?
• Bebeği her ağladığında kucağa almak gerekir mi?
• Yemek istemeyen çocuklara nasıl yaklaşmak gerekir?
• Uyku sorunlarını gidermede hangi yöntemler etkilidir?
• Bebeklerde-çocuklarda beslenme ve uyku bozukluğunun psikolojik bir sorun olduğu düşünülebilir mi?

ÖZDEN BADEMCİ KİMDİR?
Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunu. Uzmanlığını Londra’da Tavistock Kliniği’nde gözleme dayalı psikanalitik çalışmalar ile öğrenme ve öğretme sürecinde etkili olan psikolojik faktörler üzerine tamamladı. 1997-2005 yılları arasında Londra’da çalıştı. Bebeklik döneminin çocuk, ergen ve yetişkin ruh sağlığına etkileri üzerine uzmanlaştı. Halen İngiltere’deki Kent Üniversitesi’nde doktora yapmaktadır.


Yazar adı: Özden Bademci
Fiyatı: 8 YTL
Türü: Sağlık
Yayınevi: İkarus Yayın Grubu 

BİLGİLİ ÇOCUK & SÜPER ANNE BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.