Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ÇOCUKLAR GÖKYÜZÜNÜ KEŞFEDİYOR

ÇOCUKLAR GÖKYÜZÜNÜ KEŞFEDİYOR

Hayalden Gerçeğe Fatin Gökmen Planetaryumu büyük ilgi gördü. Planetaryum 1 yılda 10 bine yakın öğrenciyi ağırladı! Planetaryum, uzay ve gökyüzü hakkında öğrencileri bir astronom eşliğinde bilgilendiriyor.


Çocukların sanattan spora, bilimden kültüre farklı dallarda içlerindeki potansiyeli ortaya çıkaran “Hayalden Gerçeğe” projesi kapsamındaki ilk çalışma olan Hayalden Gerçeğe Fatin Gökmen Planetaryum’u 1 yıl sonunda, 9 bin 500 öğrenciyi ağırladı. Planetaryum, uzay ve gökyüzü hakkında öğrencileri bir astronom eşliğinde bilgilendiriyor. 

Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın Maslak tesislerinde kurulan ve İstanbul’daki ilk sabit kubbeli dijital Planetaryum; çocukları bilim ve gökyüzü ile yakınlaştırmak ve bilgilendirmek üzere tasarlandı. 36 kişilik izleme kapasitesine sahip Planetaryum’un 7 metre çapındaki sabit kubbesinde çocuklar, gökyüzünün gizemli dünyasını keşfediyor.

Planetaryum’da yer alan Meade LX 200 GPS-AGF teleskop, 14 inçlik küresel aynası ile sönük gök cisimlerini dahi gösterme özelliğine sahip. ABD’den özel olarak getirilen ve 140 bin gök cismine ait bilgiyi içeren teleskop, kendi otomatik olarak bu cisimlere yönlenebiliyor. 

Hayalden Gerçeğe Fatin Gökmen Planetaryumu’nda gökyüzü keşfinin yanı sıra birbirinden ilginç film ve belgesel gösterimi de yapılıyor. Planetaryum’u ziyaret edenler Stars, Molecularium ve Kara Delikler filmlerini Türkçe ve İngilizce seçenekleriyle izleme olanağı da buluyor.

Öğrencilerin ücretsiz olarak ziyaret edebilecekleri Hayalden Gerçeğe Fatin Gökmen Planetaryumu’na gelmek isteyenler planet@darussafaka.net adresine gün ve saat bilgilerini ileterek randevu alabilirler.

Nerede: Darüşşafaka Eğitim Kurumları Maslak Tesisleri-İstanbul

BİLGİLİ ÇOCUK & SÜPER ANNE BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.