Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

BAĞLANMA, EVLİLİK VE AİLE PSİKOLOJİSİ

BAĞLANMA, EVLİLİK VE AİLE PSİKOLOJİSİ

Bu kitap, genel olarak bağlanma’ya, yani anne-babaya, çocuğa, işe-mesleğe, dine-tanrıya, politik inançlara ve kardeşler, arkadaşlar, akrabalar ya da öğretmenler gibi yakın kişilere bağlanmaya ve romantik bağlanmaya, aşka, romantik ilişkilere ve evliliğe, sevgiliye ve eşe bağlanmaya odaklı yazılardan oluşmaktadır.


Romantik ilişkilerden anne-baba-çocuk ilişkisine, kariyer-iş yaşamından cinsel yaşama, dinsel tutumlardan politik inançlara kadar yaşamın her noktasında bağlanma özelliklerimizin etkileri görülür. Bir sosyal organizasyonun; örneğin meslek örgütü, dernek ya da vakfın üyesi olup olmamayı, bir romantik ilişki yaşayıp yaşamamayı, takım tutup tutmamayı, namaz kılıp kılmamayı ya da meslek seçimlerimizi belirleyen temel etken bağlanma stillerimizdir.

Her biri kendi alanında yetkin akademisyen ve-veya uygulamacılar tarafından kaleme alınan yazılarda öncelikle bağlanmanın bebeklik, çocukluk ve ergenlikte kendisini nasıl gösterdiği, bağlanmanın bu dönemlerde nasıl kurulduğu ve geliştiği gözden geçiriliyor.

Yetişkinlik dönemini içeren ikinci bölümde, romantik kıskançlık ve bu kıskançlığın bağlanma stillerine göre nasıl değiştiği irdeleniyor. Bağlanmanın eş seçimini, evlilik uyumunu, doyumunu ve evlilikte yaşanan çatışmaları nasıl biçimlendirdiğine ve gerek evlilik öncesi gerekse evlilik sonrasında; yani boşanma sürecinde yaşanan bağlanma davranışlarına değiniliyor.

Son bölümümüzde de, bebeklikten yetişkinliğe uzanan süreçte insanlarda bağlanma ya da bağlanamama dinamiklerine bağlı olarak saldırganlık, şiddet, suça eğilim, bağlanamama yani yalnızlık olgularının ve yaşam deneyiminin nasıl gerçekleştiği işleniyor.


 

Bebeklikten yetişkinliğe; hayatın her alanında, her anında görülen bağlanma yaşantılarına odaklı bu kitap, kendisini ve hayatı keşfetmeye çalışan tüm okuyuculara bir yaşam rehberi oluyor.
 
Derleyen: Uzm. Psk. Tarık Solmuş
Yayınevi: Sistem Yayıncılık

BİLGİLİ ÇOCUK & SÜPER ANNE BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.